Ergobaby awards & keurmerken

Al meer dan 20 jaar staat Ergobaby voor de hoogste normen in kwaliteit, ergonomie en geschiktheid voor dagelijks gebruik, en we streven ernaar onze producten te blijven verbeteren. We hechten bijzonder veel waarde aan onafhankelijke externe feedback. Daarom laten we onze producten bijvoorbeeld beoordelen door verloskundigen en andere gezondheidsexperts, brancheverenigingen, echte moeders en vaders, vakmedia, duurzaamheidsexperts en designforums vanuit het perspectief van hun respectieve expertise en getest in het dagelijks leven of in het laboratorium. Soms bestaat een jury zelfs uit meerdere van deze experts, om je dankzij verschillende perspectieven een nog beter onderbouwd resultaat en een betere oriëntatie in de productjungle met een keurmerk te kunnen bieden.

Op deze pagina geven we je een overzicht van de belangrijkste awards, keurmerken en certificaten van de afgelopen jaren, onderverdeeld volgens de beoordelende experts. Het is als het ware de medailletabel voor de prestaties van onze producten onder de kritische ogen van verschillende nationale en internationale experts, bijvoorbeeld in Duitsland, Groot-Brittannië, de VS of Frankrijk. Er is veel goud, zilver en brons (soms ook figuurlijk), waar we erg trots op zijn. Maar kijk zelf maar!

Gezondheidsdeskundigen

Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) (Campagne voor een gezonde rug)

Het kwaliteitszegel van de Duitse vereniging Aktion Gesunder Rücken e.V. wordt toegekend aan rugvriendelijke producten op alle gebieden, van schoenen tot autostoelen, matrassen en zelfs babysitters. Aan de hand van catalogi met productspecifieke criteria worden de betreffende producten live gepresenteerd voor een panel van medische experts (orthopedisten, fysiotherapeuten, ergonomie- en ontwikkelingsspecialisten) en vervolgens beoordeeld. Producten die de rug optimaal ondersteunen en ontlasten worden bekroond.
Al onze draagzakken, de Metro+ kinderwagen en het Evolve 3-in-1 wipstoeltje hebben het AGR-keurmerk gekregen omdat ze rugvriendelijk zijn voor alle gebruikers, groot en klein, en bijdragen aan een gezonde ontwikkeling of behoud van de (rug)gezondheid. Bij Ergobaby voldoen we niet alleen aan de huidige normen, we helpen ook actief mee om ze vorm te geven. Het Evolve-wipstoeltje met zijn uitstekende ergonomische eigenschappen heeft bijvoorbeeld niet alleen nieuwe AGR-normen gesteld, het is momenteel ook het eerste en enige babywipstoeltje met het AGR-keurmerk.

Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung
Ergobaby Aktion Gesunder Rücken Auszeichnung

Internationaal heupdysplasie-instituut (IHDI)

Met de hulp van internationale experts kent het International Hip Dysplasia Institute (IHDI, Verenigde Staten) ergonomische babyproducten toe die een gezonde heupontwikkeling bevorderen. Vooral in het eerste levensjaar is het belangrijk dat de kop van het heupgewricht een correcte positie aanneemt ten opzichte van het acetabulum, omdat de structuren van het acetabulum en de kop, die bij de geboorte nog grotendeels kraakbenig zijn, slechts geleidelijk worden vervangen door botsubstantie. Het zijn precies deze essentiële factoren in de ontwikkeling van kinderen waar het IHDI aandacht aan besteedt en met de award voor al onze draagzakken en onze inbakerdoeken en babyslaapzakken bevestigt dat deze producten je baby optimaal ondersteunen in een gezonde ontwikkeling.

Ergobaby International Hip Dysplasia Institute Auszeichnung

Verloskundigen

In 2022 hebben 64 verloskundigen en babywearingadviseurs in Duitsland en Oostenrijk onze Adapt SoftFlex Mesh draagzak aan de tand gevoeld. Het resultaat: 92 procent van de experts beveelt de Adapt SoftFlex Mesh Draagzak aan en beoordeelt hem over het algemeen als "goed" (1,9). De respondenten waren vooral te spreken over het gebruiksgemak, het ademende, zachte materiaal, het hoge comfort dankzij de zachte vulling en de mogelijkheid om de Adapt optimaal en continu aan te passen aan de grootte van het opgroeiende kind en hun eigen lichaam, afhankelijk van leeftijd en ontwikkeling. Meer informatie over de experttest van deze draagzak vind je hier.

