Een Ergobaby draagzak wassen – op de juiste manier

  • Ergobaby
  • Feb 1, 2024
draagzak wassen met guppyfriends

Houden jullie ervan om jullie baby langdurig en met plezier in jullie Ergobaby-draagzak te dragen? Dat is geweldig. Knuffelen met die kleine wonderen behoort immers tot de mooiste dingen die er zijn. Bovendien is een ergonomische draagzak ook nog eens praktisch. Als jullie draagzak veelvuldig in gebruik is, weten jullie waarschijnlijk dat er af en toe iets kan gebeuren: de baby kan spugen, op de schouderbanden kauwen, er kan een kleine of grote luierongelukje plaatsvinden, of er kan wat melk op het materiaal terechtkomen tijdens het borstvoeden en dragen.

Het is niet altijd nodig om meteen de hele draagzak te wassen. Soms is het voldoende om de vlek te verwijderen met een vochtige doek, wat mild wasmiddel of afwasmiddel en lauw water. In andere gevallen is een gang naar de wasmachine echter onvermijdelijk. Daarom geven we jullie vandaag een eenvoudige handleiding over hoe je je Ergobaby-draagzak op een materiaal- en milieuvriendelijke manier kunt wassen.

Handleiding: Zo was je je draagzak

Vooraf moet worden opgemerkt: Jullie kunnen jullie draagzak natuurlijk zo vaak wassen als jullie willen. Onze Ergobaby-draagzakken kunnen dat aan. Ze zijn immers duurzaam en zeer slijtvast. Daarom bieden ze ook een ErgoPromise Limited LifeTime Garantie van 10 jaar. Als jullie dus een productie- of materiaalfout ontdekken, kunnen jullie de draagzak terugsturen en vervangen wij deze of het betreffende onderdeel. Tien jaar lang. Toch, uit respect voor het milieu, raden we aan de draagzak alleen te wassen als het echt nodig is. Dit bespaart water en spaart de draagzak.

Dus, hoe was je een Ergobaby-draagzak? We raden aan om alle gespen aan de draagzak te sluiten. Om het materiaal te sparen, gebruik je bij voorkeur een mild wasmiddel en kies je voor het fijne wasprogramma van jullie wasmachine (maximaal 30 graden en een lage centrifugeersnelheid).

draagzak wassen

Optioneel kunnen jullie de draagzak ook wassen in de GUPPYFRIEND-waszak. Bij elke wasbeurt komen er kleine vezels vrij van synthetische kledingstukken – of draaghulpmiddelen – waardoor microplastic in het afvalwater terechtkomt. Om dit te voorkomen, heeft GUPPYFRIEND een waszak ontwikkeld die ervoor zorgt dat er minder vezels breken en het materiaal wordt gespaard. Bovendien vangt hij de fijne plastic deeltjes op die toch loskomen van het materiaal. Plaats eenvoudig jullie ademende draagzak in de zak, sluit de rits en was deze zoals hierboven beschreven, op het fijne wasprogramma van de wasmachine.

Na het wassen haal je de draagzak uit de GUPPYFRIEND-waszak (of uit de wasmachine), hang je de draagzak en de zak aan de waslijn en vermijd je bij voorkeur de droger. Op warme dagen zou de draagzak in de open lucht snel moeten drogen. Het zou echter in de schaduw moeten hangen en niet direct in de zon. Maar zelfs nu in de winter is hij snel weer bruikbaar als hij opgehangen is in warme binnenruimtes. Als je de GUPPYFRIEND-waszak hebt gebruikt, kun je de losgekomen vezels nog uit de zoom van de zak verwijderen en in het restafval weggooien.

Wanneer moet je de draagzak wassen?

Voor het milieu is het het beste om dit zo min mogelijk te doen. Aangezien jullie geld hebben geïnvesteerd in een kwalitatief hoogwaardige draagzak, willen jullie deze waarschijnlijk in optimale staat houden en dienovereenkomstig sparen.

Toch raden we aan de draagzak eenmaal vóór het eerste gebruik te wassen. Over het algemeen is het daarna alleen nodig om de draagzak te wassen als deze echt vuil is. Je eerste poging moet echter altijd met een vochtige doek zijn. Jullie draagzak en het milieu zullen jullie dankbaar zijn.

RELATED POSTS