Aan alle vaders: Jullie spelen een belangrijke rol

Embrace Soft Air Mesh Grey

Gelukkige Vaderdag aan de nieuwe vaders, de thuisblijvende vaders, de vaders die dingen missen terwijl ze aan het werk zijn, de vaders die hun liefdes verloren hebben, de vaders die dit lezen op de wc waar ze zich verstoppen, de vaders die het absoluut verpletteren, de vaders die het nauwelijks bij elkaar houden, aan iedereen die zichzelf op welke manier dan ook als vader beschouwt…

Met de aankomende vieringen vroegen we ons af: Wat zou uw baby op een kaart schrijven voor Vaderdag, als hij dat al kon?  “Lieve papa, als je me draagt, voel ik me veilig en geborgen. Op je borst geniet ik van je warmte en je eigen papa geur. Ik blijf rustig door je regelmatige hartslag en het zachte trillen van je borst als je met je diepe stem spreekt of voor me zingt – en ja, zelfs als je snurkt.  Ik begraaf mijn neus graag in je borsthaar en vind het heerlijk om de wereld van zo hoog te verkennen.  Je maakt de beste grappen.  Papa, je helpt me om te leren vertrouwen. Je helpt me om me gezond te ontwikkelen. Je laat me zien dat ik geliefd ben en welkom in deze wereld. Papa, je bent mijn held!”

Voordelen van babywearing voor vader en baby

Zoals u al gemerkt heeft, is de rol van de vader in de eerste maanden niet alleen om op mama’s rug te letten en haar te steunen als u de borst niet hebt om te zogen. Integendeel: nabijheid en huidcontact met beide ouders is bijzonder belangrijk voor uw baby. En juist omdat vaders geen borstvoeding kunnen geven, is de draagzak niet alleen een prachtige manier om mama te ontlasten, maar ook om gericht de papa-baby band op te bouwen met veel nabijheid in het dagelijks leven. En hé, gelukkig zijn de dagen voorbij dat er alleen kleurrijke draagdoeken met een lengte van zes meter verkrijgbaar waren. Moderne babydragers zijn makkelijk aan te doen, ze zijn er in subtiele kleuren die geschikt zijn voor papa’s, ze zijn ergonomisch en ook gemaakt voor sterke papa-schouders. En je zult zien: Met uw kroost voor uw borst zullen niet alleen mama en baby je veel liefde en waardering geven – u zult ook een of twee hartverwarmende blikken verdienen tijdens het winkelen of op straat (hoewel dat niet de reden zou moeten zijn om het te doen). Waarom? Het is gewoon geweldig als vaders hun baby’s dragen! Ieder van ons zou als kind waarschijnlijk zo dicht bij papa’s sterke borst hebben willen zijn. Helaas was babywearing “toen” nog niet zo trendy. En konden we pas veel later genieten van het gevoel om de wereld te ontdekken op papa’s schouders.

Baby’s hebben dus ook de nabijheid van papa nodig. Een Taiwanese studie heeft zelfs aangetoond dat intensief huidcontact tussen vader en kind niet alleen helpt om de vaderrol te aanvaarden, maar ook effecten heeft op het kind, zoals de regulatie van temperatuur, pijn, biofysiologische markers en gedrag. En je kunt dit na de kraamtijd en tot in de peutertijd ondersteunen met een draagzak. In het dagelijks leven, tijdens het boodschappen doen, schoonmaken, ontspannen – wanneer je maar wilt. Want het praktische aan draagzakken is dat je je handen vrij hebt.

Welke drager is het beste voor vaders?

Dat is onmogelijk te zeggen: net zoals het lichaam van elke moeder anders is, heeft elke vader een iets andere lichaamsbouw. Dus zoals altijd, probeer het uit met je kind totdat je de beste pasvorm hebt gevonden. We kunnen echter uit ervaring zeggen dat bepaalde Ergobaby draagzakken bijzonder populair zijn bij vaders. Hiertoe behoren zeker onze mesh versies, zoals onze all-rounder de Omni Breeze, de Adapt SoftFlex™Mesh of de nieuwste Ergobaby, de Embrace Soft Air Mesh. Maar zullen we u eens iets vertellen? We hebben vaak gehoord dat de buikdrager vooral populair is bij vaders. Dus stap in onze Omni modellen en verken samen de wereld.

RELATED POSTS