Ergobaby Adapt Babydraagzak - SoftFlex Mesh

As low as € 149,90

Embrace Draagzak GRATIS bij aankoop van een Draagzak boven €100. Kies je favoriete slaapzak bij het afrekenen. Kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en/of kortingscodes. Zolang de voorraad strekt. Aanbod geldig tot 04/08/24.

In de Adapt™-babydraagzak komen eenvoud en comfort samen. Met deze draagzak bouwt u een band op met uw kindje tijdens de eerste fasen van zijn leven. De draagzak is gemaakt met SoftFlex™-mesh voor maximale luchtdoorstroming, waardoor u en uw kindje de hele dag comfort ervaren en droog blijven in alle drie klassieke draagposities.

 • Instelbaar van pasgeborene tot peuter (0-48 mnd, 3,2-20,4 kg)
 • Bouw een band op met uw kindje in alle drie klassieke draagposities
 • Gewatteerde lendensteun voor extra rugcomfort
 • Privacykap voor bescherming tegen de zon en tijdens borstvoeding
 • ErgoPromise-garantie

In Één Oogopslag

Adapt SoftFlex mesh picto
SoftFlex™-mesh voor luchtdoorstroming
Adapt comfort for all picto
Comfort voor beide
Adapt newborn ready picto
Geschikt voor pasgeborenen
Adapt all carry position picto
Ergonomisch in alle posities
ErgoPromise logo

Maximale ademruimte

Maximale luchtdoorstroming

De draagzak is grotendeels voorzien van mesh voor maximale ademruimte

SoftFlex™ Mesh

Uniek meshmateriaal met diamantpatroon, waarbij de buitenranden de luchtpockets openhouden en het binnenste micromesh een luchtstroom mogelijk maakt die veel comfort biedt

Schuimuitsparingen in de heupriem en de lendensteun

Voor luchtstroming op plekken waar dat het belangrijkst is

Productkenmerken

Adapt softflex mesh zoom photo
SoftFlexTM Mesh voor maximale luchtdoorstroming
Adapt back straps photo
Kruisbare riemen
en lendensteun
Adapt M position photo
Ergonomisch in alle posities
(M-positie)
Adapt straps adjustment photo
Eenvoudig in te stellen
Adapt UPF hood photo
Kap voor privacy en bescherming tegen de zon
Adapt side pockets photo
Eenvoudig aan te passen aan
uw groeiende kindje

Productdetails:
3,2 – 20,4 kg
Machinewasbaar
Mogelijkheid tot het geven van borstvoeding
Instelbereik heupriem: 45,4 cm – 145 cm

MATERIAAL:
100% polyester

Draagmodi

Vooraan gedragen met het gezicht van de baby naar u toey
Vanaf 0 maanden de geboorte te gebruiken
Adapt carrier inward facing carry photo
Op de heup
Voor baby’s vanaf ongeveer 6 maanden
Adapt carrier hip carry photo
Op de rug
Voor baby’s vanaf ongeveer 6 maanden
Adapt carrier back carry photo

Keurmerken / Certificeringen

IHDI award badge
AGR award badge

FAQ’s

 1. Kan ik de Ergobaby Adapt-babydraagzak gebruiken voor mijn pasgeboren baby?
  U kunt de Ergobaby Adapt-babydraagzak gebruiken om uw pasgeboren baby op uw buik met het gezicht naar u toe dragen, zodra deze het vereiste minimumgewicht en de vereiste minimumlengte heeft. De pasgeboren baby moet ten minste 3,2 kg wegen en ten minste 50,8 cm lang zijn.
 2. Heb ik een Ergobaby verkleinkussen nodig voor de Adapt draagzak?

  The Ergobaby Adapt draagzak is zo ontworpen dat je ook je pasgeboren babytje (minimum gewicht bedraagt 3.2 kg) kan dragen zonder het gebruik van een verkleinkussen. De Ergobaby Adapt kuipvorm draagt je groeiende baby, van pasgeborene tot kleuter (3.2 - 20 kg), in een perfecte ergonomische M-vorm. Gelieve het label op de heupriem of de bijgevoegde instructies te volgen om je draagzak aan te passen aan je baby's hoogte.

