DUURZAAMHEID
DIVERSITEIT, GELIJKHEID EN INCLUSIE
GEMEENSCHAP VAN GEZONDHEIDSWERKERS
TERUGGEVEN
ONZE MENSEN

1) Ontwerpen voor comfort, duurzaamheid en het milieu

Wat we doen: Al bijna 20 jaar ontwerpen wij producten die geliefd zijn bij ouders en baby's vanwege hun ergonomisch comfort en duurzaamheid. Uit de meting van onze ecologische voetafdruk is gebleken dat bijna 70% van de broeikasgasemissies van ons bedrijf afkomstig is van de productie van onze producten en van de materialen die in onze producten worden gebruikt. Op basis van deze informatie werken wij aan een plan om onze impact te verminderen door middel van ontwerp, materiaalkeuze en de levensduur van onze producten. Naast onze duurzame en bekroonde Aerloom-drager van gerecycled polyestergaren lanceerden we dit jaar ons nieuwe Evolve™ 3-in-1 wipstoeltje, dat is ontworpen om met de kleintjes mee te groeien. We creëerden dit wipstoeltje als drie producten in één (een pasgeboren wipstoel, wipstoel en peuterzitje) met het idee dat producten die ontworpen zijn om meerdere leeftijden en stadia mee te gaan en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, onze ecologische voetafdruk zouden verkleinen.

Daarnaast hebben we ons actief gericht op het verminderen van onnodige verpakkingen en milieueffecten. In 2022 hebben we meer dan 12 ton (24.000 pond) verpakking bespaard.


Waarom het belangrijk is: Door minder, veiligere materialen te gebruiken, zorgen we voor de veiligheid en het welzijn van onze planeet, onze kinderen en de mensen die onze producten maken.


Dit is ons doel: Om ons te helpen onze broeikasgasreductiedoelstelling te halen, zullen wij nieuwe materialen met een lagere koolstofvoetafdruk selecteren en gebruiken voor onze producten en verpakkingen, die even goed of beter presteren dan ons huidige aanbod. Bovendien zullen wij ons programma voor chemicaliënbeheer nog verder uitbreiden dan de wettelijke vereisten en alternatieven zoeken die de totale impact op de planeet en de mensen verminderen. Wij zullen ook samenwerken met onze leveranciers om het gebruik van hernieuwbare energie in hun fabrieken te ondersteunen en aan te moedigen.

2) Zorgen voor gezonde en veilige werkomstandigheden in de productie.

Wat we doen om dit te bereiken: Wij werken nauw samen met onze langetermijnleveranciers om ervoor te zorgen dat de mensen die onze producten maken eerlijk worden behandeld en onder veilige en gezonde omstandigheden werken. Dit omvat het verbod op dwangarbeid, kinderarbeid en discriminatie. De Ergobaby fabrieken zijn gecertificeerd om de naleving van sociale normen te garanderen.


Waarom dit belangrijk voor ons is: wij geloven in de zorg voor onze medemensen; zowel degenen die onze producten dragen als degenen die onze producten maken.


Ons doel: In 2022 hebben we een grondige analyse uitgevoerd van onze materiaalkeuzes om ervoor te zorgen dat de veiligheid en arbeidsomstandigheden waarin Ergobaby-producten worden gemaakt van een nog hogere standaard zijn.

Focus op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid in onze toeleveringsketen.

Vietnam

Onze partner in Vietnam hanteert een holistische benadering van het welzijn van het bedrijf en de gemeenschap eromheen. Onze partner heeft met name geholpen om tegemoet te komen aan de behoeften van plattelandsgemeenschappen in Vietnam door 50 ambulances te schenken en lokale bruggen te herbouwen met sterkere en veiligere materialen. Het bedrijf heeft ook plaatselijke onderkomens voor zijn werknemers gebouwd. Werknemers die meer dan 10 jaar bij het bedrijf werken, hebben de kans gekregen om te verhuizen naar woningen voor meerdere generaties.

