Het beste wipstoeltje, volgens de experts!

  • Ergobaby
  • Nov 17, 2023
Ergobaby wipstoeltje vroeddrouw Nadia Kitzmann

We vinden het geweldig als je onze producten test. Dan komen we er pas echt achter wat jullie zo fijn vinden aan onze praktische alledaagse hulpmiddelen en waar we ons kunnen verbeteren. Het is belangrijk dat we weten of we echt het beste wipstoeltje hebben en of we het nog beter kunnen maken. Dus nadat we begin dit jaar ons Ergobaby wipstoeltje, het Evolve 3-in-1 wipstoeltje, hadden getest bij 26 gezinnen en we 5 van de 5 sterren hadden gekregen, wilden we het testen bij de professionals. We vroegen twaalf verloskundigen en gezondheidsexperts (van 7 verloskundigenpraktijken, 1 fysiotherapiepraktijk en 1 ouder-kind competentiecentrum) en hun gezinnen (meer dan 100 mensen in totaal) wat ze van ons ergonomische en evoluerende wipstoeltje vinden.

“Geweldige begeleider voor elke dag” – de Ergobaby Evolve maakt indruk in de baby wipstoel test

Wat kunnen we zeggen? Alle deelnemers, ervaren baby-experts uit de praktijk, zouden ons Evolve 3-in-1 wipstoeltje met volle overtuiging aanbevelen.  Ze zeiden dingen zoals dat het wipstoeltje:

  • “het beste babywipstoeltje dat ik in de praktijk heb gezien”
  • “echt comfortabel, past zich goed aan het lichaam van het kind aan en laat zelfs de allerkleinsten zachtjes en zelfstandig schommelen”
  • “een geweldige dagelijkse metgezel”

En dat:

  • “De baby, of hij nu pasgeboren is of al wat ouder, kan goed in het wipstoeltje zitten zonder dat hij voortdurend gecorrigeerd hoeft te worden. (…) Een echt geweldig product”.

Het is duidelijk dat we blij en vereerd waren om zulke ongelooflijke feedback te ontvangen, vooral over de positionering en ergonomie van ons wipstoeltje, en ook van betrouwbare experts! We zijn ongelooflijk trots op ons Evolve 3-in-1 wipstoeltje en daar lijken we goede redenen voor te hebben.

Ergonomie staat bovenaan

Wanneer gezondheidsexperts en verloskundigen een van onze producten testen, onderzoeken ze of het geschikt is voor dagelijks gebruik – met speciale aandacht voor ergonomie. En de experts zijn van mening dat onze Evolve 3-in-1 Wipstoeltje aan alle eisen voldoet. Vooral voor de allerkleinsten, dankzij de uitneembare inzet voor pasgeborenen. De ruggengraat wordt zeer goed ondersteund en het hoofdje heeft een geweldige houding, stabiliteit en bewegingsvrijheid. Volgens deskundigen voorkomt dit een plat achterhoofd. De manier waarop het de heupen van het kind ondersteunt in de spreidzitpositie werd ook geprezen.

Beste wipstoeltje voor baby

Evolve Wipstoeltje – ook iets voor oudere kinderen

De deelnemers vonden het ook fijn dat oudere kinderen meer rechtop zitten dan in andere wipstoeltjes. In het algemeen vonden ze het fijn dat het wipstoeltje zo gemakkelijk meegroeit en daarom lange tijd en op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Als wipstoeltje voor pasgeborenen (vanaf 2,5 kg), voor baby’s zonder inzetstuk voor pasgeborenen of als zitje voor peuters tot ongeveer 2 jaar (ongeveer 13,2 kg).

Aangename bediening

De testers prezen ook unaniem het gebruiksgemak van de Ergobaby Evolve. Vooral in hun dagelijkse werk: “Ik kan het wipstoeltje altijd aan al mijn klanten aanbieden, omdat het snel kan worden aangepast.” Bovendien kunnen alle kinderen er snel in gekalmeerd of ontspannen worden dankzij de “soepele schommelfunctie”. Een ervaren kinderverpleegkundige van de afdeling neonatologie, die daarnaast ook voor premature baby’s zorgt, was onder de indruk van het product in de praktijk: “Het Ergobaby wipstoeltje biedt ouders een veilige plek om hun baby te leggen en ze voelen zich er erg comfortabel in. Ik vind het ook geweldig dat het geschikt is voor baby’s vanaf 2,5 kg en dat moeders zich bijvoorbeeld in de badkamer kunnen klaarmaken en hun baby toch dichtbij kunnen hebben.” Het biedt flexibiliteit in elke situatie en iedereen is tevreden.

De beste babywipstoel? De resultaten zijn binnen! 

Ons Ergobaby Evolve 3-in-1 Wipstoeltje is ontworpen om een praktische allrounder te zijn – zoals zoveel van onze producten. Vanuit het oogpunt van de verloskundigen en deskundigen die het hebben getest – is het het beste wipstoeltje! Het biedt hen flexibiliteit omdat het gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is. Het biedt de mogelijkheid om de baby veilig te positioneren voor een korte periode en een gezellige leesstoel voor oudere kinderen. Het biedt ontspanning, de mogelijkheid tot activiteit en een verandering van perspectief. En vonden hun ongeveer 100 gezinnen dat ook?

In het kort: ja. De testers waren consequent onder de indruk van de veiligheid voor hun kinderen, de hoogwaardige materialen, het schoonmaakgemak, de lange levensduur en het gewicht en de bediening van het wipstoeltje: “Het is lichter dan andere modellen en het harnas is veel sneller vast te maken.” Maar bovenal genoten ze unaniem van de korte momenten van verlichting die het wipstoeltje bracht, de pauze die de Evolve hen kon geven. Omdat hun kinderen er gewoon gelukkig in waren: “Eindelijk is de kleine rustig en tevreden als hij niet in mijn armen is, ik ben dolblij,” vertelt een moeder. En een andere moeder was blij dat haar baby erin kon ontspannen als hij buikpijn had. Kortom, het Evolve wipstoeltje is “een goede babysitter voor de korte termijn in het dagelijks leven”, zoals een testgezin de Evolve treffend omschrijft. En dat is precies wat we vinden dat het moet zijn.

RELATED POSTS