Voorwaarts dragen checklist: de juiste manier om het te doen

Voorwaarts dragen van de baby in draagzak

Ouders horen vaak dat voorwaarts dragen “niet goed” is. Heeft u dit ook gehoord? We gaan hier wat licht op werpen en enkele oude mythes ontkrachten. Deze uitspraak stamt uit de tijd dat er nog geen ergonomische draagzakken waren en de beentjes naar beneden hingen. Ja, dat kan helemaal niet.

Maar met de uitvinding van onze Omni draagzakken kan de ergonomische buikdraagzak nu echt laten zien wat hij kan. Want het maakt het dagelijks leven van ouders zoveel gemakkelijker. Het bevordert gezamenlijke activiteit met het kind thuis of in een prikkelarme omgeving en is gewoon praktisch.

Al onze draagzakken zijn getest en gecertificeerd, door zowel de AGR-campagne (Aktion gesunder Rücken e.V.) voor gezondere ruggen, als het International Hip Dysplasia Institute. Ze bieden u volledige gemoedsrust als het gaat om ergonomische positionering in alle draagposities.

Zoals bij elke draaghouding zijn er echter een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste feiten over het dragen van een baby in voorwaartse positie.

Checklist: Wanneer en hoe kan ik mijn kind voorwaarts dragen in de draagzak?

1. De maat moet passen

Uw baby moet minstens 5 tot 6 maanden oud zijn, minstens 6,4 kilogram wegen en passen met zijn kin ruim over de rand van het rugpand, terwijl zijn billen diep in het bodemzakje zitten.

Baby en vader samen in de keuken. Baby voorwaarts dragen in draagzak

2. De baby is wakker

Dit betekent dat de baby goed uitgerust, wakker, tevreden en alert moet zijn. Hij of zij kijkt geïnteresseerd, maakt geluidjes en lacht.

3. Hij controleert zijn hoofdje

Op de leeftijd van 5-6 maanden heeft je baby al een goede controle over zijn hoofdje, kan hij actief kijken en zijn hoofdje geïnteresseerd heen en weer draaien.

Vader en baby in voorwaartse draagpositie

4. De baby toont nieuwsgierigheid:

U merkt dat uw baby interesse toont in zijn omgeving en samen met u de wereld wil ontdekken. Dus samen de bloemen water geven of iets in de keuken doen.

5. U bent in een rustige, prikkelarme omgeving

De buikdraagzak is niet geschikt voor wandelingen in drukte. Het is echter heel goed voor situaties thuis, in de tuin, voor gezamenlijke activiteiten of voor ergonomisch zitten aan tafel op schoot.

Voorwaarts dragen van de baby in draagzak. Vader en dochter in de tuin.

6. U let op een ergonomische houding

Elke keer dat u de baby in de draagzak doet, raden we aan een “pelvic tuck” te doen waarbij u uw baby in een gespreide hurk houding plaatst en hem diep in de billen laat glijden (M-houding). De beentjes mogen nooit naar beneden hangen

7. Let ook op de juiste afstelling van de draagzak

Uw draagzak is ontworpen voor naar buiten gericht en is correct ingesteld: in onze Omni draagzak moeten de schuifjes op het paneel naar beneden/naar binnen worden geschoven. Als u onze Embrace-drageagzak gebruikt, moet u het materiaal tussen de dijen samenbinden en bij onze Aerloom-draagzak moet u de lipjes aan de voorkant van het paneel strak trekken om het draagpaneel smaller te maken. Als u een Aura wrap of Adapt draagzak heeft dan is uw drageagzak niet ontworpen om naar buiten gericht te zijn.

8. Beperk de draagtijd

De buikdraagzak mag slechts 10 tot 20 minuten per keer gebruikt worden. Let op tekenen van vermoeidheid en overstimulatie bij uw kind (huilen, in de ogen wrijven, rusteloosheid, hoofd wegdraaien, enz.) en verander dan van positie of haal uw baby eruit.

Voorwaarts dragen in de draagzak- geen probleem!

Voldoet uw baby en de situatie aan alle eisen? Geweldig, probeer het dan uit met een van onze Ergobaby draagzakken. Hier zie je hoe je je Omni draagzak naar voren verstelt en hoe je je baby er correct in doet:

RELATED POSTS