Ergobaby Inbakerdoek

€ 24,90
Kleur Elephant

Mix & Match - Koop twee of meer slaapproducten en ontvang 20% korting

Met onze Swaddlers kunt u ervoor zorgen dat uw baby rustiger in slaap valt en dus langer en rustiger slaapt, en u zult ook makkelijker slapen.

 • Comfortabel en veilig voor de baby en gemakkelijk te gebruiken - Met ontsnappingsvrije armzakken en een gezonde heuphouding.
 • Ergonomisch - de heupen en benen van de baby kunnen vrij en natuurlijk bewegen als ze worden opgezadeld.
 • Beter slapen - je baby wordt niet wakker met schokkerige bewegingen.
 • Handig - Gemakkelijke luierwissel met uitneembaar beenzakje
 • Kalmerend middel voor onrustige uren
 • Tot ongeveer 3 maanden of totdat uw baby leert om te rollen (3,2 - 6,4 kg)
Vanaf 0 maanden (vanaf geboorte, 44,5 - 61 cm) (Vanaf de geboorte, 47 - 61 cm)
In de machine wasbaar Machinewasbaar op 30°C

Vredig slapen

Gebruiksgemak
Gebruiksgemak
Eenvoudig luiers wisselen
Eenvoudig luiers wisselen
Ademend katoen
Ademend katoen
Gezonde heuphouding
Gezonde heuphouding
Ontsnappingsproof armzakken
Ontsnappingsproof armzakken
100% katoen
100% katoen
Onze inbakerdoek is door het Internationaal Instituut voor Heupdysplasie (IHDI) erkend als “heupgezond” product.

Instructie

How to Swaddle a Newborn

Manuals

Download Instructions PDF - Click Here

FAQ’s

 1. Waarom is het belangrijk om in te bakeren?
  Het inbakeren van baby’s bestaat al eeuwen lang in verschillende culturen, omdat dit systeem verschillende voordelen biedt.
  • Dankzij het inbakeren wordt de vorm van de baarmoeder nagemaakt. Dit vergemakkelijkt de overgang naar het leven.
  • Pasgeborenen hebben nood aan extra aandacht tijdens de eerste drie maanden van hun leven, het inbakeren kan daarbij helpen; deze periode wordt ook vierde trimester genoemd.
  • Inbakeren helpt baby’s om meer tijd in remslaap te spenderen (‘rem’ is een afkorting voor rapid eye movement (snelle oogbeweging)). De remslaap is noodzakelijk voor het ontwikkelen van hun brein. Aangezien de remslaap zwakker is als de non-remslaap, en ook makkelijker onderbroken kan worden, helpt het inbakeren de baby om in slaap te blijven tijdens deze belangrijke slaapperiode.
  • Als baby’s op de juiste manier ingebakerd worden zijn ze ook veiliger. Verschillende onderzoeken hebben dit bewezen, ook omdat ze dan makkelijker op hun rug zullen blijven liggen. Het risico is ook kleiner dat ze in de lakens blijven vastzitten.
  • Het inbakeren heeft een kalmerend effect voor de baby.
  • Het inbakeren helpt om de lichaamstemperatuur van de baby te reguleren.
  • Het inbakeren vermijdt het krabben.
  Bron: Medical Journal of Pediatrics, 2002
 2. Wat zijn de belangrijkste voordelen van de inbakerdoek van Ergobaby?
  De inbakerdoek van Ergobaby is revolutionair in design. Hij heeft arm zakjes: de arm zakjes helpen om de armen van de baby een natuurlijke positie te kunnen geven, dicht bij het hart, met gebogen ellebogen. De arm zakjes helpen ook om de armen van de baby in de inbakerdoek te houden, waardoor de schrikreflex minder kans heeft om plaats te vinden. Gezonde heupen houding: de inbakerdoek van Ergobaby biedt een gezonde houding voor de heupen, dat de baby toelaat, zijn heupen te kunnen bewegen. Dit wordt aanbevolen door het International Hip Dysplasia Institute, dat een gezonde ontwikkeling van de heupen bevorderd.
 3. Wat is de functie van de voetenzak van de Ergobaby inbakerdoek?
  De voetenzak van de Ergobaby inbakerdoek is een optionele eigenschap. Hij zorgt voor extra warmte en comfort voor de baby. De voetenzak is breed genoeg zo dat de baby zijn benen goed kan bewegen. Hij is ook opzettelijk lang, zo kan de baby zijn benen helemaal strekken. Ten slotte kan de voetenzak losgemaakt worden, voor snel en gemakkelijk te verversen, maar ook voor gebruik in een 3-point harness system.
 4. Waarom bestaan er twee verschillende maten van Ergobaby inbakerdoeken, en hoe kan ik weten welke de juiste is voor mijn baby?
  We weten allemaal dat alle baby’s verschillend zijn en dat het gewicht en de grootte van elke pasgeborene anders is. Daarom heeft Ergobaby twee maten van inbakerdoeken uitgebracht, om elke baby gelukkig te kunnen maken. De twee opties zijn:
  • Small/Medium: voor baby’s tussen2.72 en 5.44kg, of baby’s die een maat 0-3 maanden hebben.
  • Medium/Large: voor baby’s tussen 5.44 en 8.16kg, of baby’s die een maat 3-6 maanden hebben.
 5. Hoe heeft Ergobaby zijn stoffen gekozen voor de Ergobaby inbakerdoek?
  De inbakerdoek van Ergobaby kan in elk seizoen gebruikt worden. Hij is 100% gemaakt van zacht en ademend katoen. Dit materiaal kan zich bij elke beweging uitrekken, en behoud de lichaamstemperatuur. Dit zorgt voor extra comfort bij de baby. Bovendien heeft de Ergobaby inbakerdoek een niveau van 0.6 TOG (thermische isolatie), dat wil zeggen dat hij een minimum van isolatie biedt, dit helpt de baby om het niet te warm te hebben. Om zeker te zijn dat je baby goed zal slapen als het wat frisser is, dan kan je een iets warmere pyjama aantrekken. Je kan ook altijd de voetenzak uitdoen als het in de babykamer warm is.
 6. Is de Ergobaby inbakerdoek aanbevolen door het International Hip Dysplasia Institute?
  De Ergobaby inbakerdoek werd gemaakt op basis van advies van de IHDI (International Hip Dysplasia Institute). De gezonde heuppositie dat de Ergobaby inbakerdoek kan creëren helpt de baby bij het plooien van de benen en de heupen. Hoewel de Ergobaby inbakerdoek op basis van advies van de IHDI gemaakt werd, ondersteunt de IHDI geen producten. Voor meer info over het gezonde inbakeren van heupen, neem een kijkje op de website van de IHDI:http://www.hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/hip-healthy-swaddling
 7. Wanneer moet ik stoppen met het gebruik van de Ergobaby inbakerdoek?
  Zodra uw baby kan rollen zou je moeten stoppen met inbakeren.
 8. Welke soort Velcro wordt in de Ergobaby inbakerdoek gebruikt?
  De Velcro dat in de Ergobaby inbakerdoek wordt gebruikt is een kwalitatief “hook-and-loop fastener” systeem. Dat wil zeggen dat de Velcro heel zacht is tegenover andere Velcro’s.