Happy Birthday, Ergobaby Evolve 3-in-1 Kinderstoel

  • Ergobaby
  • Jan 18, 2024
Ergobaby-Evolve-Kinderstoel-Dark-Wood

“Happy Birthday to you, happy Birthday to you…” Ongelooflijk! Hoe snel vliegt de tijd voorbij, alsjeblieft? Onze Evolve 3-in-1 kinderstoel viert deze maand daadwerkelijk zijn eerste verjaardag! Maar waarom zou het ons met onze Ergobaby’s anders vergaan dan jullie met jullie baby’s? Net geboren en slechts een gevoelde knippering later zijn ze al een jaar oud, zitten ze met jullie aan tafel en zijn ze nieuwsgierig naar alles wat jullie op jullie bord hebben.

Dit betekent echter ook dat jullie in dit razende tempo constant moeten upgraden en meegroeien met jullie kind: eerst de kinderstoel voor de baby, zodra jullie kleintje rechtop kan zitten en klimmen; snel daarna volgt de wens van jullie peuter om helemaal alleen en zelfstandig aan tafel te zitten; en tegelijkertijd wil het nageslacht nog steeds overal en altijd op ooghoogte zijn en meehelpen… dus dan hebben we een leertoren nodig.

Maar voordat jullie voor al deze verschillende ontwikkelingsfasen en behoeften allerlei gadgets hebben, is alles nu verkrijgbaar in één. Want onze meegroeiende en ergonomische Evolve 3-in-1 kinderstoel biedt al deze functies. Waarom hij tegelijkertijd ook zorgt voor een bijzondere band in jullie gezin en jullie binding intenser maakt, bekijken we in detail in deze blog.

Een eerste kinderstoel met tafel voor de allerkleinsten

Afhankelijk van de snelheid van de ontwikkeling is jullie baby met ongeveer zes maanden misschien al zover en zit het helemaal alleen rechtop. In deze nieuwe, maar veel praktischere positie blijft het nu graag zitten en observeert het zijn omgeving. In onze Evolve 3-in-1 kinderstoel is het veilig en kan het vanuit deze hoogte veel beter kijken naar wat jullie op dat moment aan tafel bereiden of naar binnen nemen. Tegelijkertijd hebben jullie de mogelijkheid om beter en terloops met jullie kind te communiceren – en dan op ooghoogte. Zo is jullie schat er middenin in plaats van alleen erbij, en lacht tevreden naar jullie.

Of jullie nu op dat moment pap voeren of al experimenteren met vast voedsel, jullie baby kan bij jullie aan tafel zitten en zijn eigen ervaringen opdoen met het eten op zijn dienblad. En ja, waarschijnlijk blijft er weinig op het bord of in de kom liggen en belandt het eerder op de kinderstoel, tafel of vloer… Maar daar zullen jullie waarschijnlijk aan moeten wennen.

Bovendien: met een vochtige doek is elke knoeiboel snel weggeveegd, vooral op de gemakkelijk te reinigen materialen van de Evolve kinderstoel. En het verwijderbare dienblad kan eenvoudig worden afgenomen en in de vaatwasser worden geplaatst. Zo is alles in één veeg (in de ware zin van het woord) weg.

Ook buiten de maaltijden zitten de kleintjes graag in hun kinderstoel. Dan zitten jullie als mama, papa of broertje of zusje op ooghoogte voor hen en spelen leuke vingerspelletjes, lezen een boek voor en laten de baby steeds opnieuw lachen met grappige gezichten.

 Ergobaby-Evolve-kinderstoel

De kinderstoel wordt een meegroeiende peuterstoel

De dag zal komen waarop jullie niet meer zo kleine kind absoluut niet meer vastgemaakt wil worden in de stoel of beperkt wil worden door een tafeltje. De autonomiefase komt eraan (rond drie jaar). Jullie kleuter weet nu: het is tijd dat het net als de grote mensen op zijn eigen stoel aan tafel zit en omhoog en omlaag mag klimmen wanneer het maar wil.