In 2023 hebben 12 verloskundigen en gezondheidsexperts in Duitsland samen met meer dan 100 ouders en hun kinderen ons Evolve 3-in-1 wipstoeltje getest. Het resultaat: 100% aanbeveling, een schoolcijfer "zeer goed" 4.3 van de 5 sterren. Alle functies van het wipstoeltje kregen over de hele linie een zeer goede of goede beoordeling. De experts waren vooral te spreken over de gegarandeerde veiligheid, kwaliteit en ergonomie. Veiligheid en ergonomie stonden ook bovenaan de beoordelingsschaal van de testouders. Ook de bediening en de gebruikte materialen werden geprezen. Meer informatie over deze babywipstoel test van experts vind je hier.

Ergobaby Hebammen Auszeichnung für Adapt SoftFlex Mesh Babytrage
Ergobaby Hebammen Auszeichnung für Adapt SoftFlex Mesh Babytrage

Experts uit de industrie

Prijs voor ouderschap - Good Housekeeping

De experts (wetenschappers, ingenieurs en nog veel meer) van het Good Housekeeping Institute (Verenigde Staten) bekronen de beste producten voor ouders. In verschillende productcategorieën worden producten voor baby's, peuters en hun verzorgers beoordeeld op basis van verschillende criteria, zoals innovatie, geschiktheid voor dagelijks gebruik en prijs. Good Housekeeping bekroonde de 2022 Omni Breeze Draagzak met de Parenting Award voor zijn ergonomische ontwerp, superieure ademende eigenschappen en comfort. "Het was onze best geteste draagzak en kreeg topcijfers van testers voor comfort en veilige ondersteuning. Testende ouders zeiden zelfs dat ze hun baby lange tijd konden dragen zonder zich te spannen."

Ergobaby Parenting Award – Good Housekeeping Auszeichnung

Top 10 Baby & Kind

Elk jaar kiest het BVS Handelsverband Spielwaren in Duitsland de 10 beste baby- en kinderproducten van het desbetreffende jaar. In 2023 koos de jury van industrie-experts onze ademende Omni Breeze draagzak als een van de 10 beste producten. De jury was vooral onder de indruk van de comfortabele luchtcirculatie en het draagsysteem met 4 positie

Ergobaby Top 10 Baby & Kind Auszeichnung

JPMA Innovation Award

De JPMA Innovation Award bekroont enkele van de meest opwindende en innovatieve nieuwe producten in de babysector door deskundigen van de Juvenile Products Manufacturers Associations (JPMA). De experts bestaan uit medewerkers van bedrijven in de babybranche (prenataal tot peuter) uit Noord-Amerika. Een grote verscheidenheid aan producten wordt getest en bekroond, variërend van apps, speelgoed en babyspullen. In 2022 verdiende onze Evolve 3-in-1 Babywipstoeltje het label.

Ergobaby JPMA Innovation Award Auszeichnung

MadeForMums Awards

Met de hulp van gezinnen, experts en beïnvloeders in het Verenigd Koninkrijk heeft MadeForMums een breed scala aan producten in verschillende categorieën getest om ouders te helpen de juiste producten voor hun kinderen te kiezen. In 2023 werden in totaal 1.000 producten getest. We zijn des te trotser dat in totaal vier van onze producten in de top 3 van hun respectieve categorieën terecht zijn gekomen.
In de categorie draagzakken wonnen onze Ergobaby Omni Breeze en Omni Dream draagzakken goud (1e plaats) en vlak daarachter won onze Embrace draagzak voor pasgeborenen de bronzen medaille. De Omni draagzakken overtuigden vooral met hun vele praktische functies, waaronder vier draagposities en de perfecte pasvorm voor een groot aantal draagzakken. Een van de testpersonen zei over de Embrace draagzak: "Hij is gemakkelijk te gebruiken en ik vind het geweldig dat ik hem zelf om kan doen. De draagzak biedt een uitstekende kwaliteit en ik hield van het zachte materiaal waardoor mijn baby zich comfortabel voelde."
Net als in 2022 veroverde onze Metro+ kinderwagen de eerste plaats onder de compacte kinderwagens met zijn unieke functies, zoals het newborn nest. En last but not least: ons nieuwe Evolve 3-in-1 wipstoeltje haalde in zijn eerste jaar meteen het podium (3e plaats) onder de wipstoeltjes, schommels en wiegjes! Tester Ellouise: "Het wipstoeltje is erg goed gemaakt en heeft echt een goede kwaliteit. De stof is zacht en voelt hoogwaardig aan. En ik vind het geweldig dat het wipstoeltje in verschillende kleuren verkrijgbaar is; het eenvoudige ontwerp past goed bij de meeste interieurs."

