Bekroond: Ergobaby Aerloom wint prestigieuze ontwerpprijzen

  • Ergobaby
  • Sep 10, 2021
Ergobaby Aerloom iF Design Award - Green Good Design Award

We hebben het weer gedaan. Of beter gezegd, een van onze baby’s heeft het weer geflikt: onze innovatieve en gebreide Draagzak Aerloom heeft twee belangrijke prijzen gewonnen. Niemand minder dan de iF Design Award 2021 en de design duurzaamheidsprijs Green GOOD DESIGN Award! Whoohoooo! Wat een nieuws dat ons allen hier bij Ergobaby deed juichen.

In 2019 hadden we al ons eerste persoonlijke contact met de gerenommeerde iF Design Award. Destijds won onze Metro-Kinderwagen van de eerste generatie meteen na de lancering de felbegeerde designprijs in de categorie “Product” en veroverde daarmee een plaats in de “Hall of Fame” van de iF.

Nou, en nu voegt onze Aerloom zich bij hen. 9509 producten uit 52 landen werden aan een jury van deskundigen voorgelegd en aan de volgende aspecten getoetst: Idee, Vorm, Functie, Differentiatie – Waarom is het nieuw? Hoe ondersteunt het het merk? – en effect/impact, d.w.z. welke doelen ermee zijn bereikt, in hoeverre de samenleving ervan profiteert en waarom het überhaupt duurzaam is. Van een mogelijke 500 punten, scoorde de Ergobaby Aerloom maar liefst 363 punten, waarmee het ruim boven het gemiddelde zit in alle evaluatiecriteria. Keurig, jij mooie kleine duurzame Aerloom.

Over duurzaam gesproken. Met de toekenning van de European Green GOOD DESIGN Award wordt zelfs de kroon op het geheel gezet wat duurzaamheid betreft. Duurzaamheid speelt ook een rol bij de iF Design Award, maar de Green GOOD DESIGN Award kijkt specifiek naar dit criterium. Deze prijs wordt nu al 13 jaar uitgereikt en is min of meer een subcategorie van de GOOD DESIGN Award. En het is niet alleen het ontwerp dat wordt beoordeeld door een jury van deskundigen uit de toonaangevende designindustrie, maar ook het effect ervan op Moeder Natuur. Het doel is om wereldwijd bedrijven in de schijnwerpers te zetten die er alles aan doen om ecologisch waardevolle en duurzame producten tot leven te brengen.

Dat is precies wat ze in ons zien, of liever gezegd in onze draagzak Aerloom. Met zijn duurzame en gerecycleerde FormaKnit-stof en zijn gestroomlijnd design biedt hij ouders en hun kroost niet alleen de Ergonomie, de veiligheid en het comfort dat ze wensen, maar draagt hij ook bij tot het behoud van het milieu. Bovendien wordt de drager slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd en voegen wij alleen nieuwe kleuren en patronen aan de collectie toe wanneer deze zijn uitverkocht. Zoals u ziet, doen wij ons best om zo duurzaam mogelijk te produceren – vandaar onze ErgoPromise-Garantie. En de deskundigen op het gebied van duurzaam ontwerpen hebben dit ook ingezien. Dat is voor ons een grote eer.

We zijn enthousiast om te zien wat we bij Ergobaby in de nabije toekomst nog meer kunnen doen en zullen gas blijven geven, zodat de “Hall of Fames” van alle design- en duurzaamheidsprijzen overspoeld wordt met onze producten. Nee, serieus, het gaat ons er vooral om u te inspireren met onze producten en uw dagelijks leven met uw baby of peuter gemakkelijker te maken. Maar wij zijn nog meer verheugd wanneer dit ook elders wordt geregistreerd en, zoals in deze gevallen, wordt gehonoreerd. Daarom vieren we deze twee geweldige prijzen even terwijl we op de achtergrond al druk aan het brainstormen en ontwikkelen zijn. Stay tuned.

RELATED POSTS