Internationale Vrouwendag: Op 8 maart vieren wij Karin Frost

  • Ergobaby
  • Mar 8, 2023
Karin Frost Oprichtster Ergobaby

Tuurlijk, vrouwen zijn geweldig. Maar dat is niet wat we vieren op 8 maart. Maar wat is Internationale Vrouwendag dan wel? Helaas zijn er nog veel gebieden in het leven waar vrouwen vechten voor gelijkheid – of het nu gaat om de loonkwestie of om discriminatie in verschillende beroepen. Gelijkheid is dan ook een belangrijk thema waar 8 maart, Internationale Vrouwendag, ons jaar na jaar aan moet herinneren In sommige landen en steden zoals Berlijn is het zelfs een feestdag!

Omdat wij dit jaar ook onze 20e verjaardag van Ergobaby vieren, willen wij op Internationale Vrouwendag niet alleen alle vrouwen in onze gemeenschap vieren, maar vooral het succes van onze oprichtster Karin Frost. Voor ons staat zij symbool voor wat vrouwen bijdragen aan onze samenleving. Als alleenstaande moeder met weinig financiële middelen richtte zij op Maui (Hawaï) een bedrijf op dat sindsdien het leven van talloze gezinnen wereldwijd ergonomischer en gemakkelijker heeft gemaakt. Daarmee heeft Karin Frost een revolutie teweeggebracht in de manier waarop wij baby’s dragen. We nemen u graag mee in het verhaal van Ergobaby en laten Karin Frost en Petty Rader Chief Growth Officer & Chief Legal Officer u iets meer vertellen:

Karin, hoe is Ergobaby ontstaan?

“In 2002 was ik net moeder geworden van een zoontje en was ik op zoek naar een praktische en comfortabele oplossing om mijn baby op mijn lichaam te dragen bij dagelijkse ouderlijke activiteiten zoals boodschappen doen, huishouden, borstvoeding of tuinieren.  Ik werd geïnspireerd door inheemse draagpraktijken en het Continuüm-concept – het idee dat we vanaf de geboorte met veel zorg moeten worden behandeld om in ons verdere leven een optimaal welzijn te bereiken.

Omdat ik met geen van de beschikbare dragers 100 procent tevreden was, besloot ik gewoon mijn eigen draagzak te naaien. Ik had immers een opleiding tot modeontwerper gevolgd. Ik liet me inspireren door de traditionele mei tai draagzak en legde vooral de nadruk op ergonomie en comfort – voor mij en mijn kind.

Tot mijn verrassing werd de draagzak niet alleen door mijn zoon, maar ook door vrienden en familie goed ontvangen. Toen steeds meer mensen in mijn omgeving me vroegen om ook voor hen een drager te maken, besloot ik op een gegeven moment de drager professioneel te laten maken en bouwde ik een online business op. Je zou het de geboorte van mijn tweede “baby” kunnen noemen: Ergobaby.”

Foto's van de oprichtster Karen Frost, toen ze de draagzak voor het eerst gebruikte. We vieren onze oprichtster op Internationale Vrouwendag.

Wat waren de grootste uitdagingen in het begin?

“Ik had niet veel financiële reserves en nam geen lening. Ik financierde de eerste productie van stretchers met een beetje geld dat ik van mijn ouders kreeg. De verkoop financierde vervolgens de volgende productieronde en zo ging het maar door. Ik hield ook niet van de internationale veiligheidsnormen voor babydragers.

Dus heb ik hard gelobbyd bij de ASTM (American Society for Testing and Materials) om de testrichtlijnen te verbeteren. In 2005 maakte ik een video over de veiligheid van de Ergobaby-babydrager en reisde ik naar Philadelphia om de video aan de ASTM te presenteren. Het duurde vier jaar voordat ze eindelijk de richtlijnen veranderden, maar ze deden het. Sindsdien zit er een beetje Ergobaby-DNA in elke draagzak over de hele wereld.”

Karin Frost die een eerste versie van de draager tekend. We vieren onze oprichtster op Internationale Vrouwendag.

Het thema van de Internationale Vrouwendag is dit jaar “Omarm gelijkheid”. Petty Rader legt uit hoe Ergobaby diversiteit en inclusie bevordert?

“Onze visie is een wereldwijde gemeenschap die veerkrachtig, empathisch, antiracistisch, inclusief en gastvrij is, zodat onze kinderen open en zonder angst kunnen leven in een veilige wereld. Wij investeren in het certificeren en opbouwen van deskundigen op het gebied van diversiteit en inclusie binnen de organisatie om wereldwijd de beste praktijken voor diversiteit en inclusie te leiden. Wij bieden alle werknemers toegang tot hulpmiddelen voor diversiteit en inclusie, complexe onderwerpen zoals intersectionaliteit, inclusie en gelijkheid, inzicht in soorten vooroordelen en het aanleren van belangrijke strategieën om vooroordelen op de werkplek uit te bannen.

We erkennen ook dat het belang van diversiteit in onze beelden en verhalen een positieve invloed heeft op hoe we de wereld zien. Wij houden rekening met verschillen in leeftijd, kleur, handicap, etniciteit, burgerlijke staat of gezinssituatie, genderidentiteit of -uitdrukking, taal, nationale afkomst, fysieke en mentale vermogens, politieke voorkeur, ras, religie, seksuele geaardheid, sociaaleconomische status, veteranenstatus en andere kenmerken die mensen uniek maken. We zoeken ook samenwerking met BIPOC non-profitorganisaties, merken, thought leaders en influencers.”

Welke belangrijke les heb je tot nu toe geleerd tijdens je reis met Ergobaby?

“Dat de banden die in de vroege jeugd worden gevoed, een leven van liefde en verbondenheid kunnen bevorderen. Dat kan onze wereld veranderen en daarom doen we wat we doen.”

Moeder met baby in Ergobaby draagzak. We vieren elke vrouw op Internationale Vrouwendag.

Hoe ondersteunen de Ergobaby-producten andere vrouwen en hun gezinnen?

“Elk Ergobaby product is ontworpen met ergonomie in het achterhoofd – om de verzorger en de baby veilig, comfortabel en gelukkig te houden. Onze missie is om gezinnen in staat te stellen contact te maken, te groeien en te bloeien door premium babyproducten te ontwerpen met comfort in gedachten, zonder afbreuk te doen aan functie en kwaliteit.”

Moeder met baby op de rug in Ergobaby draagzak. We vieren vooral alle moeders op Internationale Vrouwendag.

En hoe zit het met de vrouwen in je eigen bedrijf?

“Aangezien Ergobaby voornamelijk vrouwen bedient, stimuleren we vrouwen in het bedrijf via onze Women’s Leadership Group, die door werknemers wordt geleid. In deze setting zetten we consequent succesvolle vrouwen of zorgverleners in de schijnwerpers en stellen we hen in staat ideeën uit te wisselen en bondgenoten op de werkplek te vinden. De groep biedt een veilige ruimte voor vrouwen om openlijk te praten over zaken als hun uitdagingen, loopbaanontwikkeling, zorgen van werkende moeders en intersectionaliteit. De groep faciliteert ondersteuning en mentoring met een focus op belangenbehartiging voor haar leden. Daarnaast worden hier ook discussies gevoerd over onderwerpen als leiderschap en carrière. Hiervoor hebben we gerenommeerde sprekers.”

En omdat Internationale Vrouwendag maar één keer per jaar is, willen we je aanmoedigen om op 8 maart je vrouw-zijn en je successen te vieren. Veel plezier!

RELATED POSTS