Ergobaby MadeForMums Awards Auszeichnung
Ergobaby MadeForMums Awards Auszeichnung
Ergobaby MadeForMums Awards Auszeichnung

Echte ouders zoals jij en ik

ConsoBaby

Het ConsoBaby-label is het eerste onafhankelijke label dat in Frankrijk rechtstreeks door ouders wordt toegekend aan producten voor baby's en kinderen tot 4 jaar. Deelnemende ouders beoordelen hun persoonlijke beste babyproducten op basis van bepaalde criteria, namelijk prijs, gebruik, comfort en uiterlijk. We zijn er erg trots op dat verschillende Ergobaby producten (Adapt, Omni 360, Embrace, Metro, Inbakerdoek) het ConsoBaby-label hebben gekregen, gebaseerd op de tevredenheid van echte ouders, dankzij een algemene beoordeling van meer dan 4 van de 5 sterren en een groot aantal beoordelingen (tussen 45 en 173 beoordelingen). Met consistent goede beoordelingen voor elk criterium, krijgt de Adapt Cool Air Mesh speciale lof voor zijn hanteerbaarheid, de Omni 360 voor zijn comfort en de Embrace voor zijn uiterlijk.

Ergobaby ConsoBaby Auszeichnung

KidsGo-aanbeveling

In samenwerking met het tijdschrift KidsGo hebben we onze Omni Breeze draagzak laten testen door 15 gezinnen in Duitsland met hun baby's in de leeftijd van zes weken tot 12 maanden. De Omni Breeze kreeg de algemene beoordeling "zeer goed" (1,3). Vooral de kwaliteit van het materiaal, de veiligheid voor het kind, de gevoerde schouderbanden en de geïntegreerde zakken scoorden goed.

Ergobaby KidsGo Empfehlung

Mother & Baby Award

Eens per jaar testen echte moeders in het Verenigd Koninkrijk de beste zwangerschaps- en babyproducten en producten voor nieuwe moeders op de markt. De award van Mother & Baby bevestigt dat onze Metro+ kinderwagen rondom overtuigende eigenschappen heeft. De testers waarderen vooral het eenvoudige uit- en inklappen, het compacte formaat en het lichte gewicht. Dit is precies waarom de Metro+ 2020 de eerste plaats (Gold Award) heeft gewonnen in de categorie "lichtgewicht kinderwagens".

Ergobaby Mother & Baby Award

Babyforum producttest

In november 2022 mochten 16 gezinnen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland onze gloednieuwe Evolve 3-in-1 babywipstoeltje thuis testen. Of het nu gaat om een pasgeborene, baby of peuter - het Evolve-wipstoeltje overtuigde in de test met zijn intuïtieve bediening, veiligheidsfuncties, comfort en stijlvolle ontwerp en kreeg consistent zeer goede beoordelingen - 5 van de 5 sterren.

Ergobaby Babyforum Produkttest

MamaReporter producttest

In de MamaReporter Community kunnen moeders (en vaders) uit Duitsland zich aanmelden voor producttesten en de nieuwste producten op de markt uitproberen en ze in het dagelijks leven aan de tand voelen. Het algemene oordeel van 10 gezinnen die onze Evolve 3-in-1 babywipstoeltje mochten gebruiken: top - 5 van de 5 sterren. Naast veiligheid en comfort maakt het ook indruk met zijn ondersteuning en ergonomie, zoals tester Laura vindt: "De ergonomie van het wipstoeltje is perfect aangepast aan baby's en peuters en is gemakkelijk voor de rug. De grip in het wipstoeltje is ook erg veilig, zelfs zonder de sluiting, dus we hoefden ons geen zorgen te maken over onze dochter." En niet alleen de groten, ook de kleintjes zijn overtuigd: "Mijn dochter vindt het heel leuk om in het wipstoeltje te wiegen terwijl ze ligt".

Ergobaby MamaReporter Produkttest Auszeichnung

Media-experts

Prix Parents

Het Franse tijdschrift "Parents" biedt ouders begeleiding met een selectie van producten die zorgvuldig zijn onderzocht, getest en bekroond door redacteuren, deskundigen en jonge gezinnen. Alle bekroonde producten voldoen aan categorie-specifieke essentiële en onmisbare criteria. Voor babyproducten zijn dit bijvoorbeeld Innovatie, geschiktheid voor dagelijks gebruik en veiligheid. De volgende Ergobaby producten hebben dit felbegeerde label ontvangen: de Embrace newborn draagzak (Soft Knit en Soft Air Mesh), de Omni Breeze en Omni Dream draagzakken, Adapt SoftTouch Cotton & SoftFlex Mesh draagzakken, de On-the-move slaapzak, het Evolve 3-in-1 wipstoeltje en de Metro+ kinderwagen.

Ergobaby Prix Parents Auszeichnung

Parents – Best for Baby Awards

De Best for Baby Awards bekronen elk jaar de beste babyproducten in de Verenigde Staten. Echte gezinnen, experts en de redactie van "Parents" stemmen op hun favorieten op het gebied van innovatie, duurzaamheid, geschiktheid voor dagelijks gebruik en natuurlijk hun geschiktheid om het leven van nieuwe ouders gemakkelijker te maken. In 2022 werden meer dan 300 ouders gevraagd naar hun alledaagse favorieten voor baby's. De redactie van "Parents" bekeek de nieuwste producten op de markt en de deskundige jury beoordeelde alle producten. In de categorie "draagzakken" behaalde onze Omni Dream Draagzak 2022 de overwinning. Maar dat niet alleen! In 2023 won de ademende Omni Breeze draagzak ook de prijs van "Parents". Daarnaast won onze Evolve 3-in-1 kinderstoel de felbegeerde prijs voor beste kinderstoel met zijn eenvoudige ombouw zonder gereedschap, eenvoudige reiniging en minimalistisch design.

Ergobaby Parents – Best for Baby Awards
Ergobaby Parents – Best for Baby Awards

Duurzaamheid experts

NGW Eco Excellence

De Eco-Excellence Award is een internationale mediaprijs die uitstekende producten op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid erkent. In 2022 werd onze Aerloom draagzak genomineerd en won de prijs.

Ergobaby NGW Eco Excellence Auszeichnung

Green Good Design Award

Het European Centre for Architecture, Art, Design and Urbanism en het Chicago Athenaeum - Museum of Architecture and Design reiken elk jaar de Green GOOD DESIGN Award uit. Deze internationale prijs gaat naar innovatieve fabrikanten en bedrijven die zich richten op duurzame ontwerpen. Het ontvangen van de Green GOOD DESIGN Sustainability Award in 2021, de lancering van onze meest innovatieve draagzak, bevestigt dat Ergobaby bijdraagt aan duurzaamheid met het ontwerp van de Aerloom draagzak. En dit samen met vele andere winnaars uit 28 landen.

Ergobaby Green Good Design Award Auszeichnung

Green Guard certificering

UL Solutions, een bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, test producten op veiligheid en duurzaamheid in meer dan 100 landen wereldwijd. Producten met een GREENGUARD-certificaat voldoen aantoonbaar aan de strengste normen voor chemische emissies ter wereld en helpen zo de luchtvervuiling binnenshuis en het risico op blootstelling aan chemische stoffen te verminderen. We zijn er trots op dat onze Evolve 3-in-1 kinderstoel het GREENGUARD GOLD label heeft gekregen en zo bijdraagt aan de bescherming van onze planeet.

Ergobaby Green Guard Zertifizierung

Design experts

iF Design Award

De iF Design Award is een van de meest gerenommeerde prijzen en een wereldwijd symbool voor uitmuntend design. Internationale designexperts kennen deze prijs toe aan producten en projecten in negen verschillende disciplines: product-, communicatie-, verpakkings- en serviceontwerp, architectuur en interieurontwerp, gebruikerservaring (UX), gebruikersinterface (UI) en professioneel concept. We zijn er erg trots op dat onze innovatieve Aerloom babydraagzak het won van bijna 1000 producten ten overstaan van 98 designexperts en werd gekozen als een van de beste ontwerpen in 2021. Het idee voor het product, de vorm, de functies, het verschil en de invloed die de duurzame Aerloom draagzak heeft voor het merk Ergobaby, de ouders, de samenleving en onze planeet waren bijzonder overtuigend. Maar dat niet alleen, al in 2019 overtuigde onze Metro kinderwagen, voorganger van de Metro+ en Metro+ Deluxe, de 67-koppige internationale designjury. Niet alleen onze ontwerpers zijn trots!

Ergobaby iF Design Auszeichnung

IDEA Award

IDEA staat voor International Design Excellence Award en wordt toegekend door de Industrial Designers Society of America voor innovatief ontworpen producten. Het feit dat onze Aerloom-draagzak zich met zijn uitmuntende ontwerp wist te handhaven tegenover meer dan 2000 deelnemers uit 25 landen en de Silver Award (2e plaats) won, is nog maar eens een bewijs van de innovatie die Ergobaby met de Aerloom draagzak heeft gecreëerd.

