Borstvoeding in onze nieuwe Omni draagzakken

Omni Dream Pink Quartz

Voor iedereen die het nog niet wist: dragen en borstvoeding geven is een onverslaanbare combinatie. Er zijn zelfs studies die aantonen dat intensief lichamelijk contact tussen mama en baby een succesvolle borstvoeding bevordert en dat het gebruik van een draagzak zelfs de negatieve effecten van een gecompliceerde bevalling of een eerste scheiding kan compenseren. Dus als u uw baby borstvoeding wilt geven, is het de moeite waard om hem of haar zo vaak en zo dicht mogelijk bij u te dragen. Vooral na de geboorte is het laten kruipen van uw baby naar de borst terwijl hij op de buik van de moeder ligt de belangrijkste bouwsteen voor het op gang komen van de borstvoedingsrelatie. De fysieke nabijheid stimuleert ook de melkproductie door het vrijkomen van het bindingshormoon oxytoxine. Het is natuurlijk geen wonder dat uw kleintje hier lucht van krijgt als u onderweg bent in de draagzak en een slokje wil.

Baby, het is warm buiten!

Zeker nu het (bijna) zomer is, zult u waarschijnlijk meer buiten zijn. En er is niet altijd een rustig hoekje om uw lieveling in te stoppen. Daarom is het des te beter dat we in de zomer allemaal wat lichter zijn. Dat biedt de ideale omstandigheden om je baby direct in de draagzak borstvoeding te geven. Als je denkt: “Oef, het is al zo warm en dan moet ik ook nog rekening houden met de warmte als ik borstvoeding geef?” Dan is onze meest ademende draagzak, de Omni Breeze, ideaal voor u. Dankzij de bijzonder luchtdoorlatende SoftFlex™ mesh-stof blijft u zelfs in de zomer aangenaam fris.

Borstvoeding geven in een draagzak – zo werkt het:

Maar hoe gaat u te werk bij het geven van borstvoeding in een draagzak? Hier zijn een paar basistips en instructies voor onze Omni-dragers:

1. Als u borstvoeding geeft, is het zinvol om in elk jaargetijde een borstvoedingsvriendelijk topje te dragen. Hoe winderiger en hoe minder stof, hoe beter voor het geven van comfortabele borstvoeding in de draagzak.

2. Zoek een schaduwrijke plek. Hier kunt u staand of zittend borstvoeding geven.

3. Ben je bezorgd dat iemand naar je borst kijkt? Met behulp van de zonnekap die in het hoofdgedeelte van de draagzak is verborgen, kunt u uw baby een verduisterde ruimte geven om te drinken en uw borst beschermen tegen ongewenste blikken. Als dat nog niet genoeg is, kun je ook een doek over je schouder leggen. Zorg ervoor dat uw baby voldoende lucht krijgt en niet oververhit raakt. De zijkant van het gezicht moet altijd onbedekt blijven.

4 Borstvoeding geven in een draagzak vergt natuurlijk enige oefening en hangt een beetje af van je eigen anatomie. Als je erg kleine of erg grote borsten hebt, moet u misschien wat langer experimenteren tot u de juiste positie hebt gevonden. En pasgeborenen die nog niet zo ervaren zijn met drinken, hebben het vaak moeilijker. Het is dus het beste om thuis een paar keer te oefenen om stress onderweg te voorkomen. Let op vroege signalen van uw baby (huilen is wanhoop), want een dorstige, huilende baby en een gestreste moeder zijn geen goede combinatie voor ontspannen borstvoeding.

5. Zoek de juiste houding: Maak de taille- en schouderbandjes iets losser, zodat u de billen van uw baby iets lager kunt laten glijden – zo ver als nodig is om hem ontspannen bij uw tepels te laten komen (zie video).

Leg in ieder geval een arm om uw baby heen om hem of haar te beschermen, zodat hij of zij niet op de een of andere manier wegglijdt in de losse positie en niet onderuit zakt. De rug moet altijd goed ondersteund worden.

Na de borstvoeding trekt u de riemen weer aan en controleert u of uw baby op een aan zijn leeftijd aangepaste manier wordt ondersteund en of de heupen in de M-stand staan.

Hoe is het gegaan? Onthoud dat het tijd kan kosten, oefening baart kunst. Als u nog geen draagzak heeft, willen we u graag onze nieuwe Omni collecties aanraden. .Onze populairste zomerdraagdoek, de Omni Breeze, is vanaf 23 juni nu ook verkrijgbaar in de prachtige kleuren “Sage Green” en “Blue Lavender”. En onze zachtste katoenen draagzak, de Omni Dream, zal ook klaar zijn voor je babywearing- en borstvoedingsavonturen in de nieuwe kleur “Pink Quartz”. Neem een kijkje in onze online shop en kies uw favoriete draagzak .

[1] Pisacane A, Continisio P, Filosa C, Tagliamonte V, Continisio GI. Use of baby carriers to increase breastfeeding duration among term infants: the effects of an educational intervention in Italy. Acta Paediatr Oslo Nor 1992. 2012;101(10):e434-e438. doi:10.1111/j.1651-2227.2012.02758.x.

RELATED POSTS