De Omni Dream Denim – Nieuwe duurzame draagzak

  • Ergobaby
  • Sep 6, 2023
Denim draagzak

We houden van denim! Jullie ook? Vooral wanneer de jeans perfect past, is er bijna geen comfortabeler kledingstuk om stijlvol en toch ontspannen door het dagelijks leven te gaan. En dit gevoel kun je nu ook krijgen voor je draagzak. Kleine bonus: je draagt ook bij aan je ecologische voetafdruk! Ergobaby heeft zich namelijk samen met het New Denim Project®, een duurzaam ontwerplaboratorium in Guatemala, ingezet om de Ergobaby Omni Dream Denim te ontwikkelen. Het ultra-zachte ontwerp van onze geliefde draagzak wordt gemaakt van upgecycled denimstof, en draagt zo bij aan het verminderen van afval in de textielindustrie en het behoud van belangrijke hulpbronnen van onze planeet.

De eerste babydraagzak gemaakt van upgecycled denim

Het New Denim Project®, een door een familie gerund ontwerplaboratorium in Guatemala City, bevordert een milieubewuste benadering in de modeproductie. Het streeft naar het omzetten van onze economie van een lineair systeem naar een circulair systeem.

Hoe ziet dat eruit?

Oude denimstof krijgt een nieuw leven. Door de mechanische ontmanteling van gerecyclede katoen- en denimresten uit de lokale kledingproductie wordt een frisse, duurzame vezel geproduceerd, zonder gebruik van chemicaliën, kleurstoffen of toevoeging van synthetische vezels, die kan dienen als iets nieuws, zoals bijvoorbeeld onze draagzakken. Voor elke Ergobaby Omni Dream Denim wordt ongeveer 400 gram upgecycled denim- en katoenvezels gebruikt – dat komt overeen met ongeveer een lichte spijkerbroek.

De draagzak bestaat voor 100% uit katoenen denim – in het hoofddeel is 70% gemaakt van upgecyclede vezels en in de voering 50%. Je krijgt dus een ultra-zachte en duurzame draagzak, net zo comfortabel en stijlvol als je favoriete jeans. En, om het geheel nog meer te verbeteren, gaat het restmateriaal uit het upcycling-proces naar de lokale koffieboeren en dient het als compost voor de teelt van speciale koffie in het hoogland van Guatemala. Katoenvezels zijn tenslotte 100% natuurlijk en dus composteerbaar.

denim draagzak

Omni Dream Denim: Duurzaamheid gecombineerd met functionaliteit en comfort

De Ergobaby Omni Dream is een van onze best verkochte draagzakken. Geen wonder, want het is praktisch een alleskunner onder de draagzakken. Het biedt vier ergonomische draagposities (buik tegen buik, frontaal dragen, rugdragen, heupdagen), biedt jou en je baby veel comfort dankzij de lendensteun, de kruisbare schouderbanden en de gevoerde hoofd- en neksteun, en is door het ultra-zachte materiaal ook nog eens knuffelzacht. Om nog maar te zwijgen van de relaxte, klassieke uitstraling – vooral in denim.

Deze meegroeiende draagzak kan vanaf de geboorte worden aangepast aan de behoeften van je kind vanaf de eerste dag (3,2 kg) tot ongeveer het vierde levensjaar (20,4 kg) en groeit gewoon met ze mee.

Hij is zo stevig en duurzaam dat je er niet alleen je eerste kind veilig in kunt dragen, maar ook nog minstens één broertje of zusje of een kind in je naaste omgeving. We zijn er zelfs zo van overtuigd dat we je de Ergobaby ErgoPromise Limited Lifetime Garantie van 10 jaar op fabricagefouten bieden.

Vader draagt baby in denim draagzak

Om ervoor te zorgen dat je draagzak er ook net zo lang goed uitziet, raden we aan om je Omni Dream Denim koud (30°C) in de machine te wassen, niet te bleken en aan de lijn te drogen.

Handige tip: sluit de schouder- en taillebandklemmen van de draagzak en stop je draagzak in een kussensloop om de wastrommel te beschermen.  Geef het alsjeblieft niet aan de stomerij en strijk het niet. De nieuwe GUPPYFRIEND waszak beschermt je draagzak nog beter tijdens het wassen. Het waszakje vangt synthetische microvezels op en voorkomt dat ze via het afvalwater in het milieu terechtkomen. Het vermindert pilling en verlengt de levensduur van je draagzak en andere synthetische kleding.

En als je kind uit de draagzak is gegroeid?

Dan kun je je Omni Dream Denim terug in het circulatiesysteem brengen en het een nieuw leven schenken via ons Ergobaby Everlove inruilprogramma. Zo loop je met je draagzak voorop als het gaat om je ecologische voetafdruk.

RELATED POSTS