Wat u nodig heeft voor de winter met uw baby

  • Ergobaby
  • Nov 1, 2022
babydragen

Bent u klaar voor de winter? De temperaturen dalen en vooral in het eerste jaar met een baby – zoals onze verloskundige Katrin Ritter goed weet – steken angsten en onzekerheden steeds weer de kop op bij nieuwe ouders. En dat is begrijpelijk: u weet dat uw baby zijn eigen lichaamstemperatuur nog niet kan regelen. Daarom heeft u de juiste dingen nodig om het koude seizoen door te komen. Het is niet zo veel als u misschien denkt. De belangrijkste en beste winter must-have voor uw baby bent u – d ouders. Omdat de natuur heel slim is, heeft ze voor u de beste verwarming en airconditioner gemaakt die uw pasgeborene kan hebben. De beste manier om van dit prachtige vermogen gebruik te maken is om huid-op-huid met uw baby te knuffelen. In de winter kunt u dit natuurlijk doen met uw kleren aan of onder een deken. Maar zodra u uit uw knuffelgrot komt, kunnen de volgende producten u ook helpen:

De top 5 musthaves voor winter met een baby

#1 Warme slaapzak

De optimale slaaptemperatuur in de babykamer ligt tussen de 16 en 20 graden. Ligt de temperatuur hierbuiten, dan kunt u een dikkere babyslaapzak gebruiken om uw kleintje ‘s nachts lekker warm te houden. Zorg er voor dat uw kleintje voldoende gekleed is – ook in de slaapzak. Bij kamertemperaturen tussen 15 en 17 graden zijn een rompertje met korte mouwen en een rompertje met lange mouwen en een gesloten voetza ideaal. De juiste slaapoutfit voor lichte (TOG 0,5) tot dikke (TOG 2,5) slaapzakken vindt u in ons overzicht!

#2 Weerbestendige draagzak

Veel ouders twijfelen hierover, maar uw baby dragen in de winter is geen enkel probleem. Al onze Ergobaby draagzakken zijn all-season producten. Ze zijn ook geschikt voor de winter met de juiste kleding en een met fleece gevoerde winterhoes. De Winterhoes is speciaal ontworpen voor babydraagzakken, met een kap en verstelbare voetbescherming, en kan gemakkelijk worden bevestigd aan uw Ergobaby draagzak (behalve Aerloom en Embrace) met lussen en popper, maar past ook op veel andere draagzakken. Het houdt uw baby behaaglijk en warm in het koude seizoen en is klein en compact dankzij de geïntegreerde zak waar u het in kunt stoppen.

#3 Wind- en weercrème

Als u uw baby meeneemt bij ijzige temperaturen, beschermt een speciale wind- en weercrème de gevoelige huid. Het bevat veel olie en vormt een beschermend laagje op de huid tegen nattigheid, wind en kou. Het voorkomt ook dat de huid uitdroogt. Zo’n crème kunt u het beste aanbrengen voordat u naar buiten gaat.

#4 Voetenzak voor de buggy

Bij langere wandelingen met grotere baby’s houdt een knusse voetenzak voor de buggy uw kindje lekker warm. Deze is trouwens ook verkrijgbaar als accessoire voor onze Metro+ kinderwagen. Het is echter belangrijk dat u uw kind ook voorziet van warme lagen, muts, wanten en schoenen. Zo bent u klaar voor elk avontuur!

#5 Wintervoetenzak voor uw baby in de auto

Als u een autostoel (autostoel klasse 0/0+) gebruikt voor uw kind in de auto, kunt u in de winter een wintervoetenzak voor de autostoel gebruiken. Neem het autostoeltje altijd mee in huis, zodat u uw kind erin kunt zetten als het warm is. Als het warmer wordt, volstaat een fleecedeken, speciaal voor het autostoeltje. Belangrijk: Uw baby mag in de auto geen sneeuwpak of jas dragen, anders kan de veiligheid bij een ongeval niet worden gegarandeerd. Als u in een warme auto zit, opent u de voetenzak – als u uitstapt, sluit u hem weer, zodat de koude wind geen kans krijgt om binnen te sluipen.

Wij hopen dat u zich met deze 5 tips beter voorbereid voelt op de koude dagen.

RELATED POSTS