Ontwikkeling baby met Ergobaby: stap voor stap door het eerste levensjaar!

 • Ergobaby
 • Jan 9, 2024
ontwikkeling baby

Wanneer zal mijn baby voor het eerst glimlachen? Wanneer begint het voor het eerst te kruipen? En vanaf wanneer kan ik die schattige babyschoentjes kopen, omdat mijn schat zijn eerste stapjes zet?

 Ah, het eerste levensjaar met een baby is zooooo opwindend! Zo veel “eerste keren”. Het lijkt elke dag, maar minstens elke week, kan zo’n kleintje plotseling iets nieuws doen. En al de mama’s en papa’s krijgen er een warm gevoel bij…

Zodat jullie altijd en overal weten wat er hierna voor jullie en jullie kleintjes staat te gebeuren, willen wij van Ergobaby jullie ondersteunen. Ten eerste met onze informatieve en behulpzame Baby Steps-Nieuwsbrief, die jullie om de paar weken op de hoogte houdt van de volgende ontwikkelingsfasen van de baby. Wat zeg je? Ken je die nog niet? Nou, dan wordt het tijd! Gewoon de Baby Steps-nieuwsbrief abonneren, de verwachte geboortedatum van jullie kind invoeren en dan kan het beginnen.

ontwikkeling baby

Ontwikkeling Baby: Nieuwe blogserie over de 12 mijlpalen

Maar dat is nog niet alles. We willen jullie ook hier op ons blog begeleiden tijdens jullie eerste levensjaar samen. En wel vanaf nu. Elke maand is er binnen onze gloednieuwe blogserie “Mijlpalen” interessante informatie over de betreffende levensmaand van jullie baby. Natuurlijk verzorgd door onze vroedvrouw en baby-expert Katrin Ritter. Wat leert jullie baby in de eerste levensmaand? Wat kan het in de tweede maand? En nog veel meer! Onthoud dat elke baby uniek is en zich in zijn eigen tempo ontwikkelt.

Jullie zullen gedurende het jaar de volgende twaalf mijlpalen van de babyontwikkeling tegenkomen op ons blog. Dit zijn alle grote ontwikkelingsfasen die een baby doorloopt op weg naar zelfstandig lopen:

 1. Mijlpaal (vanaf de zesde week): De eerste glimlach
 2. Mijlpaal (6-8 weken): Beginnende hoofdcontrole
 3. Mijlpaal (einde van de 3e maand): Symmetrische elleboogsteun
 4. Mijlpaal (einde van de 4e maand): Individuele elleboogsteun
 5. Mijlpaal (einde van de 5e maand): Grijpen binnen en buiten het midden
 6. Mijlpaal (einde van de 6e maand): Symmetrische handsteun
 7. Mijlpaal (einde van de 7e maand): Kruipen
 8. Mijlpaal (einde van de 8e maand): Schuine zit (asymmetrisch met ondersteunende hand)
 9. Mijlpaal (9e tot 10e maand): Kruipen
 10. Mijlpaal (einde van de 10e maand): Halfkniesteun
 11. Mijlpaal (9-14e maand): Vrijstaan
 12. Mijlpaal (13-14e maand): Eerste stappen

Ontwikkeling Baby- Ergobaby is bij elke stap aan jullie zijde

Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Heel goed. Zo hoort het.

Kijk gewoon regelmatig op ons Ergobaby-blog of Instagram en mis geen van de twaalf mijlpalen van de baby.

Samen met onze Baby Steps-nieuwsbrief zijn jullie dan goed voorbereid op het eerste levensjaar van de baby. Tenminste, wat zijn ontwikkeling in die periode betreft. En voorlopig alleen in theorie. Maar die kunnen jullie dan eenvoudig vergelijken met de realiteit, nietwaar? En als jullie toevallig een ontwikkelingsfase op het blog hebben gemist, voer dan gewoon “Ontwikkeling baby” in de blogs zoekbalk in en jullie zullen het vinden. En nu, stay tuned! De eerste mijlpaal van de baby komt later deze maand!

RELATED POSTS