Alta Heupzitje Draagzak- Pearl Grey

As low as € 129,90

Embrace Draagzak GRATIS bij aankoop van een Draagzak boven €100. Kies je favoriete slaapzak bij het afrekenen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en/of kortingscodes. Zolang de voorraad strekt. Aanbod geldig tot 04/08/24.

Jouw praktische en veelzijdige draagzak waarmee je snel je baby kunt oppakken en neerzetten en die ook nog eens een comfortabele gewichtsondersteuning biedt.

 • 5,5 - 20,4 kg, 4-48 maanden
 • Ademende mesh-stof
 • Eenvoudig te converteren van een draagzak naar een heupzitje.
 • Vier draagposities

In Één Oogopslag

Outward Facing icon
Voorwaarts gedragen
SoftFlex™ Mesh icon
SoftFlex™ Mesh
Waistband icon
Ondersteunende heupband
Ergonomic icon
Gevoerde, ergonomische heupzitje
Pocket icon
Zak
Privacy hood icon
Zon- en privacybescherming
Breastfeed in carrier hood icon
Borstvoeding in de draagzak
Reflectivity icon
Reflecterende details

Productkenmerken

Alta Hip Seat infographic
De Nr. 1 op het gebied van luchtcirculatie*

Volledig gemaakt van SoftFlex™ mesh-stof
*Vergeleken met andere Ergobaby Heupzit Draagzakken

Alta Hip Seat infographic
Groot zitoppervlak voor het beste comfort*

*Vergeleken met andere toonaangevende draagzakken met heupzitje

Alta Hip Seat infographic
Gemakkelijk te gebruiken heupband

Draagposities

Baby aanpassing
~4+ maanden
 
Mom using Alta Hip Seat in Infant Mode
Draagzak
Binnenwaarts gericht: ~4+ maanden
Voorwaarts gericht: ~6+ maanden
Mom using Alta Hip Seat Front Carry Inward Facing
Heupzitje
~6+ maanden
 
Mom using Alta Hip Seat Side Carry

Keurmerken / Certificeringen

International Hip Dysplasia Institute "Healthy for the hip“

Instructie

Alta Heupzitje | Hoe kan ik mijn baby op mijn rug dragen met met de Alta Heupzit draagzak?
Alta Heupzitje | Hoe gebruik ik met de Alta Heupzit draagzak zonder het ruggedeelte (alleen het zitje)?
Alta Heupzitje | Hoe kan ik mijn baby met het gezicht naar voren dragen met met de Alta Heupzit draagzak?
Alta Heupzitje | Hoe kan ik mijn baby met het gezicht naar binnen dragen met de Alta Heupzit draagzak?

