Eerste babyuitzet: Wat heb je echt nodig?!

  • Ergobaby
  • Oct 30, 2023
pasgeboren babyvoetjes

Jullie verwachten een baby en vragen je af wat je echt nodig hebt voor jullie eerste uitzet. De ene zegt “een baby heeft niet veel nodig,” terwijl de ander de meest geavanceerde high-tech oplossingen aanbeveelt voor het monitoren van de slaap van de baby en nog veel meer. Het is echt niet gemakkelijk om hier een duidelijk beeld van te krijgen. Daarom heeft onze vroedvrouw en draagconsulent Katrin Ritter een praktische checklist voor jullie samengesteld. Deze kunnen jullie eenvoudig downloaden, afdrukken en de belangrijkste must-haves afvinken voor jullie eerste uitzet. De baby zal jullie dankbaar zijn…

Eerste Babyuitzet – de 3 beste tips van onze vroedvrouw

Voordat je shopping fever krijgt en op zoek gaat naar de eerste producten, willen we je – naast de checklist – drie waardevolle tips meegeven:

1. Tweedehands kopen: Tenzij het gaat om wegwerpproducten zoals luiers, worden de meeste babybenodigdheden maar korte tijd gebruikt, omdat kinderen snel groeien. Koop dus zoveel mogelijk tweedehands. Zo kunnen jullie geld besparen. Onze draagzakken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands verkrijgbaar in onze tweedehandsonlineshop Everlove, mocht dat iets voor jullie zijn.

2. Let goed op: Bij alle items die de veiligheid van jullie kind beïnvloeden, zoals autostoeltjes voor baby’s, moeten jullie altijd controleren of ze ongevallenvrij zijn, niet ouder zijn dan 6 jaar en voldoen aan ECE R44/04 of bij voorkeur i-Size zijn goedgekeurd. De meeste experts raden aan om deze eerder nieuw te kopen.

3. Maak verlanglijsten: De baby is er en vrienden en familie overladen jullie met 20 rammelaars en 37 schattige knuffels? Je kunt dit voorkomen door een verlanglijstje met belangrijke must-haves te maken en dit door te geven aan vrienden en familie. Zo besparen jullie geld en vooral ruimte voor al die overbodige geschenken.

Checklist – Eerste uitzet voor de baby – alle must-haves in één oogopslag

Hier kunnen jullie onze checklist met alle zinvolle producten voor de eerste maanden van het leven als PDF downloaden en afdrukken:

Eerste uitzet voor de baby: De belangrijkste alledaagse hulpmiddelen van Ergobaby

Er staat zoveel op de checklist voor de eerste baby-uitzet, dus we willen jullie op zijn minst wat informatie geven over de Ergobaby-producten. Het belangrijkste doel van Ergobaby is om het leven van gezinnen met kinderen gemakkelijker te maken. Daarom bieden we steeds meer praktische alledaagse hulpmiddelen voor de eerste tijd met de baby. Aangezien de meeste Ergobaby-producten meegroeien, kunnen jullie ook in de peuterleeftijd op ons rekenen. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste Ergobaby-hulpmiddelen voor jullie eerste uitzet, die jullie natuurlijk ook in de checklist hierboven terugvinden:

# Draagzak:

Dit behoort tot de absolute must-haves en helpt jullie niet alleen om de baby ergonomisch te dragen, maar kalmeert hem ook, bevordert zijn ontwikkeling en verbetert jullie band. In ons ruime assortiment draagzakken is er echt voor iedereen een geschikte draagzak. En nog een groot pluspunt: in een draagzak kunnen jullie ook onderweg ontspannen borstvoeding geven.

# Inbakerdoek:

Een inbakerdoek is een geweldige kalmeringshulp voor de eerste weken. Wat jullie moeten weten, kunnen jullie lezen in deze blog.

# Slaapzak:

Of het nu gaat om de eerste maanden om te slapen of wanneer jullie kind zelf kan lopen – met ons uitgebreide assortiment slaapzakken is jullie kind de eerste jaren van zijn leven het hele jaar door goed ingepakt. Onze babyslaapzak groeit moeiteloos mee met jullie kind en in de On-The-Move zak kunnen de actieve kleintjes voor het slapengaan of ‘s ochtends vroeg al rondlopen. Gewoon de voeten eruit en gaan!

# Kinderwagen:

Altijd maar dragen is niet ieders ding. Vooral als jullie meer dan één kind hebben, is een kinderwagen goud waard. Onze Metro+ Compacte Kinderwagen is dus een ruimtebesparende helper die jullie baby veilig van A naar B brengt vanaf de eerste dag. De rugleuning en de voetensteun zijn verstelbaar, zodat hij gemakkelijk kan worden omgebouwd voor pasgeborenen of voor een dutje. En dankzij het eenvoudige vouwmechanisme en het compacte formaat kan hij echt overal mee naartoe – zelfs in het vliegtuig.

# Borstvoedingskussen:

Lang zitten en voeden is in de eerste weken van het leven met de baby aan de orde van de dag. Om jullie rug gezond te houden en ervoor te zorgen dat jullie kind altijd goed gepositioneerd is, helpt ons Natural CurveTM borstvoedingskussen.https://ergobaby.nl/maaltijd/borstvoedingskussen De nieuwe draagriem zorgt ervoor dat het kussen niet wegglijdt en jullie nog meer kunnen ontspannen.

# Wipstoel voor de baby:

Even snel douchen, koken of wat dan ook – er zijn genoeg momenten waarop jullie de baby gewoon even niet kunnen dragen in het dagelijks leven. Dan weten jullie dat hij in onze Evolve 3-in-1 Wipstoeltje altijd op een veilige plek is. En na een paar maanden zorgt de speelboog bovendien voor wat vermaak als mama of papa even geen tijd heeft om te spelen.

# Kinderstoel:

Hoewel niet vanaf dag één, maar vanaf het moment dat jullie kind kan zitten, is een kinderstoel een belangrijk hulpmiddel waarmee jullie samen met jullie kind aan tafel kunnen zitten en de eerste maaltijden kunnen nuttigen. Net als de andere genoemde producten groeit de Evolve 3-in-1 kinderstoel met jullie kind mee en biedt hij later ook als peuterstoel en leertoren veel gemak en onvergetelijke gezinsmomenten.

# Autostoeltje voor baby’s:

Een veilig kinderzitje is ook zonder eigen auto belangrijk, bijvoorbeeld voor ritten met opa en oma of voor vliegreizen. In samenwerking met onze partner Be Safe bieden wij daarom de ergonomische en comfortabele babystoel Ergobaby IZI Go aan.

Eerste uitzet voor de baby – hebben jullie al alle punten afgevinkt?

Hebben jullie alles al klaar voor de eerste weken na de geboorte? Vink ze dan af op jullie checklist voor de eerste baby-uitzet en schaf aan wat nog ontbreekt. Hebben jullie nog meer informatie nodig over de eerste baby-uitzet? Voer dan “Eerste uitzet baby” in de blog-zoekfunctie in en vind meer handige artikelen voor de beginperiode met jullie kind.

RELATED POSTS