Wereld opruimdag: Ergobaby ruimt op

Wereld opruimdag

Op 18 september was het WorldCleanupDay en over de hele wereld kwamen natuur- en milieuminnende mensen samen om straten, parken, bossen, stranden, rivieren en oceanen schoon te maken van zwerfvuil en vooral van plastic. En ook wij pakten onze vuilniszakken, handschoenen en co. en gingen op pad om de paden rond de Alster in Hamburg, de thuisbasis van ons EU-hoofdkwartier, schoon te maken. Omdat wij niet alleen grote, transnationale projecten willen steunen, maar ook onze eigen achtertuin willen opruimen – in de waarste zin van het woord.

En zo volgden we op deze dag het Hamburgse motto “Hamburg räumt auf” (Hamburg ruimt op). In totaal acht werknemers plus partners en hun kinderen van ons kantoor namen deel en vulden een paar vuilniszakken. Wat je allemaal vindt tijdens zo’n opruimactie… En vooral wat mensen achteloos in het gebied gooien… ongelofelijk!

Wij zijn blij dat wij deel kunnen uitmaken van deze belangrijke en wereldwijde actie en een voorbeeld kunnen stellen in de strijd voor een schone, gezonde en plastic afvalvrije toekomst. En we hopen dat velen ons dit hebben zien doen en dit voorbeeld zullen volgen. Niet één keer per jaar op World Cleanup Day, maar dagelijks: raap afval op, gooi in de eerste plaats niets in de natuur en verminder in het algemeen de afvalproductie. Omdat dat de enige manier is waarop we iets kunnen doen voor een gezonde en groene toekomst. Uiteindelijk hebben we hier allemaal iets bij te winnen.

RELATED POSTS