Namaak producten en vervalsingen

Wij begrijpen dat u de beste en veiligste producten voor uw baby wilt. Jammer genoeg zijn er namaak- en potentieel gevaarlijke kopieën van onze Ergobaby Carriers op de markt. We dringen er bij u op aan om echte producten te kopen en uzelf en anderen te informeren over hoe u geautoriseerde producten kunt kopen en tevens hoe u vervalsingen kunt vermijden, die mogelijk schade kunnen veroorzaken.

We zijn er trots op dat we hoogwaardige, gecertificeerde materialen gebruiken die zijn geproduceerd in onafhankelijk gecontroleerde fabrieken die zich houden aan verantwoorde werkpraktijken. Onze Ergobaby Carrier heeft een groot aantal internationale productprijzen en gezondheidsaanbevelingen ontvangen en is de enige babydrager die in de afgelopen 20 jaar is opgenomen in de 'Top 20 van babyproducten' van het tijdschrift Parenting. Helaas heeft dit succes ook gezorgd voor de aanwezigheid van “fake” producten in de markt.

We vinden het geweldig dat de Ergobaby Carrier een "must-have" is op vele babylijsten. Maar dat betekent dat u als ouders de Ergobaby Carrier misschien niet voor uzelf koopt en dat velen van u een Ergobaby product cadeau krijgen. Daarom raden wij u aan om deze informatie door te nemen en te delen met vrienden en familieleden die de draagzak en aanverwante producten voor u en uw baby kopen.

Wat is namaak?

Definitie: Een namaak Ergobaby product is elke imitatie of namaakproduct dat gemaakt is met de bedoeling u te doen geloven dat het een echt Ergobaby product is. Ons doel is u te helpen om te weten hoe u kunt voorkomen dat u valse Ergobaby dragers en producten koopt die aan nietsvermoedende kopers worden verkocht als echte Ergobaby producten.

Waarom authentieke Ergobaby producten kopen?

Het kopen van authentieke Ergobaby producten is het beste voor u en uw baby. We willen dat alle baby's en peuters veilig worden gedragen en dat u de kwaliteitsproducten krijgt die u verdient en verwacht.

U kunt uw authentieke Ergobaby Carrier en accessoires alleen kopen via onze erkende dealers of via onze directe Ergobaby website, Ergobaby.com in de VS en Ergobaby.eu in Europa. Voor onze authentieke producten kunnen wij een attente en persoonlijke Klantenservice, een proefperiode van 30 dagen (voor onbeschadigde retourzendingen) en uitmuntende garanties, diensten en beschermingen garanderen, evenals de veiligheid en zekerheid die een Ergobaby Carrier biedt.

Wij staan achter ons product met recht op een garantie, want wij gaan verder dan het garanderen van een kwaliteitsproduct voor de veiligheid van uw meest kostbare bezit. Daarom garanderen wij onze producten tegen materiaal- en fabricagefouten. Wij staan achter al onze producten en zullen gedurende de eerste twaalf (12) maanden elke Ergobaby Carrier of accessoire die niet aan onze hoge eisen voldoet gratis vervangen. Een bewijs van aankoop is noodzakelijk. Wij eisen in dit geval dat de Ergobaby Carrier of accessoire direct naar ons wordt opgestuurd, zodat wij het defect kunnen bevestigen en een beslissing kunnen nemen over hoe het verder moet.

De Ergobaby Klantenservice kan uw aankoop helaas niet verifiëren, en kan derhalve u niet assisteren via ongeautoriseerde verkopers op een namaaksite, eBay of andere online veilingen aangezien wij alleen aankopen ondersteunen via onze lijsten met geautoriseerde verkopers. Als u ervoor kiest om bij niet-geautoriseerde verkopers te kopen, koopt u op eigen risico en zijn deze producten niet geldig voor garantie of ondersteuning.

Waar worden authentieke Ergobaby-dragers gemaakt?

Authentieke Ergobaby dragers en andere Ergobaby producten worden met precisie, kwaliteit en zorg gemaakt in China, Vietnam en India. Om er zeker van te zijn dat je een authentieke Ergobaby draagzak koopt die veilig is voor je baby, koop je deze direct op onze website of bij een van onze geautoriseerde dealers.

Wat zijn de gevaren of risico's van het kopen van namaakproducten?

Als het gaat om babydragers of andere producten, met name producten die beweren babyproducten te zijn, kunnen zij uw baby of uw persoonlijke gezondheid ernstig in gevaar brengen door het gebruik van inferieure materialen en slecht vakmanschap. Daarnaast wordt de identiteit van de consument vaak gestolen en goederen die betaald zijn, worden vaak niet geleverd. Namaakproducten zijn onder meer in verband gebracht met bendeactiviteiten en terrorisme. Het is een criminele praktijk - en het kopen van deze producten voedt deze onverdedigbare praktijken.

