Draagzak zomer – 6 tips voor het dragen bij warmer weer

Vader en baby draagzak zomer

De zon komt steeds meer door en eigenlijk is dat een reden om blij te zijn. Maar met de stijgende temperaturen zijn er vaak onzekerheden bij nieuwe ouders als het gaat om het dragen in een draagzak in de zomer. Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon? Wordt het niet te warm? Moet ik in de zomer überhaupt een draagzak gebruiken of toch liever de beschermende kinderwagen? Welke draagzak voor de zomer? En, en, en….

Aangezien je baby in het begin zijn eigen temperatuur nog niet kan regelen, ben je als ouders als het ware zijn natuurlijke airconditioner. Als het te koud is, zal je lichaam je kind verwarmen wanneer je hem draagt. Is het te warm, dan koelt je lichaam je kind af via je huid – bijvoorbeeld door te zweten. Wat je nog meer kunt doen om de warmere temperaturen goed door te komen met je baby in de draagzak, onthullen we in onze toptips.

Top 6 tips voor het dragen van je baby bij warmere temperaturen

1. De juiste outfit:

kleed jezelf en je baby dunner aan voor het warmere weer en denk eraan: de draagzak vormt één laag kleding. Lichte en luchtige kleding zoals linnen of 100% katoen is het beste, en als je wilt zijn functionele stoffen voor sport of met UV-bescherming ook geschikt. Voor je kind zijn dunne stoffen die ook armen en benen bedekken, maar toch luchtig zijn, ideaal. Het grootste deel van de huid bedekken is vooral belangrijk omdat je kinderen in hun eerste levensjaar geen zonnebrandcrème mag gebruiken. Voor oudere kinderen en baby’s moet je een speciale zonnecrème voor baby’s en kinderen gebruiken voor de blootgestelde zones. En natuurlijk moet je jezelf ook beschermen.

Gezin met baby in draagzak zomer

2. Niet huid op huid:

ja, buikhemden zijn weer in. Maar als het warmer is en je onderweg bent, kan het snel een glibberige aangelegenheid worden, vooral als je baby ook een blote buik heeft. Zorg dus voor minstens één laag stof tussen jou en je baby. Eenmaal thuis kun je weer volop huid-op-huid knuffelen. Zoals je weet, is dit vooral goed voor je baby.

Moeder en baby in draagzak

3. Vermijd de felle zon:

Houd je baby in de schaduw en uit de zon. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als je bent zoals de meeste ouders die we kennen, probeer je misschien je boodschappen te doen zonder rekening te houden met het weer. De zomer, vooral de warmste dagen en de middagzon, zijn echter een goed moment om het wat rustiger aan te doen, zoveel mogelijk te ontspannen en indien mogelijk in de schaduw te blijven. Probeer je activiteiten en wandelingen dus best ‘s morgens of ‘s avonds te doen, wanneer de zon nog niet zo sterk is.

Gezin met baby in draagzak zomer in de schaduw

4. Maak je schaduw zelf:

Het is niet altijd mogelijk om in de schaduw te blijven.  Gebruik daarom de volgende trucs om je eigen schaduw te maken. Mutsjes met een rand zijn ideaal voor zowel drager als kind. Wij zijn ook grote fans van babymutsen met een klittenbandsluiting, zodat je baby ze niet zomaar af kan trekken. Als je kleintje veel moeite heeft met het niet willen dragen van een mutsje, kun je ook proberen zelf een mutsje met een grotere rand te dragen. Dit kan jullie beiden schaduw bieden. Als dit allemaal niet werkt, kun je ook een parasol of paraplu gebruiken.

5. Blijf gehydrateerd:

Veel drinken is essentieel bij warmere temperaturen. Zorg dus dat je altijd een flesje water bij je hebt en geef je baby regelmatig borstvoeding. Denk eraan dat baby’s jonger dan ongeveer 6 maanden geen extra water mogen drinken, zelfs geen gekoelde thee. Dit kan leiden tot gevaarlijke watervergiftiging omdat hun nieren daar nog niet op berekend zijn.

Ze krijgen het vocht dat ze nodig hebben van je moedermelk of voormelk. Een goede manier om ze af te koelen naast het drinken is echter een kleine spuitfles met water bij je te dragen om af en toe je handen, voeten of benen te besproeien. Je baby zal je graag helpen sproeien. Zorg er wel voor dat je je zonnebrandcrème vernieuwt als je regelmatig afkoelt met het sprayflesje. 

6. Controleer de temperatuur in je nek:

Als je samen op pad bent in de hitte, kun je het beste regelmatig de nek van je kind controleren om te zien hoe warm het is. Tekenen van oververhitting kunnen zijn: een warme, vochtige huid, een rood hoofd, een snelle, onrustige ademhaling, rusteloosheid en uitputting. Bij de eerste tekenen moet een baby onmiddellijk naar een gesloten, koele ruimte worden gebracht of, indien nodig, naar een dokter.

Lichte draagzak zomer – Welke draagzak is geschikt voor de zomer?

Nu hebben we je veel tips gegeven over waar je op moet letten bij het dragen van je baby, maar welke draagzak is de juiste voor de zomer? Ademende draagzakken met inzetstukken van gaas zijn bijzonder comfortabel. Vooral voor warme dagen zijn draagzakken met bijzonder luchtdoorlatende stoffen ideaal, zodat je niet te veel zweet met je baby. Het Ergobaby-assortiment omvat bijvoorbeeld onze Ergobaby Omni Breeze of de Adapt SoftFlex Mesh, beide van luchtige netstof.

De Omni Breeze Draazak
Omni Breeze 
(Pearl Grey)
De Adapt Soft Flex Draagzak
Adapt SoftFlex Mesh
(NIEUW Natural Beige)

Ook de Aerloom draagzak houdt je aangenaam koel dankzij gaaszones. De laatste van de bijzonder zomervriendelijke draagzakken is de Embrace Soft Air Mesh, die vooral geschikt is voor pasgeborenen. Een overzicht van alle ademende zomerdraagzakken en informatie over hun verschillen vind je hier.

De Aerloom Draagzak
Aerloom
(Misty Morning)
               
De Embrace Draagzak
Embrace Soft Air Mesh
(Soft Grey)

Zo, nu ben je goed uitgerust en geïnformeerd voor het dragen in het warme seizoen. Zoals je hebt gemerkt is alles mogelijk, het belangrijkste is dat je weet hoe!

RELATED POSTS