Een draagzak voor iedereen: Ergobaby draagzakken geschikt voor bijna elk lichaamstype

  • Ergobaby
  • Nov 14, 2022
vader met baby in draagzak

Elk lichaam is mooi in zijn uniekheid en individuele vorm. En dan bedoelen we niet alleen klein en lang of tenger en sterk. Nee! U heeft waarschijnlijk al gemerkt hoe ongelooflijk gevarieerd de natuur ons mensen maakt: man, vrouw, transgender, non-binair, lange of korte torso, brede of smalle schouders, veel of weinig taille, grote of kleine borstkas, smal of breed bekken – we kunnen eindeloos doorgaan… Daarom is een van de meest verbazingwekkende dingen aan onze draagzakken dat ze geschikt zijn voor bijna elke baby en lichaamstype. Dat komt omdat we bij Ergobaby er voor zorgen dat ouders en baby’s van alle soorten en maten zich comfortabel en veilig voelen als ze onze producten gebruiken.

Of het nu gaat om de schouderbanden of de heupriem: alles is verstelbaar van XS tot XXL

Ouders met verschillende lichaamstypen vragen zich vaak af of dezelfde draagzak hen wel past. Het antwoord is duidelijk: Ja! Want de heupriem van de Ergobaby draagzakken kan individueel aan uw maat en breedte worden aangepast, net als de schouderbanden en de aansluitende borstriem. Voor ouders die tenger zijn raden wij aan om bijvoorbeeld de schouderbanden gekruist te dragen, omdat velen dat comfortabeler vinden.

Hoe vindt u de individuele instelling van uw draagzak?

Als u eenmaal uw perfecte instelling heeft gevonden, kunt u die behouden door de draagzak gewoon aan te trekken met de T-shirt-methode (kijk op onze sociale mediapagina’s of op YouTube). Maar wat gebeurt er als de draagzak in het dagelijks leven door meer dan één persoon wordt gebruikt? We hebben een paar praktische tips die het wisselen tussen gebruikers vergemakkelijken: 

– Markeer de aansluitende borstriem: Omdat u de schouderbanden toch al los en vast maakt en de tailleband gemakkelijk kan worden verwisseld tussen gebruikers, is de borstriem uiteindelijk de enige die u aan uw maat aanpast. Als u markeert waar hij moet zitten voor de perfecte positie, in het midden van uw schouderbladen, kunt u de riem aanpassen voordat u hem omdoet. Zo is de draagzak gemakkelijk aan te trekken zonder dat u hulp nodig hebt. Als u de schouderbanden gekruist draagt, hoeft u hier geen zorgen over te maken.

– In de spiegel checken voordat u het huis verlaat: Naarmate uw baby groeit, moet u regelmatig in de spiegel kijken of de borstriem nog goed tussen de schouderbladen zit. Zo voorkomt u dat de borstriem te hoog wordt en dat u nekpijn krijgt!

– Geen zorgen: hoewel de riem die om uw lichaam zit een heupriem wordt genoemd, wordt hij eigenlijk op uw lichaam gedragen zodat de baby dichtbij genoeg is om de bovenkant van zijn hoofd te kussen. Als een grote baby bijvoorbeeld wordt gedragen door een klein persoon en u de juiste hoogte wilt voor uw baby, dan zal de heupriem meer op de heup zitten dan bij iemand met een lang bovenlichaam die dezelfde baby draagt. Of voor een pasgeborene wordt de draagzak vaak hoger op het lichaam gedragen (niet op uw heupen) zodat hij op uw lichaam zit en u dicht genoeg bij de bovenkant van baby’s hoofdje bent.

Als u nog op zoek bent naar de juiste draagzak neem dan een kijkje in onze online shop. Daar vindt u de juiste draagzak voor u en uw lichaamsgrootte.  Als u er toch een wilt passen om er zeker van te zijn dat hij geschikt is voor u, kunt u bij uw plaatselijke winkel een selectie uitproberen en individueel advies krijgen.

RELATED POSTS