Ergobaby Aura-babydraagdoek

€ 49,90
Kleur Coral Dots

De klassieke, ademende en zachte draagdoek voor pasgeboren baby’s. Ontworpen voor tijdens rustige dagen en voor het vierde trimester, ideaal om uw kleintje tijdens die liefdevolle hechtingsperiode na de geboorte knus bij u te houden.

 • Vanaf de geboorte (3,6 - 11,3 kg)
 • Lichtgewicht
 • Levenslange ErgoPromise-garantie

In Één Oogopslag

Aura Baby Wrap Easy to Tie icon
Eenvoudig om te knopen
Aura Baby Wrap Breathable
Ademend
Aura Baby Wrap Integrated Pouch icon
Geïntegreerde opbergzak
Aura Baby Wrap Soft & Cosy icon
Zacht voor de babyhuid
Aura Baby Wrap Supportive for Baby
Ondersteunend voor de baby
ErgoPromise logo

Productkenmerken

Productdetails:
Vanaf de geboorte (3,6-11,3 kg)
In de machine wasbaar 30°CC
Afmetingen: 490 cm x 53,4 cm

MATERIALS:
100% viscose, gemaakt van eucalyptus en acacia

Keurmerken / Certificeringen

IHDI award badge

Instructie

Aura Wrap | Hoe gebruik ik de Aura draagdoek?
Aura Wrap | Hoe haal ik mijn baby uit de Aura draagdoek?
Aura Wrap | Hoe berg ik mijn Aura draagdoek op?

FAQ’s

 1. Wat maakt de Aura Draagdoek zo bijzonder?
  De Aura Draagdoek is ontworpen voor tijdens rustige dagen en het vierde trimester, de maanden direct na de geboorte die zo belangrijk zijn voor de hechting. De draagdoek is ideaal om uw kleintje tijdens die liefdevolle periode knus bij u te houden. De Aura Draagdoek is ongelofelijk zacht en gemaakt van duurzaam materiaal. De draagdoek beschikt verder over een geïntegreerde opbergzakje waarin u de draagdoek makkelijk kunt opbergen. De draagdoek is ook heel geschikt voor beginners, want de contrasterende stiksels op de rand helpen u bij het inwikkelen.
 2. Is de Aura Draagdoek geschikt voor te vroeg geboren baby’s?
  Wij raden u aan advies in te winnen bij een zorgprofessional over geschikte draagposities voor prematuren.
 3. Welke draagposities zijn mogelijk met de Aura Draagdoek?
  De Aura Draagdoek is speciaal ontworpen als eenvoudig te wikkelen draagdoek voor de klassieke draaghouding waarbij u de baby op uw buik draagt met het gezichtje naar u toe.
 4. Kan ik de baby ook met het gezicht naar voren dragen? Of op mijn rug?

  We raden het gebruik van de Aura Draagdoek in voorwaarts gerichte draagpositie af, omdat deze draagpositie te veel druk uitoefent op de ruggengraat en gewrichten van je baby en op je rug. In plaats daarvan raden we onze gestructureerde draagzakken aan, die speciaal zijn ontwikkeld om ergonomische ondersteuning te bieden voor de naar voren gerichte draagpositie. We raden deze draagpositie aan met een Omni of Aerloom draagzak, bijvoorbeeld wanneer je baby de juiste grootte heeft en klaar is om de wereld tegemoet te treden (meestal vanaf 5 maanden).

  We raden ten strengste af om de Aura draagdoek te gebruiken voor dragen op de rug, omdat het risico op letsel van de baby groter is bij het gebruik van een elastische draagdoek vanwege de complexiteit van het dragen op de rug. De meeste van onze draagzakken zijn geschikt voor dragen op de rug als de baby de juiste ontwikkelingsleeftijd heeft bereikt. We raden je aan onze draagzakquiz te doen om de juiste draagzak voor jou en je baby te vinden.