Dus, weg met de babystoel en omhoog met de rugleuning. Gelukkig gaat dat bij de Evolve 3-in-1 kinderstoel heel eenvoudig met slechts één druk op de knop. Wat een ervaring voor jullie nakomeling. Dat betekent echter niet dat het nu rustiger zal zijn aan de eettafel. Misschien is zelfs het tegenovergestelde waar. Maar jullie weten het: een vochtige doek is genoeg en alles is weer schoon.

Als de eettafel ‘s middags weer eens verandert in een knutseltafel, komt hier ook de in hoogte verstelbare peuterstoel van pas. Jullie schat kan comfortabel op de stoel zitten en zijn artistieke vaardigheden de vrije loop laten. En voor knutselvoorraad kan hij of zij ook altijd zelf zorgen.

 Ergobaby-Evolve-Leertoren

Van kinderstoel tot interactieve leertoren

Over zelfstandigheid gesproken. Een absoluut keerpunt komt wanneer jullie kind ongeveer twee jaar oud is. Nu wil het namelijk overal bij helpen. Dus kunnen jullie de peuterstoel met een paar eenvoudige handelingen en zonder hulpmiddelen omvormen tot een leertoren. Samen bereiden jullie nu jullie favoriete gerecht in de keuken. Natuurlijk duurt het misschien langer, maar het is ook ontzettend leuk. En jullie kleintje haalt zoveel uit deze momenten. Als jullie samen koekjes bakken en er af en toe een ei naast gaat – dat zijn de momenten die in herinnering blijven. Bij jullie en jullie nageslacht.

De leertoren zorgt ervoor dat jullie kind zelfstandig op de juiste hoogte kan komen en met jullie aan het aanrecht of de keukentafel kan werken. Zonder dat jullie je zorgen hoeven te maken dat het omvalt of valt. Toon hem hoe je groenten wast of snijdt, laat hem het serviesgoed drogen of afwassen of druk hem een doek in handen, zodat hij voor wat orde kan zorgen. Jullie zullen zien dat het er plezier in heeft en veel leert. Want op die leeftijd houden de kleintjes er het meest van om dingen na te doen en alles zelf te doen.

Het gebeurt ook vaak dat de kleintjes de leertoren plotseling gebruiken om bijvoorbeeld bij het favoriete boek of speelgoed hoger in de plank te komen. En daar is hij ook voor bedoeld. Hij moet en mag de kinderen ondersteunen in hun dagelijks leven. Net zoals al onze Ergobaby alledaagse helpers jullie ook ondersteunen.

Op nog vele gezamenlijke jaren met de Evolve 3-in-1 kinderstoel

Ongeacht de leeftijd, de meegroeiende en duurzame Evolve 3-in-1 kinderstoel laat jullie nageslacht altijd en overal meedoen. Van babystoel tot leertoren – hij helpt jullie kind zelfstandig dingen te doen en te ontdekken. Dit versterkt het zelfvertrouwen, moedigt zelfstandigheid aan en geeft de ontwikkeling van jullie baby een echte boost. En het beste: als de kinderstoel niet nodig is, kunnen jullie hem eenvoudig inklappen en achter de deur of in de voorraadkast opbergen. Of ga er gewoon zelf op zitten. Want hij kan zonder problemen tot 100 kg dragen. Slim, toch?

We zijn een beetje aan het dromen geslagen. Maar wanneer dan, zo niet op de eerste verjaardag? We zijn namelijk enorm trots op onze kleine grote alleskunner. Precies zoals jullie waarschijnlijk waren op de eerste verjaardag van jullie kind. En omdat de Evolve 3-in-1 kinderstoel zo’n trouwe metgezel is, kunnen we jullie verzekeren: we zullen ook zijn tweede, derde, vierde en zevende verjaardag vieren. Doen jullie mee?

Happy Birthday!

RELATED POSTS