FAQ’s

 1. Wat is een heupzitje?
  Een heupzitje is perfect voor dagelijks gebruik met een baby die net leert kruipen of lopen. Je kunt het heupzitje perfect thuis gebruiken voor korte periodes en je baby flexibel dragen. Het heupzitje heeft een brede heupband met een gevoerde zitting waar je baby op kan zitten terwijl je hem met één arm vasthoudt. In plaats van je baby in je armen of op je heup te dragen, kun je je baby op het zitje zetten en wordt het gewicht van je afgenomen, waardoor je armen en rug worden beschermd. Voor het dragen met twee vrije handen kunnen ouders het heupzitje ombouwen tot een draagzak door eenvoudig het ruggedeelte inclusief schouderbanden aan het zitje te bevestigen.
 2. Tot welk gewicht kan een baby worden gedragen in de Ergobaby Alta Heupzitje?
  Het Ergobaby Alta Heupzitje kan worden gebruikt tot je baby 20 kg weegt. Er is geen limiet aan hoe lang je je baby in een bepaalde positie moet dragen. Wanneer je je baby draagt, kun je er het beste voor zorgen dat jij en je baby comfortabel zitten.
 3. Wat is de lengte van de heupband?
  De heupband is verstelbaar vanaf een omtrek van 65 cm tot 140 cm. Houd er rekening mee dat de draagzak boven de heupen/bij de taille moet worden vastgemaakt (afhankelijk van de maat).
 4. Heeft het Ergobaby Alta heupzitje incl. ruggedeelte een zonnekap?
  Ja, het ruggedeelte van de heupzitting heeft een kap die bescherming biedt tegen de zon en privacy. Deze kap wordt opgeborgen in een klein zakje onder de neksteun van de draagzak. De kap biedt bescherming tegen de wind, biedt privacy bij het geven van borstvoeding en beschermt tegen zonlicht, bijvoorbeeld tijdens het slapen.
 5. Kan ik het Ergobaby Alta Heupzitje gebruiken voor mijn pasgeboren baby?
  Nee, het heupzitje is geschikt vanaf een gewicht van 5,4 kg (ongeveer bereikt rond de 4e maand).
 6. Kan ik mijn pasgeboren baby-inzet gebruiken met het Ergobaby Alta Heupzitje?
  Nee, het heupzitje is niet geschikt voor gebruik met een pasgeboren baby-inzet of voor baby's onder het minimumgewicht van 5,4 kg (ongeveer 4 maanden).
 7. In welke draagposities kan ik dragen met het heupzitje?
  Alleen met het heupzitje kan de baby op de heupen worden gedragen, van buik tot buik en met het gezicht naar voren. In dit geval moet het kind altijd met minstens één arm stevig worden vastgehouden. Met het ruggedeelte kan de baby op de rug gedragen worden, van buik naar buik en naar voren gericht en heb je twee vrije handen.
 8. Hoe oud moet de baby zijn om het in de draagpositie te kunnen dragen?
  Vanaf de leeftijd van ongeveer 4 maanden (minstens 5,4 kg), wanneer de baby zijn eigen hoofd en nek kan vasthouden en controleren, kan het Ergobaby heupzitje met afneembaar ruggedeelte en schouderbanden worden gebruikt in de buik-tot-buik draagstand. Vanaf ongeveer 6 maanden, wanneer de baby zelfstandig kan zitten, kan het in de draagstand op de rug worden gedragen. De baby kan ook worden gedragen met het heupzitje zonder ruggedeelte op de heupen, gericht naar de drager en gericht naar voren.
 9. Vanaf welke leeftijd kan de baby met het gezicht naar voren gedragen worden?
  De ontwikkeling van elke baby is individueel. Je kunt je baby met het gezicht naar voren dragen als hij zijn eigen hoofd en nek kan vasthouden en controleren en als zijn kin groot genoeg is om over de hoofdsteun te reiken. Gebruik geen kussen om de baby rechtop te houden. Als uw baby slaperig wordt of tekenen van overprikkeling of vermoeidheid vertoont (bijvoorbeeld in de ogen wrijven of zich wegdraaien), schakel dan over naar de buik-aan-buikhouding.
 10. Kan ik borstvoeding geven met het Ergobaby Alta Heupzitje? Hoe werkt dat?
  Ja, je kunt je baby onderweg borstvoeding geven in alle draagzakken van Ergobaby. Je kunt borstvoeding geven in de naar binnen gerichte buik-tot-buik positie. Maak de schouderbanden iets losser en laat je baby iets zakken om aan te leggen. Om veiligheidsredenen moet je in een draagzak zitten als je borstvoeding geeft. Let goed op je baby terwijl je borstvoeding geeft en zorg ervoor dat het gezicht van je baby niet tegen je lichaam wordt gedrukt. Na de borstvoeding leg je je baby weer in een ergonomische draagpositie, maak je de schouderbanden weer vast en zorg je ervoor dat de draagzak op de juiste hoogte zit en dat het gezicht van je baby onbedekt is.
 11. Kunnen de schouderbanden gekruist worden?
  Je kunt het Ergobaby Alta Heupzitje met gekruiste schouderbanden in de draagpositie voorwaarts of achterwaarts dragen. Of je de draagzak met rechte of gekruiste schouderbanden wilt dragen, hangt af van je individuele comfortniveau. Met de gekruiste schouderbanden kun je de schouderbanden plaatsen op de manier die voor jou het meest comfortabel is en daarom is dit een geweldige functie voor ouders met smalle of brede schouders. Ouders met beperkte mobiliteit zullen deze optie ook waarderen, omdat de verbindingsband niet aan de achterkant hoeft te worden vastgemaakt en alle gespen aan de voorkant kunnen worden bevestigd en vastgemaakt. Dit maakt het aantrekken gemakkelijker.
 12. Hoe trek ik de heupband met gesp en lussen aan?
  De heupband van het Alta Heupzitje is ontwikkeld met de focus op comfort en gemak. Terwijl de brede heupband de rug van de drager ondersteunt, zorgen de gesp en riemlussen ervoor dat je het heupzitje snel en gemakkelijk om- en afdoet. Om hem om te doen, plaats je de heupband om je middel, rijg je de gesp door de veiligheidslus en pas je de lengte aan de drager aan zodat hij veilig en comfortabel zit. Meer gedetailleerde instructies en een tabel met de afmetingen van de riem vind je in de gebruiksaanwijzing of in de gekoppelde video's.
 13. Van welk materiaal is het Ergobaby Alta Heupzitje gemaakt?
  Het Alta Heupzitje is gemaakt van 100% polyester. De draagzak bevat ook een uitneembare schuimzitting van EPP (geëxpandeerd polypropyleen). Geen van de materialen bevat brandvertragende stoffen.
 14. Kan het Ergobaby Alta Heupzitje in de wasmachine?
  Ja, het Ergobaby Heupzitje kan in de wasmachine. Zorg ervoor dat je voor het wassen de schuimvulling uit het zitje haalt en alle klittenbandsluitingen en gespen sluit. Gebruik een mild wasmiddel zonder bleekmiddel, geurstoffen, kleurstoffen, chloor of optische witmakers.