India

Onze partner in India volgt een duidelijk duurzaamheidsconcept, waaronder een zonne-installatie die in 2019 meer dan 244 ton CO2 heeft bespaard. Dit staat gelijk aan de uitstoot van 605.000 kilometer rijden in een auto. Daarnaast is de energievraag met 10% verminderd door de vervanging van verlichtingssystemen. Waterbehandeling ter plaatse zorgt ervoor dat de normen van de lokale milieuautoriteiten worden nageleefd. Het water wordt ook gebruikt om groenvoorzieningen te irrigeren. Het bedrijf doet ook grote donaties aan plaatselijke scholen om de infrastructuur te helpen verbeteren.

3) Onze koolstofvoetafdruk verminderen.

Wat we doen om dit te bereiken: In 2021 hebben we samengewerkt met een professioneel adviesbureau om onze uitstoot van broeikasgassen te meten en een actuele benchmark voor ons hele bedrijf vast te stellen. Uit onze koolstofvoetafdrukgegevens weten we dat de op één na grootste emissiecategorie in 2019 het vervoer van Ergobaby-producten van onze productiefaciliteiten naar onze winkels was. 2022 was een moeilijk jaar om onze inspanningen om de koolstofuitstoot te verminderen op gang te brengen. De wereld heeft ons allemaal geconfronteerd met oorlogen, stijgende energieprijzen en inflatie, die hebben geleid tot een stijging van de materiaalkosten. Als onderdeel van onze toekomstige klimaatstrategie moeten we ondanks deze uitdagende omstandigheden de uitstoot van het transport en de distributie van onze producten tot een minimum beperken.


Waarom dit belangrijk voor ons is: Wij geloven dat klimaatverandering een van de belangrijkste problemen is waarmee onze kinderen in hun leven te maken zullen krijgen.


Dit is ons doel: Op basis van onze koolstofvoetafdruk van 2019 zullen we doelen stellen voor het verminderen van onze uitstoot van broeikasgassen die de impact van Ergobaby op de klimaatverandering adequaat aanpakken.

4) Het verlengen van de levenscyclus van onze producten.

Wat we doen om dit te bereiken: Everlove, het programma van Ergobaby dat de levenscyclus van een draagzak verlengt. Het Everlove-programma van Ergobaby koopt hoogwaardige, liefdevol gebruikte Ergobaby-dragers van huidige eigenaren, reinigt, repareert en certificeert de gebruikte drager indien nodig en verkoopt deze vervolgens door via de Everlove-onlineshop. Het jaar 2022 markeerde de tweede verjaardag van de lancering van Everlove in de VS en de uitbreiding naar Europa werd voortgezet met de lancering van het programma in Duitsland.


Waarom dit belangrijk voor ons is: Met Everlove bouwen we aan een circulair productsysteem dat ervoor zorgt dat babydragers langer in gebruik blijven. Dankzij de lagere prijs van gebruikte draagzakken krijgen ook mensen met minder financiële middelen toegang tot de ergonomische draagzakken van Ergobaby. Hergebruik van producten is ook een van de beste manieren om middelen te besparen die nodig zijn om een nieuw product te vervaardigen. De draagzakken van Everlove besparen ongeveer 80% van de CO2-uitstoot en 90% van het waterverbruik in vergelijking met de productie van een nieuwe draagzak.


Dit is ons doel: tegen 2022 zal de verkoop van Everlove 5% van de totale online winkelverkoop van Ergobaby in de VS en Europa vertegenwoordigen. We kijken ernaar uit om onze processen in 2023 verder te stroomlijnen en met onze klanten samen te werken om steeds meer gebruikte draagzakken uit de kasten en garages van onze Ergobaby-families en in de handen van nieuwe ouders te krijgen. Door uw draagzak bij ons in te leveren, helpt u niet alleen afval te voorkomen, maar steunt u ook jonge gezinnen.

Nachhaltigkeitsbericht hier lesen: