Europese Babywearing Week 2023: waarom je baby dragen?

  • Ergobaby
  • May 8, 2023

Van 8 tot 14 mei 2023 vieren we de Europese Babywearing Week 2022, met als thema “Facetten van het dragen”.

En we weten het zeker: er zijn vele redenen om een baby te dragen.

  1. Simpelweg omdat het anatomisch gezien de beste manier is voor een pasgeborene om zich te bewegen.
  2. Omdat het de band tussen ouders en kind bevordert en tegelijkertijd het basisvertrouwen versterkt.
  3. Omdat je in het dagelijks leven je handen vrij hebt en tegelijkertijd een broertje of zusje in de kinderwagen kunt duwen. Omdat je je vrij en mobiel voelt.
  4. Omdat je de melkstroom stimuleert en onderweg probleemloos borstvoeding kunt geven.

We zouden eindeloos kunnen doorgaan – maar voor jou is de vraag misschien belangrijker: waarom wil je je baby dragen? 

Een draagzak voor iedereen – maar niet élke draagzak voor iedereen

Elk gezin heeft zijn eigen persoonlijke reden om zijn baby te dragen. En die reden hangt nauw samen met welke draagzak voor jou geschikt is. Want als je reden is dat je vooral in het vierde trimester (de eerste drie levensmaanden) dicht bij je baby wilt zijn – liefst huid op huid – dan is een Embrace draagzak of een Aura draagdoek misschien wel de beste keuze voor jou.

Europese Babywearing Week 2023: Babywearing

Wil je echter heel actief zijn met je kind, omdat je sportief bent en je samen soms in het zweet werkt, dan kun je het beste kiezen voor een ademende draagzak zoals de Ergobaby Omni Breeze, de Adapt SoftFlex Mesh of de Ergobaby Aerloom.

Je baby dragen op reis
Je baby dragen op reis

Is er voor jou niets mooiers dan samen met je kind de wereld ontdekken?

Mooi, dan kies je best voor een drager die je toelaat de draagposities zoveel mogelijk te variëren, je kind ook op oudere leeftijd op je rug vast te maken of intensieve gedeelde ervaringen met hem of haar te creëren in de buikdraagpositie. Sommige van onze Ergobaby draagzakken bieden drie of zelfs vier verschillende draagposities.

Baby dragen
Europese Babywearing Week 2023: Babywearing

Zoals je ziet, zijn niet alle draagzakken hetzelfde. Babywearing heeft vele facetten en er is een draagzak die bij elk gezin past.

Maar het is belangrijk dat je jouw “WAAROM” vindt voordat je gaat zoeken. Een bepaald ontwerp, kleur of merk alleen is zinloos als de draagzak niet voldoet aan jouw dagelijkse behoeften… of aan de reden waarom je hem wilt gebruiken.

Daarom: Vind je eigen individuele motivatie, maak gebruik van ons online babywearing advies of laat een ervaren babywearing adviseur je persoonlijk helpen met al je babywearing vragen.

RELATED POSTS