De 5 beste tips voor babydragen in de winter

  • Ergobaby
  • Oct 19, 2022
draagzak

Brrrr, nu de temperaturen beginnen te dalen, krijgen we veel vragen van ouders hoe ze hun kleintje het beste kunnen kleden voor de wintermaanden.

Wij hebben de 5 beste tips voor winterbabykleding, zodat u en uw kleintje goed voorbereid zijn op de winter.

1. Less is more

Als u uw baby in te veel lagen kleding kleedt, kunnen ze oververhit raken.

Begin met minder lagen en voeg er meer toe als u vindt dat uw baby het te koud heeft.  Vergeet niet dat uw draagzak telt als een laag kleding en u ook omdat uw lichaam ze opwarmt. Uw baby kan in het beginstadium zijn eigen temperatuur nog niet reguleren. Kleine baby’s verliezen lichaamswarmte via hun hoofd en voeten. U kunt een mutsje op zijn hoofdje doen, en sokken en lamsvachtschoenen aan zijn voetjes als uw kleintje buiten is. Zijn lichaam kan het beste beschermd worden door een fleece of wollen wandelpak – in combinatie met een fleece-overtrek. Maar vergeet niet dat de kledingkeuze altijd afhangt van de buitentemperatuur en de tijd die u buiten doorbrengt. In de winter, bij zeer koude temperaturen en langere wandelingen, zult u zeker een speciaal draagjack nodig hebben, in de juiste dikte. Bescherm altijd de handjes van uw kleintje tegen de kou. Geïntegreerde handschoenen zijn nuttig, anders kunt u het beste wanten gebruiken. En nog een tip: trek altijd de kleding van uw kind uit als u binnen bent, zoals in cafés, want al die lagen worden snel te warm.

2. Vermijd gewatteerde sneeuwpakken

Hoe schattig een baby in een sneeuwpak er ook uitziet, het is belangrijk dat uw kleintje er geen draagt als hij of zij in de draagzak of wikkeldoek zit.  Het kan er niet alleen voor zorgen dat uw kleintje oververhit raakt, maar sneeuwpakken verhinderen ook dat uw baby in een ergonomische, veilige positie in de draagzak zit. De vulling van een sneeuwpak wordt samengedrukt, waardoor het gewenste verwarmende effect wegvalt. Kies in plaats daarvan voor een fleece of wollen onesie, zolang uw baby daaronder voldoende gekleed is. Zorg er altijd voor dat de stof niet het gezicht van uw baby bedekt.

Tip: Houd uw kleintje comfortabel en beschermd tijdens uw dagelijkse avonturen, ongeacht het weer, met onze Winterhoes.

3. Draag uw draagzak ONDER uw jas of jack, NIET er boven.

Als u een draagzak over uw winterjas probeert te doen, kan het zijn dat deze wat strak en oncomfortabel zit. Dit heeft ook invloed op de pasvorm van de draagzak, waardoor deze minder veilig is voor uw baby. Omdat uw kleintje niet beweegt in de draagzak, kunnen ze in een koud klimaat snel koud worden. Draag uw draagzak altijd onder uw jas of mantel. Als u hem dicht bij u draagt, kunt u ook gemakkelijker de temperatuur van uw kleintje controleren en zo nodig aanpassen. U kunt speciaal ontworpen jassen voor draagzakken kopen die om u en uw baby heen zitten. Als u zo’n jas gebruikt, zorg er dan wel voor dat u Tip 1 goed opvolgt. Het is waarschijnlijk zo dat gewone kleren voldoende zijn om uw baby warm te houden als u dit soort jas aan heeft.

Gebruik bij extreem koud weer een speciale outdoor jas voor babydragen, die uw baby samen met een draagzak omsluit en jullie beiden beschermt tegen het weer. Zorg er in dit geval voor dat u niet te warm gekleed bent in dikke lagen. Lichte basislagen zijn een goede keuze. Zorg ervoor dat het gezicht van uw baby altijd zichtbaar is en niet bedekt wordt door een sjaal, jas of trui.

4. Reserve inpakken

Wanten, sokken en laarsjes behoren tot de top drie van babyartikelen die snel verloren gaan tijdens een wandeling. Het is geen slecht idee om altijd een reserve mee te nemen.

Top tip: Onze Omni babydraagzakken hebben een handig afneembaar zakje dat het perfecte formaat heeft voor uw telefoon, huissleutels en een paar reservewanten en -sokken.

5. Vergeet onze Ergobaby Winterhoes niet

Zoals vermeld in tip 2, is onze Winterhoes speciaal ontworpen met een gewatteerde, waterbestendige buitenlaag en een knusse, zachte fleece voering. De Winterhoes kan worden gebruikt met onze draagzakken en andere draagzakken op de markt. Dankzij de praktische drukknopen kan de hoes gemakkelijk aan uw draagzak worden bevestigd. Samen met een capuchon die aan de draagzak vastgeknoopt kan worden en een verstelbaar voetgedeelte is uw baby optimaal beschermd tegen regen, wind en kou.

Tip: Voor de koude handen van ouders en verzorgers: de met fleece gevoerde zijzakken houden uw handen ook droog en warm.

RELATED POSTS