Wanneer kan ik mijn baby naar buiten gericht dragen?

mama met baby in draagzak

Wat is er mooier dan de wereld ontdekken vanuit de draagzak met uitzicht naar voren/naar buiten – denken sommigen. Oh mijn hemel, dat is totaal ongezond en een totale sensorische overbelasting – denken anderen. Natuurlijk begrijpen we beide perspectieven op zo’n controversieel onderwerp, maar onze gedachten gaan altijd uit naar ergonomie en comfort, en dit onderwerp is geen uitzondering. In 2014 ontwikkelden we de Ergobaby 360, de eerste draagzak waarmee ouders hun kind ook naar voren/naar buiten gericht kunnen dragen, ergonomisch natuurlijk. Deze draagpositie, heeft een aantal voordelen waar we dieper op ingaan, maar we vertellen u ook hoe u kunt zien wanneer u baby er klaar voor is om naar buiten gericht gedragen te worden en waar u op moet letten.

Waarom ervoor kiezen om u uw baby naar buiten gericht dragen?

Er zijn een paar redenen om uw baby naar buiten gericht te dragen in een draagzak

– Natuurlijke houding: Vanaf de leeftijd van 5 maanden kunt u er zeker van zijn dat u uw baby soms met het gezicht naar voren in uw armen draagt. Dit is een heel natuurlijke houding en onderdeel van de normale intuïtieve omgang met uw baby. Dit is een replicatie van wat u doet met onze ergonomische draagzakken, zoals de Omni Breeze.

– Observeer de wereld met nieuwsgierigheid: Wist u dat de ogen van baby’s in het begin slechts 25 cm kunnen zien? Later, met 5 tot 6 maanden, kan uw baby een volledig nieuw perspectief aannemen en zijn ogen en ook zijn ruimtelijk inzicht trainen als hij naar buiten gericht wordt gedragen. De wereld vanuit het gezichtspunt van een baby is ongelooflijk spannend, of het nu gaat om de auto’s die voorbij rijden, de caissière in de winkel of de bladeren aan de boom. De opkomende nieuwsgierigheid kan worden ondersteund door een ergonomische draagzak met een naar voren/naar buiten gerichte positie te gebruiken om de wereld te verkennen.

– Bevordert de motoriek en de communicatie: Uw baby ontwikkelt zich zo snel in het eerste jaar. De ruggengraat moet rechtop komen te staan voordat uw baby zelfstandig kan lopen. De naar buiten gericht draagpositie ondersteunt dit, en u en uw baby kunnen samen actief dingen doen zoals samen de bloemen water geven en praten over wat ze zien en doen. En wat nog beter is? U hebt twee vrije handen om tegelijkertijd ook andere broertjes en zusjes te ondersteunen. Het werkt ook geweldig om met de draagzak aan tafel of op de bank te zitten en de baby gemakkelijk te integreren in het dagelijkse gezinsleven.

– Ergonomisch geplaatst: Zoals bij alle naar binnen gerichte draagposities is ook de naar buiten gerichte draagpositie ergonomisch. De rug en de benen worden ondersteund in een gehurkte houding, en het biedt een ontspannen positie voor het hoofd. Met andere woorden, net zoals u gewend bent van onze andere draagposities, hebben hangende benen geen kans!

– Wetenschappelijk ondersteund: Onze Omni draagzak, die naar voren/naar buiten gericht dragen mogelijk maakt, is getest en gecertificeerd door zowel de AGR (Aktion gesunder Rücken e.V.) als het International Hip Dysplasia Institute.

Wanneer is de baby klaar om naar buiten gericht gedragen te worden?

Dit is hoe u het juiste moment vindt om te beginnen met naar buiten gericht dragen:

– Grootte: Uw baby moet lang genoeg zijn om zijn of haar kin boven de bovenkant van de gevouwen hoofdsteun van de draagzak uit te steken. Anders worden het zicht, de luchtwegen en de positie van het hoofdje belemmerd. Maar let op: zodra u uw baby in de draagzak hebt geplaatst, moet u zijn bekken naar beneden kantelen zodat zijn billen diep in het onderste deel van de draagzak glijden. Deze beweging plaatst uw baby iets dieper in de draagzak en in een ergonomische positie. U moet ervoor zorgen dat uw baby nog steeds past en groot genoeg is voor deze positie als hij eenmaal diep in de draagzak zit.

– Als de nieuwsgierigheid groeit: Baby’s ontwikkelen een natuurlijke belangstelling voor de wereld om hen heen en willen die ontdekken. Als uw baby oud genoeg is (ongeveer 6 maanden), kunt u hem daarom steeds meer van de wereld laten zien. Dankzij de vier verschillende draagposities van de Omni Breeze en Dream kunt u altijd flexibel inspelen op de situatie en de individuele behoeften van uw kind. Op de heup kan uw baby zijn hoofdje naar buiten draaien en de wereld ontdekken of zich bij u verstoppen als hij daar zin in heeft. Vooral voor lange wandelingen is de rug draagpositie het beste, omdat u dan ook uw eigen rug beschermt en tegelijkertijd comfortabel zit, net als bij een rugzak. De naar voren/naar buiten gerichte draagpositie is geweldig voor thuis of in de tuin als u samen met uw kind iets wilt ontdekken. Zo ziet u waarom de Omni draagzak onze absolute allrounder is!

Waar u op moet letten als u uw baby naar buiten gericht draagt

Baby’s hebben een onvolgroeid zenuwstelsel en raken gemakkelijk overprikkeld door te veel lawaai, activiteit en omgevingsprikkels:

– Gebruik de naar voren/naar buiten gerichte draagpositie in de zichtlijn slechts in beperkte mate: Gebruik deze positie bij voorkeur in een prikkelarme omgeving, bijvoorbeeld in het bos of de tuin, gedurende maximaal 10 tot 20 minuten. Zo raakt uw baby niet overprikkeld.

– U kunt beginnen op uw schoot op de bank: Dit is een vertrouwde houding en een goede manier om de draagzak voor het eerst in deze positie te gebruiken. Zo is uw baby in een vertrouwde omgeving en heeft u uw handen vrij.

– Herken tekens van overprikkeling:  Als uw kind na korte tijd moe en uitgeput is, draait u uw baby gewoon weer naar binnen zodat hij of zij zich veilig voelt en kan rusten.

– Niet om te slapen: Als uw baby overdag wil knuffelen of een dutje wil doen, dan is hij of zij altijd het beste af in de naar binnen gerichte draagpositie of rug draagpositie. De naar voren gerichte positie is alleen voor wakkere en alerte ontdekkingsreizigers.

– Let op de juiste houding: Zorg voor een gezonde houding tijdens het dragen. Het is belangrijk om de Omni draagzak in de juiste stand te zetten met behulp van de klittenbandverstelling op de heupriem. De schuifjes op de heupriem moeten daarentegen helemaal naar binnen worden geschoven. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van de benen te allen tijde in de hurkhouding.

Is uw kind al groot genoeg en heeft u thuis een Omni draagzak? Geniet dan van het avontuur met uw baby in de naar buiten gerichte draagpositie en verken samen de wereld.

RELATED POSTS