 3. Tot welke leeftijd of tot welk gewicht van mijn kindje kan ik de Adapt-babydraagzak gebruiken?
  De Adapt-babydraagzak is geschikt vanaf de geboorte (bij een minimumgewicht van 3,2 kg en een minimumlengte van 50,8 cm) totdat het kindje 20,4 kg weegt. Er is geen beperking ten aanzien van de periode waarin u uw baby in een bepaalde positie kunt dragen. Dat is vooral afhankelijk van uw comfort en dat van uw kind. Over het algemeen is de draagpositie waarbij u uw kind op uw buik met het gezicht naar u toe draagt, echter geschikt voor de meeste leeftijden. Deze positie is met name prettig wanneer uw kindje troost nodig heeft. Over het algemeen raden we aan om kinderen van twee jaar en ouder op de rug te dragen. Dat is namelijk de meest comfortabele positie wanneer u langer achter elkaar langere en grotere kinderen draagt.
 4. Hoe moet ik de Ergobaby Adapt-draagzak aanpassen aan de grootte van mijn kind?
  In slechts één stap kunt u de Ergobaby Adapt-draagzak aanpassen aan het lichaam van uw groeiende baby. Stel eerst het zitje in op de lengte van uw kindje met behulp van de klittenbanden op de heupriem: langs de rode lijn voor een baby van tussen de 50,8 en 61 cm (ongeveer tussen 0 en 3 maanden), langs de gele lijn voor een baby van tussen de 61 en 71 cm (ongeveer tussen 3 en 9 maanden) en langs de blauwe lijn voor een kindje dat langer is dan 71 cm (vanaf ongeveer 9 maanden). Gebruik daarna de twee riempjes aan de voorzijde om in elke stand de breedte van het zitje nauwkeurig in te stellen, zodat de dijen van de baby van knie tot knie volledig worden ondersteund in een ergonomische M-positie. Normaal gesproken begint u in elke nieuwe zitpositie met de riempjes volledig aangetrokken en vastgezet op de krapste stand. Daarna maakt u de riempjes geleidelijk losser via de middelste stand naar de ruimste stand, zodat de dijen van de baby volledig ondersteund blijven terwijl hij of zij groter wordt. Zet vervolgens het hoofd-en-nekkussen vast, zodat deze de juiste steun biedt. Bij een baby die jonger is dan zes weken, moet u het kussen naar binnen vouwen en vastknopen vanaf de zijkant aan de onderste knopen aan de voorzijde. Op deze manier zit het kussen strakker en worden jonge baby’s beter ondersteund. Bij baby’s van zeven weken of ouder, moet u het kussen naar buiten vouwen en vastzetten aan de onderste knopen.
 5. Op hoeveel manieren kan ik mijn kindje dragen in de Adapt-babydraagzak?

  U kunt de Adapt-babydraagzak in drie draagposities gebruiken:

  1. Op de buik met het gezicht naar u toe
  2. Dragen op de heup
  3. Op de rug

  De Ergobaby Adapt-draagzak is niet geschikt om een baby met het gezicht van u af te dragen. De lengte en het ontwikkelingsstadium van uw kindje zijn bepalend bij het kiezen van de geschiktste draagmodus.

  • Op de buik met het gezicht naar u toe: van 3,2 kg en 50,8 cm tot 20,4 kg.
  • Op de heup: uw kind kan zonder hulp rechtop zitten en weegt tussen de 7,8 kg en 20,4 kg. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 6 maanden oud is.
  • Op de rug: uw kind kan zonder hulp rechtop zitten en weegt tussen de 7,8 kg en 20,4 kg. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 6 maanden oud is.

  Raadpleeg de handleiding en de instructievideo’s voor elke draagmodus voordat u de Adapt- draagzak in gebruik neemt en voordat u een nieuwe draagpositie uitprobeert.

