Trick or treat? Hoe u Halloween leuk maakt met uw baby

  • Ergobaby
  • Oct 26, 2022
baby in pompoen kostuum

De griezeligste nacht van het jaar is eindelijk aangebroken: Halloween! We kunnen niet wachten om grapjes en trucjes uit te halen en te zien welke creatieve kostuums iedereen bedenkt. Bent u ook zo dol op de Amerikaanse feestdag? Als u een baby of peuter hebt, bent u misschien bang dat de nacht van enge kostuums, enge versieringen en spookgeluiden niet zo goed zal vallen bij uw kleintjes. U wilt ze immers niet bang maken of van streek brengen. Geen zorgen: met een paar eenvoudige trucs maakt u het voor iedereen leuk.

De 10 beste tips voor Halloween met een klein kind

1. Bereid uw kind voor op Halloween

Er zijn genoeg kinderboeken over Halloween. Als uw kind al kan lezen, begin dan op tijd met het lezen van leuke en kindvriendelijke boeken over Halloween. Zo weten ze waar het allemaal om draait en dat jack-o’-lanterns, nep-spinnenwebben, rookmachines, maskers, tieners die uit een struik springen en “boe!” roepen alleen maar leuk en grappig zijn en dat de enge dingen nep zijn.

2. Betrek uw kinderen bij de planning

Versier samen met uw peuters de nepspinnenwebben, kerf de pompoen of hang skeletten op – en doe het als het nog licht is buiten. Zo weten ze dat deze dingen niet echt zijn.

3. Niet te veel griezeligheid

Ja, het is leuk om schmink te dragen waardoor het eruit ziet alsof er een weerwolf in uw gezicht heeft gebeten, maar uw kinderen zien dat anders en zullen misschien schrikken of u niet herkennen. Daarom kunt u het beste zo verkleden dat uw kindje zeker weet dat ze op de arm van papa of mama zitten. Enge maskers zijn toegestaan, maar gebruik ze dan speels en speel er “kiekeboe” mee.

4. Het juiste kostuum voor de baby

Zorg ervoor dat het kostuum van uw kind comfortabel zit en goed past. En nee, niet elk kostuum met Halloween hoeft eng te zijn. Prinsessen en superhelden mogen ook. Als het gaat om kostuums voor baby’s en peuters, zorg er dan voor dat u ze niet helemaal uit hoeft te trekken om bij hun luiers te komen. Voor iets oudere kinderen die geen luiers meer dragen, moeten ze hun kostuums ook snel kunnen uittrekken, zodat er niets misgaat. Mobiliteit is ook belangrijk, uw kind moet kunnen staan, zitten en liggen in het kostuum. Anders zal hij of zij waarschijnlijk snel ontevreden zijn en het kostuum uittrekken. Pruiken, brillen of mutsen op baby’s kunnen grappig zijn voor volwassenen – maar uw kleintje vindt ze misschien helemaal niet grappig en doet ze na korte tijd weer af. Het belangrijkste is dat uw kleintje het leuk en gezellig vindt en zich dus de hele avond in het kostuum kan vermaken. U kunt uw baby zelfs verkleden met behulp van de draagzak….we hebben piraten, octopussen, pompoenen en nog veel meer gezien! Als u de draagzak gebruikt om u te verkleden voor Halloween, vergeet ons dan niet te taggen op social media zodat we het kunnen zien.

5. Doe een kostuumtest.

Gebruikt u schmink? Wilt u dat uw kind een pruik of een hoed opzet? Bent u van plan om voor uw kostuum uw baby voor het eerst naar buiten gericht te dragen in de draagzak? Wat het kostuum van uw kind ook is, test het uit voor Halloween. U wilt immers dat het kostuum werkt en dat de schmink geen huidirritatie veroorzaakt.

6. Ga niet te laat trick-or-treating doen 

Van huis tot huis gaan, aanbellen bij de buren en “trick or treat” roepen – dat is zelfs voor jonge kinderen leuk, vooral als ze er snoep voor terugkrijgen. Om onderweg niet al te veel enge figuren tegen te komen, is het verstandig om met kleine kinderen tijdens de schemering op pad te gaan. Sommigen gaan zelfs al om half vijf. Hopelijk is de spanning en het effect van suiker een beetje uitgewerkt rond bedtijd en kunt uw kind beter slapen. Als u pas om 18.00 uur wilt gaan, eet dan van tevoren. Zo heeft uw kind minder trek in zoetigheid en zullen ze niet overdrijven.

7. Lichtjes

Ook zonder Halloween kan het in het donker best eng zijn. Zorg er dus voor dat uw trick-or-treaters genoeg licht hebben. Dat kunnen felle kostuums zijn, kleine fakkels, glowsticks, fairylampjes op de kinderwagen of knipperende haarbanden. U kunt dan altijd zien waar u bent en waar uw kind heen gaat.

8. Als u uw baby meeneemt

Kinderen in kostuums zijn schattig. Maar baby’s in kostuums bereiken een heel nieuwe dimensie van schattig. Om flexibel te zijn tijdens het wandelen met oudere kinderen, gebruikt u best uw draagzak. Maar vergeet niet dat het kostuum van uw kind ook moet werken met een dikke jas, fleecepak en draagzak. Houdt hier rekening mee bij het plannen van uw kostuum.

9. Probeer niet de hele buurt te ontmoeten.

Vraagt u zich af wanneer u moet stoppen met trick-or-treating? Als u kleine kinderen hebt, zijn een paar deurbellen waarschijnlijk genoeg. Jonge kinderen hebben niet het uithoudingsvermogen om urenlang op elke deur in de buurt te kloppen. Ze hebben korte benen en een korte aandachtsspanne. En we weten allemaal wat er gebeurt als jonge kinderen te moe of overprikkeld raken. U kent uw kind het beste, dus wees waakzaam en luister naar uw ouderlijk gevoel. Bij kinderen ouder dan vier moet u waarschijnlijk op een gegeven moment de spelbreker zijn en de jacht op snoep stoppen voordat ze oververmoeid raken en het drama begint…..

10. Kleed voor borstvoeding

Voor alle mama’s die borstvoeding geven: vergeet niet dat uw kostuum u in staat moet stellen uw baby de borst te geven zonder dat u het feest hoeft te verlaten. Als dit het geval is, is een draagzak ook een geschikte optie om borstvoeding te geven zonder de pret voor u of u oudere kind te verpesten.

RELATED POSTS