Criminelen schaden legitieme ondernemers en tevens de economie in het algemeen, omdat ze geen belasting betalen en hun werknemers geen eerlijke lonen of voordelen bieden. Namakers zijn niet verantwoordelijk voor de naleving van de mensenrechten en de milieuvoorschriften. Namakers houden zich niet aan kinderarbeidswetten, anti-sweatshopwetten of beperkte stoffenwetten, waardoor zowel werknemers als het milieu in gevaar worden gebracht. Fundamentele mensenrechten van werknemers die in dienst zijn van namakers, zoals fundamentele veiligheids- en gezondheidsvoorzorgsmaatregelen, worden vaak gecompromitteerd of volledig genegeerd, waardoor een werkomgeving ontstaat die voor niemand veilig is.

Bescherm uzelf tegen vervalsingen

Hieronder vindt u enkele richtlijnen om u te helpen bij het voorkomen van vervalsingen en om u te leren hoe u een nep Ergobaby-drager of ander product kunt herkennen:

 1. Koop alleen bij geautoriseerde dealers, zowel online als in de winkel. Om er zeker van te zijn dat u alleen echte Ergobaby producten koopt, vergeet niet dat we een officieel distributienetwerk van erkende dealers en geautoriseerde online verkopers onderhouden:

  1. Officiële website van Ergobaby, Ergobaby.com
  2. Ergobaby Erkende Handelaren
 2. Wees voorzichtig bij aankopen bij straatverkopers, vlooienmarkten en ongeautoriseerde verkooppunten. Echte Ergobaby-producten worden aangeboden via officiële verkoopkanalen. Helaas kan de Ergobaby Klantenservice uw aankoop niet verifiëren, bevestigen of u persoonlijk assisteren na aankoop via kanalen zoals eBay, of andere online veilingen, aangezien we alleen aankopen ondersteunen via onze Authorized Retailer-lijsten. Als u ervoor kiest om bij niet-geautoriseerde wederverkopers te kopen, koopt u op eigen risico en zijn deze producten niet geldig voor garantie of ondersteuning.

 3. Pas op voor producten van slechte kwaliteit of die duidelijk slecht gemaakt zijn. We zijn er trots op dat we de hoogste kwaliteit bij onze Ergobaby producten leveren. Bij vervalsingen is kwaliteitscontrole afwezig, zodat u een vervalsing eenvoudigweg op basis van het vakmanschap kunt opsporen.

 4. Controleer de verpakking zorgvuldig. Ergobaby besteedt veel zorg aan de verpakking van haar producten. Valsmunters willen vaak niet de tijd nemen om elk detail te reproduceren, dus ze laten waarschijnlijk een deel van die details achterwege. Pas op voor dunne verpakkingen, verpakkingen met een slechte bedrukking of lopende kleuren, of verpakkingen die geopend lijken te zijn. Neem bovendien even de tijd om de verpakking te lezen. Spellings- of grammaticafouten komen vaak voor op de verpakking van namaakgoederen. Ergobaby productetiketten en -dozen zijn voorzien van belangrijke informatie, zoals barcodes, merk- en patentinformatie en recyclingsymbolen.

 5. Zorg ervoor dat de verpakking overeenkomt met het product. Komt de verpakking exact overeen met het product? Sommige onzorgvuldige vervalsers leveren niet hetzelfde product dat op de doos staat. Het ligt misschien niet zo voor de hand, dus controleer ook de modelnummers op de verpakking aan de hand van het modelnummer van de Ergobaby Carrier.

 6. Wees waakzaam bij aankoop in het buitenland. Amerikaanse douanebeambten hebben de bevoegdheid om namaakproducten in beslag te nemen bij terugkeer in de Verenigde Staten. Terwijl veel internationale bedrijven unieke producten aanbieden die lijken op legitieme Ergobaby producten, komen op bepaalde buitenlandse markten nog meer namaak- en piraterijproducten voor dan in de Verenigde Staten. Ga bij het winkelen op internationale websites ook op zoek naar betrouwbare leveranciers die gebruik maken van identificeerbare privacy- en veiligheidswaarborgen en die legitieme adressen hebben.

 7. Vertrouw op uw instincten. Pas zoals altijd op voor een aankoop die 'te mooi is om waar te zijn'. Als u zich ongemakkelijk voelt bij de omstandigheden van uw aankoop - zoals de prijs, de plaats van aankoop, het ontbreken van een kassabon of garantie-informatie, of, het allerbelangrijkste, de onwil van een verkoper om eenvoudige vragen te beantwoorden over de bron van de producten voor de verkoop - gebruik dan uw gezond verstand en loop weg.

Ergobaby producten online kopen

 1. Koop alleen bij geautoriseerde dealers. Om er zeker van te zijn dat u alleen echte Ergobaby producten koopt, vergeet niet dat we een officieel distributienetwerk van erkende dealers en geautoriseerde online verkopers onderhouden:

  1. Officiële website van Ergobaby, Ergobaby.com
  2. Ergobaby Erkende Handelaren
 2. Wees voorzichtig met de aankoop van producten die als Ergobaby-producten worden geadverteerd, zowel nieuwe als tweedehands, op eBay en andere veilingsites. Geautoriseerde Ergobaby-retailers mogen geen producten verkopen op eBay (met als enige uitzondering BigBlueCastle) of andere online veilingen of trade boards, daarom zijn Ergobaby-producten op veilingsites vaak vervalst. Helaas kan de Ergobaby Klantenservice uw aankoop op eBay of andere online veilingen niet verifiëren, bevestigen en assisteren, omdat we alleen aankopen via onze Authorized Retailer-lijsten ondersteunen. Als u ervoor kiest om op deze sites te kopen, koopt u op eigen risico, en deze producten zijn niet geldig voor garantie of ondersteuning. Helaas is Ergobaby niet verantwoordelijk voor dergelijke aankopen; u zult problemen met dergelijke aankopen direct moeten oplossen met de site waar u deze producten hebt gekocht. Klik hier voor ons eBay-partnerschapsbeleid.

