Zorg voor je draagzak – zorg voor de natuur!

  • Ergobaby
  • Jun 5, 2023
Draagzak wassen in guppyfriend waszak

Draag je je baby graag en veel? Dat is geweldig! Natuurlijk stellen veel mensen meteen de vraag: Kun je een draagzak wassen? En het antwoord is: Ja! En bij veelvuldig gebruik zal je draagzak waarschijnlijk vaker door de wasmachine gaan. Er kan immers een beetje melk kwijtraken of een luier lekken.

Waszak guppfriend gebruiken om draagzak te wassen

Je draagzak vaker wassen is geen slechte zaak, want onze Ergobaby draagzakken zijn duurzaam en slijtvast – anders hadden we geen 10 jaar ErgoPromise limited lifetime garantie. Niettemin zullen sommige stofvezels bij elke wasbeurt loslaten. Dit geldt niet alleen voor onze draagzakken, maar voor alle kledingstukken die u wast. Enerzijds betekent dit dat de stoffen na verloop van tijd langzaam dunner worden. Maar vooral bij synthetische materialen zoals microvezel, polyester of zelfs gaas kunnen er telkens kleine vezels van microplastic in het afvalwater terechtkomen. En dat kan oplopen. Volgens het Europees Milieuagentschap (EEA) komt er jaarlijks tussen de 200.000 en 500.000 ton microplastic uit textiel in het wereldwijde zeemilieu terecht. En u kunt dit voorkomen.

Een draagzak wassen: Bescherm materialen en het milieu met GUPPYFRIEND

De bescherming van onze planeet voor de toekomst van onze kleintjes is een bijzonder belangrijke zorg voor ons. Daarom heeft Ergobaby een uitgebreid duurzaamheidsprogramma. We zijn altijd op zoek naar nieuwe productiemethoden en materialen die ons helpen de hulpbronnen van onze planeet te behouden en afval te verminderen.

Zoals je misschien weet, is onze Aerloom draagzak gemaakt van 87 procent gerecyclede plastic flessen. En met Everlove hebben we het eerste programma voor het opkopen, repareren en doorverkopen van babydragers opgezet, waardoor babydragers een tweede leven krijgen. Dankzij het merk GUPPYFRIEND hebben we nu ook een manier gevonden om de hoeveelheid microplastic te verminderen die via het waswater in het milieu terechtkomt – en tegelijkertijd de stoffen van je draagzakken te beschermen. Klinkt dubbel geweldig, nietwaar?

GUPPYFRIEND waszak: hoe u uw draagzak en het milieu beschermt

Draagzak in Guppyfriend waszak wassen

Zoals eerder gezegd, breken er bij elke wasbeurt kleine vezels van je kleding af die in het afvalwater terechtkomen. Het merk GUPPYFRIEND heeft een waszak voor synthetische kleding ontwikkeld die niet alleen zacht is voor de stoffen – zodat er minder vezels afbreken. Het vangt ook de kleine plastic vezels op en voorkomt dat ze met het waswater in ons milieu terechtkomen.

Hoe werkt het? Het is eenvoudig: doe uw ademende mesh babydragers in de GUPPYFRIEND waszak, rits hem helemaal dicht en was hem zoals gebruikelijk met andere kleding op maximaal 40°C. Haal vervolgens de vochtige kleding uit de GUPPYFRIEND waszak, verwijder de afgezette vezels uit de zoom en gooi ze bij het restafval. Dat is het!

En zodat u uw draagzak met een zuiver geweten kunt wassen, is de GUPPYFRIEND waszak nu niet alleen direct bij www.guppyfriend.com  te koop, maar ook bij ons in de Ergobaby online shop.

RELATED POSTS