Hamburg Räumt Auf! – en Ergobaby helpt een handje

  • Ergobaby
  • Apr 13, 2022
Hamburg Räumt auf

Op zaterdag 26 maart hebben we bij Ergobaby onze handen  uit de mouwen gestoken voor onze stad. En weet je wat? Het was erg leuk. Er was weer van alles aan de hand in Hamburg. Tijdens het evenement “Hamburg räumt auf!” (Hamburg ruimt op), dat een week duurde, kwamen opnieuw tienduizenden mensen bijeen om op straat, in de parken en de groene ruimten van de Hanzestad met man en macht zwerfvuil op te ruimen. Naast schoolklassen, gezinnen, individuen en clubs doen elk jaar ook heel wat bedrijven mee om de stad te laten schitteren. Natuurlijk mocht Ergobaby niet ontbreken. Wij willen tenslotte een gezond en schoon milieu en een gezonde toekomst voor onze kinderen. Natuurlijk, helpen wij ook graag een handje mee. En niet alleen wij: We konden ook onze vrienden en familie motiveren om mee te doen aan een grote schoonmaak, net als op World Clean Up Day vorig jaar. Dus kwam een groep van 15 Ergobaby medewerkers, familie en vrienden bij elkaar – inclusief kinderen, natuurlijk.

Eind maart stond voor ons dus op het programma: drie uur lang vuilnis oprapen – bij licht winderig maar zonnig weer. Wij hadden het pad rond Hamburg’s Außenalster gekozen als onze locatie van keuze. En er was veel voor ons om te verzamelen. We hebben 10 grote zakken met afval gevuld en weggegooid.

Natuurlijk vroeg dat om een beloning. Daarom zijn we na afloop in een gezellig café gaan zitten en hebben we onszelf getrakteerd op een koffie en andere lekkernijen. Het was tenslotte weekend. Maar – afgezien van het feit dat we ons heel goed voelden nadat we onze “goede daad” hadden verricht – het beste was dat we allemaal weer een beetje dichter bij elkaar waren gekomen. We hadden ook veel nieuwe collega’s bij ons – die we op deze manier veel intenser hebben kunnen leren kennen. Wij kijken uit naar de volgende keer en hopen dat steeds meer mensen van ons, maar ook u zullen deelnemen.

Maar we waren het er ook over eens: Slechts één keer per jaar opruimen? Daar komen we niet ver mee. Daarom hebben wij ons voorgenomen om in de toekomst vaker een uur te besteden aan het bevrijden van de natuur van afval. Overigens kun je dit ook heel incidenteel doen… aangezien bijna iedereen tegenwoordig een ontsmettingsmiddel bij zich heeft, speelt het hygiëne-effect geen grote rol meer. En in geval van twijfel kan een versleten masker of een lege zak chips galant worden opgeraapt met een zakdoek tussen de vingers. Creativiteit helpt…

RELATED POSTS