Draagzak vanaf de geboorte – een draagzak die meegroeit

  • Ergobaby
  • Apr 19, 2023

Is het u ooit opgevallen dat alle dierlijke baby’s op deze aarde door hun ouders worden gedragen? Geen wonder, want de basisbehoefte aan fysiek contact, warmte, afzondering en beweging is voor alle kleine aardbewoners hetzelfde. En natuurlijk geldt dit ook voor menselijke kinderen. Hun anatomie is zo ontworpen dat zij zich optimaal aanpassen aan de heupen van hun ouders wanneer zij worden opgetild. De zogenaamde hurk-speelpositie van de benen maakt fysiologisch, gezond dragen mogelijk en houdt de rug van uw kind in zijn natuurlijke positie als het goed ondersteund wordt in de juiste draagzak. Dragen is daarom de beste manier om uw baby te vervoeren, vanaf de geboorte tot aan de peutertijd. Mits u vanaf de geboorte een draagzak gebruikt die kan worden aangepast aan de behoeften van uw pasgeborene en vervolgens aan elke ontwikkelingsstap en groeispurt.

Moeder en baby in draagzak

Draagzakken voor pasgeborenen: wat is de beste draagzak?

Onze – en vele andere – draagzakken zijn zo ontworpen dat u uw kind erin kunt dragen vanaf de geboorte en tot een lichaamsgewicht van ongeveer 20 kg. “Whaaaat?”, denkt u nu misschien. 20 kilo? Ja – in feite kan een kind met dit gewicht en op de leeftijd van ongeveer vier jaar noh gedragen worden. Toegegeven: Het is moeilijk te geloven dat één en dezelfde draagzak zowel geschikt is voor pasgeborenen als voor kinderen tot kort voor ze naar school gaan. In die tijd veranderen we immers minstens één keer van kinderzitje, meerdere keren van kledingmaat en niet te vergeten van schoenen.

Om deze lange draagtijd mogelijk te maken, moet een draagzak met het kind meegroeien en ergonomisch ontworpen zijn. Dit betekent dat hij moet kunnen worden aangepast aan de respectieve anatomische kenmerken, grootte en gewicht. En dit is precies hoe al onze draagzakken die met uw kind meegroeien, zoals de Omni Breeze of Omni Dream, zijn ontworpen. Hoe werkt het?

4 positie draagzak

Onze praktische 4-positie draagzakken hebben

Een verstelbare, gevoerde hoofdsteun die optimale steun en bescherming biedt aan het gevoelige hoofdje van uw kind op elke leeftijd. De hoofdsteun klapt naar binnen voor pasgeborenen, naar boven voor baby’s en naar buiten voor oudere kinderen.

Draagzak voor baby's

Klittenbandverstellingen die de breedte van de bar (stof die van knie tot knie reikt) aanpassen aan de leeftijd van de baby, zodat heupen en benen optimaal worden ondersteund en in de ergonomische hurkzitpositie worden geplaatst. Er zijn drie maatinstellingen ter oriëntatie. Dankzij de doorlopende klittenbandsluiting zijn ook individuele tussenmaten geen probleem. De draagzak past dus altijd als gegoten.

Gemakkelijk verstelbare schuifjes, die er in de buitenste stand voor zorgen dat de stof op de rug uw baby goed omsluit. In de binnenste stand maakt het ruimte voor de beentjes van uw baby in de vierde mogelijke draagpositie, de frontale draagpositie. Dankzij deze verstelmogelijkheden bieden de Omni draagzakken vier verschillende draagposities waarmee uw baby in verschillende ontwikkelingsstadia aan verschillende behoeften kan voldoen, zoals de behoefte aan nabijheid of het verlangen om de wereld om zich heen te ontdekken.

Verstelbare heup- en rugbanden waarmee de draagzak optimaal kan worden aangepast aan de grootte en het gewicht van de baby en natuurlijk aan de vorm van de drager. Dit garandeert altijd de juiste pasvorm en de juiste draaghoogte en positie.

Maar kan een draagzak echt vier jaar meegaan?

Dat klinkt allemaal geweldig, zou u denken. Maar kan een draagzak echt vier jaar meegaan? Op dit punt willen we u graag een van de geheimen van ons succes vertellen, dat Ergobaby tot de vertrouwde partner van miljoenen gezinnen wereldwijd maakt. We beloven minstens 10 jaar gebruik voor onze babydragers, en dat is met onze ErgoPromise Limited Lifetime garantie van 10 jaar, die fabricagefouten in materialen en vakmanschap dekt. U kunt zich dus volledig veilig voelen met uw groeiende draagzak, niet alleen voor uw eerste kind, maar ook voor uw tweede of derde kind, en u kunt hem met een gerust hart doorgeven aan vrienden en familie.

Wilt u uw draagzak een tweede leven geven en met nieuwe liefde vullen? Dan kunt u hem bij ons inleveren via ons wederverkoopprogramma. Wij controleren hem grondig op gebreken, repareren en reinigen hem, en stellen hem vervolgens beschikbaar aan nieuwe ouders via onze winkel voor gebruikte draagzakken. Zo kunnen nieuwe ouders vanaf hun geboorte genieten van een draagzak!

Heb je de smaak van draagzakken te pakken? Neem dan een kijkje in onze online winkel Daar ontdek je onze groeiende 4-positie draagzakken Omni Breeze en Omni Dream in de nieuwe lentekleuren “Natural Beige” en “Natural Dots”. Of ze nu bijzonder aaibaar of bijzonder ademend zijn, stretchers zijn ideaal als u vanaf de geboorte een draagzak zoekt die u ook tot in de peutertijd begeleidt. En in een ergonomische positie in elke ontwikkelingsfase.

RELATED POSTS