 5. Kan ik borstvoeding geven in de Aura Draagdoek?
  Ja, u kunt borstvoeding geven in de Aura Draagdoek. Wij raden u aan om de baby rechtop, buik aan buik in te wikkelen, waarbij de baby een klein stukje lager zit dan normaal, maar nog wel stevig, zodat u de baby goed kunt aanleggen. Controleer tijdens het voeden steeds of de luchtwegen van de baby altijd vrij zijn en dat de baby normaal ademt. Positioneer de baby meteen na het voeden weer in de juiste houding. Zorg dat u de baby niet te strak inwikkelt.
 6. Kan mijn baby oververhit raken in de Aura Draagdoek?
  Wanneer u uw baby draagt, is het altijd van belang dat u de temperatuur van de baby in de gaten houdt. De Aura Draagdoek biedt echter een oplossing, want dankzij het dunne lichtgewichtmateriaal kunt u de baby langdurig dragen. De meshversie zorgt voor extra ventilatie: het vochtafvoerende en ademende materiaal voorkomt warmte-uitslag bij de baby en zorgt ervoor dat u en uw baby koel en droog blijven.
 7. Wat bedoelt u met “één maat voor iedereen”?
  Aura Draagdoeken zijn zodanig lang dat vrijwel iedereen, van klein tot een maatje meer, hem comfortabel kan gebruiken. Uw maat is alleen bepalend voor het aantal malen dat u de doek om uw middel kunt wikkelen.
 8. Hoe onderhoud ik mijn Aura Draagdoek? Kan ik hem in de machine wassen?
  Ja, de Aura Draagdoek kan in de machine worden gewassen en is dus eenvoudig schoon te maken. Wij raden u aan om de Aura Draagdoek in koud water (30°C) te wassen met een fijnwasprogramma en een mild wasmiddel. De doek moet liggend of aan een waslijn drogen. Wij raden u aan om de doek niet tegelijkertijd te wassen met kleding met ritssluitingen, knopen, drukknopen of klittenband, aangezien het materiaal daardoor kan beschadigen.
 9. Is de Aura Draagdoek geschikt als vervanger van de Ergobaby-draagzak?
  Zowel de Aura Draagdoek als veel Ergobaby-draagzakken kunnen vanaf de geboorte worden gebruikt. De Aura Draagdoek is echter specifiek ontwikkeld voor de periode vlak na de geboorte en kan comfortabel worden gebruikt voor baby’s tot 11,3 kg. Als uw kindje groter en zwaarder wordt, raden wij u aan om over te stappen op een van onze zachte voorgevormde draagzakken. Deze draagzakken, die zijn ontwikkeld om kindjes van geboorte tot peuterleeftijd te dragen, bieden stevigere ondersteuning en meer draagcomfort bij grotere kindjes. Ze beschikken onder andere over gewatteerde schouderriemen, een heupriem met onderrugondersteuning, een capuchon, opbergzakjes en meer draagposities (met het gezichtje van u af, op de heup en op de rug).
 10. Hoe komt het dat de Aura Draagdoek zo handig kan worden opgeborgen?
  Dankzij het lichtgewicht materiaal en het geïntegreerde opbergzakje, kunt u de Aura Draagdoek heel eenvoudig en compact opbergen en handig meenemen in uw luiertas.
 11. Ik heb het gevoel dat mijn baby niet helemaal veilig in de draagdoek zit. Doe ik iets verkeerd?
  Als de draagdoek niet helemaal goed aanvoelt, controleer dan de volgende drie punten: 1) Controleer of de doek stevig genoeg is aangetrokken. Bepaal aan de hand van de geleiderand of u het juiste deel aantrekt. 2) Zorg dat de gekruiste delen plat op uw rug liggen. 3) Zorg dat de “X” op uw rug goed in het midden zit, of hoger wanneer u een groter kind draagt.
 12. Wat is het verschil tussen de tricot- (Knit) en meshversie van de Aura Draagdoek?
  De tricotversie is de traditionele zachte stretchende draagdoek gemaakt van duurzame Tencel™ Lyocell-vezels. Het materiaal is natuurlijk zijdezacht voor de babyhuid. De meshversie is gemaakt van gerecycled polyester. Het materiaal is vochtafvoerend en ademend, zodat zweet wordt afgevoerd en u en uw baby koel en droog blijven.
 13. Waar is de versie van duurzaam tricot (Sustainably Sourced Knit) van gemaakt en bevat het product schadelijke stoffen?

