Borstvoeding met het Ergobaby Natural Curve borstvoedingskussen

borstvoedingskussen Natural Curve

Omdat het Wereld Borstvoeding Week van 1 tot 7 augustus is, ondersteunen we het prachtige onderwerp borstvoeding met advies en enkele tips van onze experts.  Sommigen van u zijn misschien verbaasd te horen dat Ergobaby veel expertise heeft op dit gebied. Niet alleen hebben we onze ervaren vroedvrouw Katrin Ritter bij de hand om ons en u te voorzien van advies en waardevolle tips over borstvoeding, maar we hebben ook een borstvoedingskussen in ons assortiment. Het borstvoedingskussen Natural Curve™ heeft een ergonomische vorm en is speciaal ontwikkeld voor de juiste buik-buikhouding bij het geven van borstvoeding. Het knusse kussen met de knuffelzachte (uiteraard wasbare) hoes is vormvast en helpt je om je baby correct en op de optimale hoogte te positioneren – voor gemakkelijker vastklikken en allround gezonde en rugvriendelijke borstvoeding. Dankzij de speciale kromming kun je drie verschillende borstvoedingsposities uitproberen, die we je hier willen voorstellen.

De 3 beste borstvoedingsposities voor het Natural Curve™ borstvoedingskussen

  • Wieg positie

Dit is de meest voorkomende borstvoedingshouding. Je baby ligt met zijn hoofd in de holte van mama’s arm, zijn buik rust tegen mama’s buik. De andere arm van de moeder ondersteunt het ruggetje van de baby. Natuurlijk is het belangrijk om van kant te wisselen, zodat uw borsten gelijkmatig worden geleegd.

  • Kruisligging

Het hoofdje en nekje van uw baby liggen bijvoorbeeld in uw rechterhand. Het lichaam van de baby ligt op uw gebogen rechterarm en dicht tegen uw lichaam aan, buik tegen buik. Leg de baby dan op de andere kant (hier links). Op deze manier kunt u het hoofdje beter uitlijnen voor het aanleggen en naar de tepel leiden. Met uw vrije hand (hier links) kunt u de borst ondersteunen en het aanleggen vergemakkelijken. Deze positie is dus vooral goed voor het begin van de borstvoedingsrelatie, omdat u uw baby meer steun kunt geven.

  • Rugligging

Deze positie wordt ook wel de voetbalpositie genoemd omdat u uw baby onder uw arm houdt. Het is vooral handig bij grote borsten, keizersnedes of een laag geboortegewicht. Uw baby ligt tussen het bovenlichaam van  de moeder en haar gebogen arm. Zijn beentjes liggen achter uw lichaam. U houdt zijn hoofdje in uw hand en met uw vrije hand kunt u de borst gemakkelijk ondersteunen.

Voorbereiding is alles – ontspannen borstvoeding met de Natural Curve™ Nursing Pillow

Maar voordat je je borstvoedingskussen gaat gebruiken, is het belangrijk om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Afhankelijk van het type baby dat je hebt, kan borstvoeding geven lang duren. Daarom is het goed om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken, of je nu met gekruiste benen zit of met gebogen benen en een klein voetenbankje. Zet ook iets te drinken en een snack in de buurt. Borstvoeding geven kost energie en uw borsten hebben veel vocht nodig om melk te produceren. Het is ook het beste om van tevoren naar het toilet te gaan, zodat u uw baby niet midden in een voeding mee hoeft te nemen. Het is ook een goed idee om een vestje of dekentje bij de hand te hebben voor het geval het fris wordt. En nog één ding: borstvoeding geven is een intiem moment waarbij je baby uiteindelijk  oogcontact zal zoeken. Probeer dus echt te genieten van dit intieme moment samen en leid jezelf niet af met je mobiel of de tv. Dit zal je ook helpen om te voelen of je baby goed vastzit, of hij of zij misschien slaapt of vol zit.

Nou, dan bent u er klaar voor! We wensen je een heerlijke borstvoedingstijd toe. Je kunt ook veel tips over borstvoeding en veel voorkomende borstvoedingsproblemen vinden via de zoekfunctie in onze blog.

RELATED POSTS

css.php