Babywipstoeltje vanaf de geboorte – Ergonomische ondersteuning is de sleutel tot alles.

  • Ergobaby
  • Mar 15, 2023

Bent u op zoek naar de meest veilige en comfortabele plek voor uw baby – buiten uw draagzak? Dan kan een ergonomisch wipstoeltje u de gewenste vrijheid bieden in uw dagelijks leven. En dat kan met een gerust hart en in de meest uiteenlopende dagelijkse situaties, bijvoorbeeld bij het douchen!

De enige vraag die overblijft is: welk babywipstoeltje is aan te raden? Tijdens uw onderzoek naar wipstoeltjes hebt u misschien gemerkt dat niet elk wipstoeltje geschikt is vanaf de geboorte, laat staan de juiste ondersteuning biedt die een pasgeborene echt nodig heeft.

En daar komen we op het cruciale punt: een babywipstoeltje KAN goed en nuttig zijn voor uw dagelijks leven en de ontwikkeling van uw baby – maar dat is niet altijd het geval.

Het is belangrijk dat het wipstoeltje vanaf de geboorte ergonomisch met uw baby meegroeit. De ondersteuning biedt die zeer jonge baby’s zo dringend nodig hebben om zich gezond te ontwikkelen. Concreet betekent dit dat het is ontworpen om de ontwikkeling van uw kind in elke fase optimaal te ondersteunen. 

Welk wipstoeltje wordt aangeraden? Het ergonomische Evolve 3-in-1 wipstoeltje

Zoals u weet, is Ergobaby gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van ergonomische producten voor dagelijks gezinsgebruik. Bij de ontwikkeling van het Ergobaby Evolve 3-in-1 Wipstoeltje hebben we bijkomende expertise ingeschakeld en het samen met een kinderorthopeed ontworpen.

Daardoor is ons wipstoeltje het eerste en enige wipstoeltje dat het onafhankelijke keurmerk “Tested & Recommended” van de Aktion Gesunder Rücken e.V. (Actie voor een gezonde rug) draagt, die alleen producten erkent die gezond zijn voor de rug. Wat maakt ons Ergobaby wipstoeltje precies zo ergonomisch? De belangrijkste punten op een rijtje:

1. Ergonomisch groeien met babywipstoeltje:

Dankzij de drie hoogtestanden en de uitneembare pasgeborene-inzet is het Evolve 3-in-1 Wipstoeltje een pasgeborene-ligstoel, babywipstoeltje en peuterstoel in één. Dit betekent dat het wipstoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte (2,5 kg) tot ongeveer drie jaar (13,2 kg) en is aangepast aan de behoeften en de vereiste ondersteuning van uw kind in elke levensfase.

Ergonomische positie van rug en benen, juiste houding wordt aangenomen in babywipstoeltje.

2. Een ergonomische positie voor rug en benen:

Net als in een draagzak zit uw kind in de Ergobaby Baby Bouncer in de zogenaamde “zit-spreid” positie. Dit betekent dat het een houding aanneemt die vergelijkbaar is met ergonomisch dragen (zonder bungelende benen) en zijdelingse steun krijgt – ideaal voor een gezonde ontwikkeling van de wervelkolom, het bekken en de benen.

Ook als peuterstoel (zonder kruisband) blijft uw kleine dan veel plezier beleven omdat hij/zij zelfstandig kan in- en uitstappen en een gezellige rust- en ligplaats heeft.

Babvwipstoeltje biedt optimale ondersteuning van hoofd van baby vanaf de geboorte, door pasgeborene inlegger.

3. Optimale ondersteuning van het hoofd van de baby en dat al vanaf de geboorte:

Dankzij de pasgeboren inlegger wordt het gevoelige hoofdje van uw baby vanaf de eerste dag optimaal ondersteund in het Evolve Wipstoeltje.

Omdat baby’s in de eerste maanden hun hoofd slechts 45 graden opzij kunnen draaien, en alleen met een lichte hyperextensie van de halswervelkolom, moet het achterhoofd altijd voldoende ruimte hebben om te draaien.

Onze inlegger voor pasgeborene is daarom zo ontworpen dat het hoofd van uw kind niet in een gekantelde positie wordt gedwongen of dat de kin op de borst wordt gedrukt. Het kan vrij ademen en u voorkomt een platte achterkant van het hoofd, het zogenaamde platte-hoofd-syndroom. Dit alles dankzij voldoende ruimte voor het achterhoofd, met of zonder pasgeboreneninlegger.

Baby toont juiste positie in babywipstoeltje.

4. Rugvriendelijke bediening:

Het praktische trappedaal maakt het wipstoeltje gemakkelijk te verstellen, zelfs met de baby in je armen. Dit betekent dat ons Ergobaby wipstoeltje zelfs gemakkelijk is voor UW rug. Rugvriendelijkheid tot in de 2e macht, zeg maar!

5. Gegarandeerd duurzaam:

We zijn er zeker van dat ons wipstoeltje een belangrijke metgezel kan zijn, niet alleen voor uw eerste baby, maar ook voor andere kinderen in of buiten uw gezin. Daarom wordt het Ergobaby Evolve 3-i-1 wipstoeltje geleverd met een uitgebreide ErgoPromise Beperkte Levenslange Garantie van 10 jaar. Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en dat beloven we je met deze garantie. Als u een fabricage- of materiaalfout ontdekt, vervangen wij uw wipstoeltje of het reserveonderdeel gratis.

Wilt u meer weten over de veiligheid van baby wipstoeltjes, hoe u de juiste kiest of de voordelen van ons wipstoeltje? Voer dan gewoon “baby wipstoeltje” in de zoekfunctie van onze blog in of gebruik de links die hierboven staan aangegeven. En vergeet niet: Een wipstoeltje vanaf de geboorte MOET een pasgeboren inlegger hebben en met de baby kunnen meegroeien om in elke ontwikkelingsfase comfortabel en veilig te zijn.

RELATED POSTS