  De versie van duurzaam tricot is gemaakt van 100% Tencel™ Lyocell-vezels. Voor alle Ergobaby-producten geldt dat de materialen die bij de productie worden gebruikt, zorgvuldig zijn geselecteerd en grondig getest op het ontbreken van potentieel schadelijke stoffen.

 14. Wat zijn Tencel™ Lyocell-vezels en waarom zijn deze duurzaam?
  Tencel™ Lyocell-vezels zijn gemaakt van duurzaam hout en zijn gecertificeerd als biologisch afbreekbaar. Tencel™ Lyocell-vezels zijn gemaakt in een gesloten productieproces waarin 99% van het water en de oplosmiddelen wordt hergebruikt. Dit proces leidt tot een aanzienlijke afvalreductie en verkleining van de ecologische voetafdruk, met name ten opzichte van viscoseproductie.
 15. Waar is de versie van duurzame mesh (Sustainably Sourced Mesh) van gemaakt en bevat het product schadelijke stoffen?
  De versie van duurzame mesh is gemaakt van 93% gerecycled polyester en 7% elastaan/spandex. Voor alle Ergobaby-producten geldt dat de materialen die bij de productie worden gebruikt, zorgvuldig zijn geselecteerd en grondig getest op het ontbreken van potentieel schadelijke stoffen.
 16. Wat is gerecycled polyester en waarom is dit materiaal duurzaam?
  Het gerecyclede polyester dat in de Aura Draagdoek is toegepast, is gemaakt door van consumenten afkomstige plastic flessen te transformeren tot een nieuwe textielstof. Door gerecycled polyester op deze manier in het productieproces te integreren, proberen we onze afhankelijkheid van aardolie als grondstof te verminderen. Bij deze werkwijze wordt niet alleen afval hergebruikt, maar worden ook de emissies van broeikasgassen verminderd die met het productieproces gepaard gaan.
 17. Wat is het verschil tussen de duurzame (Sustainably Sourced Knit) en klassieke tricotversie (Classic Knit) van de Aura Draagdoek?
  Het verschil tussen de duurzame en klassieke tricotversie zit voornamelijk in de wijze waarop het materiaal is geproduceerd en in de daarmee samenhangende milieueffecten. De klassieke tricotversie is gemaakt van 100% viscose dat is geproduceerd in een traditioneel proces waarbij gebruik wordt gemaakt van chemicaliën. De duurzame tricotversie is gemaakt van 100% verantwoord verkregen Tencel™ Lyocell-vezels die zijn gemaakt in een gesloten productieproces. In dit milieuvriendelijke proces worden niet-giftige oplosmiddelen gebruikt die voor meer dan 99% worden gerecycled. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderd. Bij de vernieuwde versie van de Aura Draagdoek staat duurzaamheid voorop. Dit sluit aan bij ons streven naar een milieubewuste bedrijfsvoering.
 18. Wat zijn de afmetingen van de Aura Draagdoek?
  De Aura Draagdoek is 490 cm lang en 53,4 cm breed.
 19. Kan de Mesh-versie van de Aura Draagdoek in water worden gebruikt?
  Hoewel de Mesh-versie is gemaakt van sneldrogend materiaal, is de Aura Draagdoek niet ontworpen om tijdens gebruik in water te worden ondergedompeld.