 6. Wanneer kan de baby op de heup of op de rug worden gedragen (Adapt)?
  Ieder kind ontwikkelt zich anders. U kunt beginnen uw baby op de heup of rug te dragen zodra deze zijn of haar hoofd en nek zelf rechtop kan houden, zelfstandig kan zitten, en ten minste 7,8 kg weegt. Dit kan doorgaans wanneer uw baby 5-6 maanden oud is.
 7. Kan ik borstvoeding geven met de Adapt-draagzak? Hoe werkt dat?
  Ja. Met alle Ergobaby Carriers-kunt u borstvoeding geven wanneer u onderweg bent. Dat kan in de draagposities met het gezicht naar u toe. Stel de schouderbanden iets losser in en zorg dat uw baby naar onderen zakt tot de juiste positie is bereikt. Als u uw baby in de draagzak borstvoeding geeft, moet u om veiligheidsredenen altijd blijven zitten. Houd de baby tijdens het voeden goed in de gaten en verleg uw baby na afloop altijd zo, dat het gezichtje niet tegen uw lichaam wordt aangedrukt. Na het voeden moet de aanbevolen draagpositie onmiddellijk weer worden ingenomen door de riemen weer aan te trekken en in te stellen.
 8. Hoe moet ik de heupriem van de Adapt-draagzak dragen?
  De Ergobaby Adapt-babydrager beschikt over een heupriem met onderrugsteun voor extra comfort. Bij een pasgeboren baby moet u de heupriem hoog en strak op uw heup dragen, zodat de baby zo hoog zit dat u het hoofdje zou kunnen kussen. Wanneer de baby ouder is, kunt u kiezen of u de heupriem hoger of lager op uw heupen draagt. Het is aan u om te bepalen wat voor u en uw baby het prettigst is naarmate de baby zwaarder wordt. Bij kleinere baby’s of bij ouders met een lang lichaam, raden we aan om de heupriem hoger op het lichaam te dragen. Wanneer u een keizersnede hebt gehad, is het waarschijnlijk comfortabeler voor u om de heupriem hoger te dragen. U kunt de heupriem het beste strak aantrekken, omdat de gewichtsverdeling over uw heupen dan nog beter wordt. Bovendien is dit comfortabeler voor uw rug en schouders. Als u de baby op uw buik of heup draagt, moet u de onderrugsteun altijd midden op uw rug positioneren. Als u de baby op uw rug draagt, positioneert u de steun voor u. We raden u aan om de instructievideo’s te bekijken voor stapsgewijze instructies.
 9. Kunnen de schouderbanden worden gekruist?
  Als u de baby op uw buik, met het gezicht van de baby naar u toe draagt, kunt u dat bij de Ergobaby Adapt-drager doen met gekruiste schouderriemen op uw rug. De keuze tussen parallelle en gekruiste schouderriemen is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Als de schouderriemen zijn gekruist, kunt u de plek waar de riemen op uw schouder rusten, eenvoudig in een voor u comfortabele positie leggen. Deze functionaliteit is ideaal voor ouders met smallere of bredere schouders. Deze functionaliteit wordt ook gewaardeerd door ouders die minder mobiel zijn, omdat zij dan niet naar achteren hoeven te reiken om de borstriem vast te gespen en aan te trekken. Bij gekruiste schouderriemen gebeurt het vastgespen en aantrekken namelijk aan de voorzijde.
 10. Hoe zorg ik dat het hoofdje van de baby in de Adapt-babydraagzak wordt ondersteund?
  Zolang uw baby het hoofd en de nek niet zelf voor langere tijd rechtop kan houden, moet het hoofd worden ondersteund. Voor een goede ondersteuning moet u zorgen dat de bovenrand van de drager zich ter hoogte van het midden van de oren van de baby bevindt. Dit doet u door de baby hoger of lager op uw lichaam te positioneren terwijl u de drager rond de rug van uw baby aantrekt. Voor pasgeboren baby’s van zes weken of jonger (die ten minste 3,2 kg wegen), moet u de hoofd-en-neksteun naar binnen vouwen en deze met de lusjes vanaf de zijkant vastknopen aan de onderste knopen aan de voorzijde. Op deze manier wordt de baby beter ondersteund. Wanneer de baby het hoofd heen en weer gaat draaien en het hoofd enige tijd rechtop kan houden, kunt u de nek-en-hoofdsteun naar buiten vouwen en vastzetten aan de onderste knopen. Dit gebeurt normaal gesproken als de baby rond de zeven weken oud is. Bij oudere baby’s kunt u de hoofd-en-neksteun ook aan de bovenste knopen vastzetten voor extra steun wanneer hij of zij slaapt. We raden u aan om de instructievideo’s te bekijken voor stapsgewijze instructies.
 11. Ik vind het lastig om bij de borstriem achter mijn rug te komen om deze vast of los te gespen (Adapt). Wat moet ik doen?

  Maak de schouderriemen losser voordat u deze omdoet en gesp de borstriem vast. Dan bieden de schouderriemen voldoende ruimte en kunt u bij de borstriemgesp achter uw hoofd/nek komen zonder dat u ver achter uw rug hoeft te reiken. Het is belangrijk om daarbij voldoende spanning op de schouderriem te houden, zodat de baby veilig in de draagzak zit terwijl u de borstriem vastgespt.

  U kunt ook proberen de Adapt-babydrager met gekruiste schouderriemen te gebruiken wanneer u de baby op uw buik met het gezicht naar u toe draagt. Dan hoeft u de buikriem niet achter uw rug vast of los te gespen, omdat het vastgespen en aantrekken dan aan de voorzijde gebeurt.

  Ten slotte kunt u ook proberen om de draagzak om te doen met behulp van de ‘T-shirtmethode’. Dan gespt u de borstriem vast voordat u de draagzak omdoet. We raden u aan om de instructievideo over de ‘T-shirtmethode’ te bekijken voor stapsgewijze instructies.

