Wipstoeltje voor pasgeborenen: de perfecte pasvorm

Wipstoeltje voor pasgeborenen met inlegger.

Laten we eerlijk zijn: in het dagelijks leven met een kindje is de perfecte pasvorm het allerbelangrijkste. Dat begint al bij de eerste zwangerschapsbroek. Als het autostoeltje te groot is, is het kind niet goed beschermd; als de draagzak verkeerd is afgesteld, hangt uw kroost op halve kracht en kan uw rug pijn doen. Zelfs de borstvoedingsbeha moet de “perfecte maat” hebben – zodat hij niet knelt en toch je borstvorm flatteert. We zouden eindeloos door kunnen gaan… of het nu gaat om de slaapzak, die een gevaar kan opleveren als hij te groot is, of of of.

Het belang van de perfecte pasvorm geldt ook voor een wipstoeltje voor pasgeborenen. Toch bieden de meeste producten op de markt te weinig steun aan uw baby. Daar waar hij dat het meest nodig heeft: bij het hoofdje. Maar ook bij de heupen. Daarom leggen we in deze blog, met de hulp van onze expert Katrin, uit waarom de pasgeboren inlegger van ons Ergobaby Evolve 3-in-1 Wipstoeltje zo uniek en vooral belangrijk is.

Wipstoeltjes zijn voor veel leeftijden maar zeker ook voor pasgeborenen

Welk bouncer voor pasgeborenen?

Pasgeborenen zijn niet gemaakt om op een vlakke ondergrond te liggen. Daarom is het dragen van uw baby in buikligging optimaal voor de ontwikkeling van uw baby, naast de heerlijke nabijheid. Maar als u uw baby toch wilt neerleggen, is een wipstoeltje vaak een ideale oplossing. Maar wat gebeurt er als uw baby geen inlegger voor pasgeborenen in het wipstoeltje heeft?

  1. De pasvorm is niet optimaal voor een groeiende baby.
  2. De steun voor het hoofdje van de baby is beperkt en het kan naar één kant kantelen.
  3. Baby’s hebben een uitgesproken achterhoofd. Als er niet genoeg ruimte is in een wipstoeltje zonder inzetstuk voor pasgeborenen, kan de kin van uw baby op zijn borst worden gedrukt. Dit kan zelfs de ademhaling beïnvloeden.
  4. De kans op het plat-hoofdsyndroom neemt toe als het wipstoeltje zonder inlegstuk voor pasgeborenen niet voldoende ruimte biedt om het hoofdje te draaien en het hoofdje niet vrij naar links en rechts kan draaien.
  5. De voor de ontwikkeling gunstige hurkhouding wordt niet aangenomen door een gebrek aan steun voor het hoofd, de heupen en de voeten.
Pageboren baby in hurkhouding in  wipstoeltje

Onze speciaal gevoerde, uitneembare inlegger voor pasgeborenen is ontwikkeld in samenwerking met een pediatrische orthopedisch chirurg. Naast de ergonomie werd speciale aandacht besteed aan het hoofdje en de perfecte pasvorm.

De speciaal gevoerde inlegger voor pasgeborenen van de Evolve Bouncer is ontworpen om de zijkant van het hoofd van uw baby te ondersteunen en voldoende ruimte te bieden voor de uitgesproken achterkant van het hoofd van de baby. Hierdoor kan de baby zijn hoofd gemakkelijk opzij bewegen en wordt het ontstaan van het plat-hoofd-syndroom voorkomen.

Inlegger voor pasgeborenen en ook plat-hoofd-syndroom vermijden

In de eerste maanden kunnen baby’s hun hoofd alleen opzij draaien door het maximaal 45 graden naar achteren te strekken. Daarom moet een babywipstoeltje altijd voldoende ruimte bieden voor de draaiing. Als een babywipstoeltje niet genoeg ruimte biedt voor het achterhoofd, wordt het hoofd naar één kant gedraaid en kan de baby zich minder vrij bewegen, wat kan leiden tot een plat achterhoofd.

Als draaien zonder problemen mogelijk is dankzij voldoende ruimte, wordt het hoofd van het kind niet in een scheve positie gedwongen of wordt de kin op de borst gedrukt. Zo kan het kind vrij ademen en voorkom je een platte achterkant van het hoofd, het zogenaamde platte-hoofd-syndroom.

Dankzij de unieke Ergobaby inlegger voor pasgeborenen wordt het gevoelige hoofdje van je baby vanaf de eerste dag optimaal ondersteund. Tegelijkertijd bevindt het kind zich in een ergonomische positie – net als in de draagzak – de zogenaamde tuck-and-spread positie (zonder bungelende benen), die ook een gezonde ontwikkeling van de wervelkolom, het bekken, de benen en de voeten bevordert. Niet voor niets is ons Ergobaby Evolve 3-in-1 Wipstoeltje het eerste en enige babywipstoeltje met het onafhankelijke keurmerk “Getest & Aanbevolen” van de Aktion Gesunder Rücken e.V. (Actie voor een Gezonde Rug).

Wipstoeltje vanaf de geboorte: Ons wipstoeltje is meer dan een wipstoeltje voor pasgeboren baby’s

Als u denkt dat onze Ergobaby Bouncer alleen een wipstoeltje voor pasgeborenen is – dan heeft u het mis. Het is niet zonder reden dat ons geweldige product een “3-in-1” wipstoeltje wordt genoemd. U kunt het voor uw baby gebruiken vanaf de eerste dag tot aan de peutertijd.

Dankzij de verwijderbare inlegger voor pasgeborenen, kan de Ergobaby Bouncer worden omgevormd van een knuffelige ligstoel voor pasgeborenen tot een ontspannend baby-wipstoeltje. Ook hier wordt de spanning in het hoofdgedeelte van het wipstoeltje verminderd om het overhangende achterhoofd de ruimte te geven die het nodig heeft. In zijn derde functie wordt de Evolve Bouncer een praktische peuterstoel om in te relaxen.

Mama en baby in wipstoeltje

Wilt u meer weten over de veiligheid van baby wipstoeltjes, hoe u de juiste kiest of de voordelen van ons wipstoeltje? In de zoekfunctie van onze blog vindt u veel waardevolle artikelen over het juiste wipstoeltje voor pasgeborenen onder de zoekterm “wipstoeltje “.

RELATED POSTS