Ergobaby Evolve Wipstoeltje: Rug gezondheidscertificaat

  • Ergobaby
  • Oct 28, 2022
wipstoelt Evolve

Als het gaat om regelgeving voor verschillende industrieën, is de Europese markt in veel gevallen onverslaanbaar. In de categorieën beauty, gezondheid, voeding en nog veel meer zijn de Europese normen streng en worden hoge eisen gesteld.

Wat heeft dit te maken met Ergobaby? Om te beginnen zijn wij een wereldwijd bedrijf! Onze Ergo-familie omvat de hele wereld met winkels en markten in Amerika, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Azië! Dat betekent dat onze producten moeten voldoen aan de normen van de wereldwijde consument. En net als bij voedings- en beautyproducten stellen onze wereldmarkten extreem hoge eisen aan de babyproducten die zij ondersteunen, en daar is een goede reden voor!

Ergobaby Evolve Wipstoeltje

AGR, een Duitse organisatie, is de gouden standaard voor gezondheidscertificaten voor de rug. En op dit moment is het Evolve 3-in-1 wipstoeltje het enige wipstoeltje op de markt dat AGR-gecertificeerd is.

Volgens AGR certificeringen, moet een wipstoeltje ergonomisch comfort en ontwikkelingsondersteuning bieden aan uw kind door:

– Eenvoudige positionering van het kind in het Ergobaby Evolve Wipstoeltje, dat aan de grootte van het kind kan worden aangepast. Voor voldragen pasgeborenen van ongeveer 2,5 kg of meer, tot de leeftijd van 4 tot 6 maanden, is een pasgeborene-insert of een andere constructieve positioneringsmogelijkheid nodig (hoofdsteun moet worden verstrekt).

– Een gespreide zitpositie voor de benen. Dit is belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van de heupgewrichten (M-positie van de benen) en de wervelkolom van het kind.

– Ergonomische ondersteuning van de wervelkolom aanbieden, zoals een ergonomische pasgeborene-insert in de eerste maanden of een ergonomisch ontwerp van het Ergobaby Evolve Wipstoeltje dat voldoende ruimte biedt voor de ontwikkeling van het kleine lichaam en tegelijkertijd zijdelingse steun biedt.

– Ontwikkeling geschikte ondersteuning voor het hoofd. Het hoofd moet voldoende ruimte hebben wanneer het naar achteren wordt gestrekt (liggend) en ook wanneer het draait. Dit zorgt ervoor dat de kin van de baby niet tegen de borst wordt gedrukt. Het zorgt er ook voor dat het kind onbelemmerd kan ademen.

– Een comfortabele zit- en ligpositie in overeenstemming met de leeftijd en de ontwikkelingsfase van het kind. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door het gebruik van verschillende posities die passen bij de ontwikkeling, variërend van een liggende positie voor pasgeborenen tot een zittende positie voor oudere baby’s en peuters.

– Vermijding van overprikkeling en bevordering van zelfregulering. Te veel stimulatie kan snel leiden tot overweldiging, en hoe meer externe stimulatie de baby te verwerken krijgt, hoe meer er nodig is om hem te kalmeren. Soms is minder meer.

– Een natuurlijke schommelbeweging. Waarbij het hoofd van het kind altijd in de meest verhoogde positie moet zijn. Dit voorkomt of minimaliseert reflux of braken.

– Een optimale temperatuur in het Ergobaby Evolve Wipstoeltje (bijvoorbeeld door het ademende materiaal).

Het “Ergobaby Evolve” Wipstoeltje moet:

– Ergonomisch, eenvoudig, snel, veilig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt door duidelijke bedieningselementen en een ligvlak dat van alle kanten toegankelijk is.

– Licht en compact zijn om gemakkelijk en praktisch te kunnen worden gedragen.

– Altijd een duidelijk zicht op de baby bieden.

Hantering, verzorging, veiligheid en vrij van schadelijke stoffen:

– Zorg ervoor dat de bekleding gemakkelijk kan worden vervangen, d.w.z. verwijderd, en wasbaar is.

– Zorg er ook voor dat het wipstoeltje gemakkelijk te onderhouden en dus gemakkelijk schoon te maken is. Dit creëert de juiste voorwaarden voor een goede hygiëne.

– Onbedoeld instorten van het wipstoeltje mag niet mogelijk zijn. Zoek naar geschikte veiligheidsmechanismen die dit voorkomen, maar die toch gemakkelijk gebruik mogelijk maken.

– Let op goede stabiliteit; het wipstoeltje mag niet wegglijden, ook niet op gladde oppervlakken, en moet stevig zijn, d.w.z. het mag niet wiebelen.

Minimumvereisten:

– Eenvoudig, snel, veilig en rugvriendelijk gebruik

– Optimale en veilige positionering van de baby in het wipstoeltje

– Ergonomische en ontwikkelingsgerichte ondersteuning van de wervelkolom

– Comfortabele en voor de ontwikkeling geschikte zit- en ligposities

– Geen overstrekking van de romp

– Ondersteuning van het bekken

– Benen in gespreide zitpositie

– Ergonomische positie van het hoofd en vrije hoofdbeweging

– Geen constante ondersteuning van de hiel

– Natuurlijke wipbeweging gecontroleerd door de baby (hoofd op het hoogste punt)

– Onbelemmerde ademhaling

– Vermijding van overprikkeling en bevordering van zelfregulering

– Gemakkelijk te dragen

– Gemakkelijk schoon te maken

– Hoezen die gemakkelijk te vervangen en te wassen zijn

– Duidelijke en veilige bedieningselementen

– Goede en veilige stabiliteit

– Onbelemmerd zicht op de baby

– Optimale temperatuur in het wipstoeltje

En wat is nog beter? Ons Ergobaby Evolve-wipstoeltje wordt geleverd met de ErgoPromise-garantie.

RELATED POSTS