 12. Hoe zorg ik ervoor dat mijn baby een ergonomische gespreide hurkzit (M-positie) aanneemt in de Adapt-draagzak, waarbij de heupen goed worden ondersteund en de rug van de baby in een natuurlijke houding wordt ondersteund?
  Controleer na het vastmaken van de schouderbanden of de billetjes van de baby goed in het midden van de draagzak zitten. Schuif uw hand in de draagzak en draai de heupen van de baby naar een zittende houding, waarbij de billetjes van de baby diep in de draagzak zakken. Op deze manier wordt een natuurlijke, lichte kromming van de wervelkolom bevorderd (C-vorm). Vervolgens positioneert u de beentjes zodanig dat de knietjes hoger zijn dan billetjes. Op deze manier ontstaat een ergonomische gespreide hurkzit (M-positie). Trek ten slotte beide zijkanten van het zitgedeelte (de gewatteerde ondersteuning onder de dijen) naar buiten, zodat de gewatteerde stof van knie tot knie ondersteuning geeft. We raden u aan om de instructievideo’s te bekijken voor stapsgewijze instructies.
 13. In welke opzichten is de Adapt-draagzak anders dan de Omni-draagzakken?

  Adapt is onze draagzak met 3 draagposities: op de borst met het gezichtje naar u toe, op de heup en op de rug. Onze Omni-draagzakken hebben 4 draagposities: op de borst met het gezichtje naar u toe, op de borst met het gezichtje van u af, op de heup en op de rug.

 14. Welke accessoires kan ik gebruiken voor de Ergobaby Adapt ?
  Volgende draagzak accessoires zijn compatibel met de Ergobaby Adapt: Ergobaby gordelpads, Ergobaby slabbetje, Ergobaby Regen/wind hoes of de Ergobaby Regenhoes
 15. Heeft de Ergobaby Adapt een babykapje?

  Jawel, de Ergobaby Adapt heeft een hoofdkap voor je baby'tje, weggestopt onder het nek- en hoofdsteunkussen. Tijdens het gebruik hiervan bescherm je je kind tegen wind en zon. Het biedt tevens privacy tijdens het borstvoeden en houdt je slapende baby weg van het licht.

 16. Zijn er certificeringen die de ergonomische eigenschappen van de Adapt-draagzak van Ergobaby erkennen?
  Ja, alle Ergobaby-draagzakken zijn door het Internationaal Instituut voor Heupdysplasie (IHDI) erkend als “heupgezonde” producten. Bovendien heeft de Duitse AGR (Aktion gesunder Rücken) aan alle Ergobaby-draagzakken het AGR-keurmerk toegekend. Dat betekent dat al onze draagzakken zijn erkend als rugvriendelijk voor zowel baby’s als ouders. Het AGR-keurmerk wordt toegekend aan producten waarvan de rugvriendelijkheid van het ontwerp is bevestigd door een onafhankelijke testcommissie die bestaat uit experts uit verschillende medische disciplines. Ga voor meer informatie naar https://www.agr-ev.de/en/
 17. Bevat de Adapt-draagzak schadelijke materialen?
  Nee, de Adapt-babydrager is grondig getest en voldoet aan, of overtreft, alle wereldwijde en interne normen op het gebied van chemische stoffen.
 18. Kan de Adapt-babydraagzak in de wasmachine worden gewassen?
  Ja, de Adapt-babydraagzak kan, net als al onze andere draagzakken, in de wasmachine worden gewassen. Maak voor het wassen alle gespen vast. We raden u aan om de draagzak in een kussensloop te wassen. Gebruik geen wasmiddel dat bleekmiddelen, parfum, kleurstoffen, chloor of optische witmakers bevat. Was de draagzak in de machine op een koud programma (30°C) en laat de draagzak aan de lucht drogen.
 19. Voor welke maten is Adapt-babydrager geschikt?
  De Adapt-babydrager is geschikt voor de meeste maten (XS-XXL).
 20. Wat zijn de afmetingen van de schouderbanden en de heupriem (Adapt)?
  De heupriem is instelbaar tussen 65,0 cm en 140,0 cm en de schouderbandlussen tussen 47,5 cm en 108 cm.
 21. Wordt de Ergobaby Adapt-draagzak geleverd met de levenslange ErgoPromise-garantie?
  Ja, al onze draagzakken en draagdoeken, en dus ook de Adapt, worden geleverd met de levenslange ErgoPromise-garantie. Als u een productie- of materiaaldefect aantreft, wordt de draagzak of het onderdeel kosteloos door ons vervangen. Wij staan voor onze producten, zodat u ze met een gerust hart kunt gebruiken om uw kostbare lading mee te nemen.