Ergobaby IDEA Auszeichnung

Ergobaby's awards en certificeringen

Ergobaby zet ergonomie op de eerste plaats. Daarom worden veel van onze producten niet alleen ontwikkeld in samenwerking met ervaren verloskundigen of pediatrische orthopedisten - we laten ze ook testen door onafhankelijke instituten. Dit zijn bijvoorbeeld de vereniging Aktion Gesunder Rücken e.V. of het International Hip Dysplasia Institute. Daarom dragen onze draagzakken, de Metro+ kinderwagen en het Evolve 3-in-1 wipstoeltje het AGR-zegel "getest & aanbevolen" en voldoen onze draagzakken, de inbakerdoek en de babyslaapzak aan de aanbevelingen van het International Hip Dysplasia Institute. Maar we zijn vooral trots op het feit dat onze draagzakken ook in de test zeer goed worden ontvangen door talloze gezinnen. De belangrijkste onderscheidingen, certificeringen en tests op een rij:

Draagzaktest: ouders en professionals nemen Ergobaby onder de loep

Om er zeker van te zijn dat de door Ergobaby ontwikkelde producten het dagelijks leven van gezinnen echt makkelijker maken, laten we onze draagzakken keer op keer testen op functionaliteit, uiterlijk en comfort. De daaruit voortvloeiende feedback helpt ons om steeds beter te worden en nog beter aan de behoeften van ouders en kinderen te voldoen. Via externe tests, bijvoorbeeld door ÖkoTest, KidsGo, Top 10 Baby & Kind, bereiken we een groot aantal onafhankelijke testers. Onze Aerloom draagzak heeft op deze manier zelfs de gerenommeerde IF Design Award gewonnen.

Welke kinderwagen is de beste? - Metro+ kinderwagen in de test

Ergobaby krijgt ook topscores in het segment van de compacte kinderwagens. De Ergobaby Metro+ kinderwagen en de Metro+ Deluxe variant dragen het AGR-keurmerk en zijn volgens tests van een onafhankelijk laboratorium de best gedempte ultracompacte kinderwagens in hun klasse. Geen wonder dat het een duidelijke kinderwagenaanrader is: de traploos verstelbare rugleuning, de in hoogte verstelbare duwstang, de goede vering en de makkelijke bediening maken de Metro+ kinderwagen een rugvriendelijke keuze voor groot en klein. Dankzij het newborn nestje al vanaf de geboorte. En dankzij het ultralichte, compacte opvouwformaat dat zelfs in het handbagageruim van het vliegtuig past, wordt de Metro+ ook beschouwd als de beste kinderwagen voor op reis.

Welk wipstoeltje is het beste? Ontwikkeld in samenwerking met een kinderorthopeed en bekroond door deskundigen.

Ons Ergobaby Evolve 3-in-1-wipstoeltje is het eerste en enige babywipstoeltje met het keurmerk van de Aktion Gesunder Rücken e.V. (campagne voor een gezonde rug). Dit komt omdat het ergonomische babywipstoeltje, dat meegroeit met de baby, is ontworpen in samenwerking met een kinderorthopedisch chirurg, zodat baby's vanaf de geboorte in de ergonomische hurkzitpositie kunnen zitten. Het unieke inzetstuk voor pasgeborenen biedt ook optimale ondersteuning bij het hoofd en beschermt de wervelkolom van jonge kinderen. In talrijke oudertests, bijvoorbeeld op Babyforum.at of door de mum reporters, kreeg ons Ergobaby wipstoeltje daarom vijf van de vijf sterren.

Beste kinderstoel? Met drie standen en veel functies is de Evolve kinderstoel overtuigend.

Veilig, hygiënisch, praktisch, stijlvol, ergonomisch groeiend - zo kun je de Ergobaby Evolve 3-in-1 Kinderstoel omschrijven. Hij is zo ontworpen dat hij in een paar stappen en zonder gereedschap kan worden omgebouwd van kinderstoel tot peuterstoel en interactieve leertoren. Dankzij de 5-puntsgordel zit de baby al optimaal vast vanaf de zesde maand (zodra hij rechtop kan zitten). Bovendien draagt de Ergobaby kinderstoel het felbegeerde GREENGUARD certificaat. Producten die gecertificeerd zijn volgens de Greenguard Gold standaard moeten voldoen aan strenge eisen voor de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOC's) en toxiciteit en worden getest op een grote verscheidenheid aan chemische stoffen.