 3. Wees op uw hoede voor websites die reclame maken voor Ergobaby producten (anders dan uit de lijst van erkende dealers). Vergeet niet dat deze sites in staat kunnen zijn om productafbeeldingen te verkrijgen, en zelfs de hele officiële Ergobaby site te kopiëren, om hun namaakgoederen te adverteren.

 4. Wees voorzichtig met websites die op Google, Bing of andere zoekmachines verschijnen voor 'Ergobaby' of soortgelijke trefwoorden of zoektermen, vooral met de woorden 'verkoop', 'korting', 'groothandelsprijs', 'fabrieksdirect', enz. Alleen de officiële Ergobaby website (Ergobaby.com in de VS) en de geautoriseerde Online Retailers websites zijn betrouwbare online bronnen voor de aankoop van echte Ergobaby producten. Zoekmachines (zoals Google) schermen de websites die in hun zoekresultaten verschijnen niet vooraf af.

 5. Onze producten zijn van topkwaliteit en -fabrikaat. We hebben gezien dat veel valse distributeurs 'groothandelsprijzen' of 'opruimings-' en 'verkoop'-kortingen aanbieden. Als een deal te goed lijkt om waar te zijn, vraag het dan – dat zal ook meestal het geval zijn.

 6. Sta erop dat de transacties veilig zijn. Bij transacties in namaakproducten wordt waarschijnlijk geen rekening gehouden met de noodzaak om klantgegevens op een veilige manier door te geven en op te slaan of kan uw aankoop worden gebruikt om uw creditcardgegevens voor fraudedoeleinden vast te leggen. Vermijd het doen van een aankoop als u zich ongemakkelijk voelt bij de veiligheid van de transactie. Wanneer u online zaken doet, zorg er dan voor dat uw betalingen worden ingediend via websites die beginnen met https:// (de 's' staat voor 'secure') en zoek naar een slotsymbool boven/onder in uw browser. Alle Ergobaby Authorized Retailers, de officiële website van Ergobaby en de websites van Authorized Retailers vereisen een SSL-transactie.

 7. Wees op uw hoede voor websites die Ergobaby ergens in de domeinnaam bevatten (anders dan de lijst van geautoriseerde dealers). Als u Ergobaby producten online bekijkt op een andere plaats dan Ergobaby.com in de VS of een geautoriseerde retailer in de VS of wereldwijd, en de domeinnaam bevat "ERGO" of een variatie/herhaling van dit woord, dan kan het zijn dat de site namaakproducten verkoopt.

Wat doet Ergobaby?

Hier bij Ergobaby werken we elke dag hard aan het identificeren en verwijderen van de lijst van sites die namaakproducten verkopen. Tot nu toe hebben we meer dan 2.300 sites van de lijst gehaald. We gebruiken een service om ons te helpen bij het vinden van sites die niet legitiem zijn, maar we vertrouwen ook op u om ons te helpen.

We blijven nieuwe technologische ontwikkelingen onderzoeken en implementeren om namaak tegen te gaan. Ergobaby maakt gebruik van speciale verpakkings- en druktechnieken die namaak zowel moeilijker te realiseren als makkelijker te herkennen maken.

Daarnaast hebben we bedrijfspraktijken ingevoerd die bedoeld zijn om 1) onze klanten te beschermen, 2) de samenwerking met rechtshandhavingsinstanties te vergroten om vervalsers met succes te vervolgen, en 3) een proactief overheidsbeleid te bevorderen dat helpt om namaak te verminderen.

Wat kunt u doen om te helpen?

Stel vragen en spreek uw bezorgdheid uit over namaakproducten van Ergobaby, slecht verpakte producten of andere zaken met betrekking tot uw aangekochte product waar u geen vertrouwen in hebt.

Raadpleeg de Ergobaby Klantenservice en vraag advies over hoe Ergobaby producten door hun uiterlijk authentiek kunnen worden bevonden.

Als u een verdachte site tegenkomt, of als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van een namaaksite, meld dit dan aan ons via [email protected].

Nogmaals, we raden u aan uw Ergobaby Carrier en accessoires alleen te kopen via onze geautoriseerde dealers en Ergobaby direct op onze website, Ergobaby.com in de VS. Wij kunnen u een attente en persoonlijke klantenservice, een proefperiode van 30 dagen (voor onbeschadigde retourzendingen) en uitmuntende garanties, diensten en beschermingen garanderen.