Onze “Ergobaby Beginners” vergelijking: Embrace en Aura

Embrace Soft Knit Jade

Wist je dat het dragen van je baby vanaf de geboorte de beste manier is om je baby te vervoeren? Natuurlijk zijn er altijd gezondheidsproblemen waardoor u uw baby niet kunt dragen – maar in principe versterkt het dragen niet alleen de band tussen ouders en kind door de nabijheid, maar bevordert het ook de ontwikkeling van het kind. En dat is wat we allemaal willen! Voor veel ouders rijst echter de vraag: welke draagzak is de juiste voor ons? Daarom heeft onze expert, verloskundige en babywearingconsulente Katrin Ritter, de Ergobaby Beginners, onze Embrace draagzak voor pasgeborenen en de Ergobaby Aura elastische draagdoek van dichtbij bekeken. Zij legt de belangrijkste voordelen uit. Beide producten bieden je baby een knus, knuffelig plekje in mama’s of papa’s armen – al vanaf de geboorte.

Onze Ergobaby Beginners zijn de perfecte start voor ergonomisch dragen voor de eerste 6 tot 9 maanden, of tot een gewicht van 11,3 kg. Ze zijn zacht, knuffelig en ademend en zitten bijna als een op maat gemaakt T-shirt. Voor ouders die al eerder andere dragers hebben uitgeprobeerd, is dit vaak een echte aha-ervaring. Als uw baby zwaarder wordt, kunt u altijd overstappen op een Ergobaby comfortdrager, zoals de Omni, Adapt of Aerloom, met het 3-punts comfortsysteem. U zult een aanzienlijke verlichting voelen door de hoogwaardige gewatteerde schouderbanden, de verbindingsband en de ergonomische lendensteun, die het toenemende gewicht van de baby comfortabel over uw lichaam verdelen.

Geeft u de voorkeur aan een elastische draagdoek of een draagzak voor pasgeborenen?

Het is duidelijk dat je met een sling wat meer oefening nodig hebt voor ergonomisch knopen dan met een full-buckle sling. De Aura sling, die bijzonder elastisch is in de dwarsrichting en in drie lagen is voorgeknoopt, kan echter de hele dag op het lichaam worden gedragen. Dit betekent dat u uw kind er altijd weer in kunt stoppen als dat nodig is. Dat is super praktisch. U kunt hem bijvoorbeeld thuis vastbinden, ermee in de auto stappen en het kind erin zetten op de parkeerplaats van de supermarkt. De elastische draagdoek is dus ook geschikt voor beginners. De Embrace draagzak voor pasgeborenen mag alleen ter plaatse worden aangetrokken. Maar dankzij de drie praktische gespen is dit ook supergemakkelijk. Het is het beste om beide dragers uit te proberen en te zien welke voor u het beste werkt.  

Over de materialen: De Aura draagdoek is gemaakt van 100% zachte viscose (acacia en eucalyptus vezels), de Ergobaby Embrace is gemaakt van een zacht jersey materiaal. Vanaf 31.3.2022 zal de Embrace ook verkrijgbaar zijn in een nog beter ademend materiaal. De Embrace Soft Air Mesh is gemaakt van luchtig fijn breiwerk en heeft een netstof verwerkt in het rugpand en de schouderbanden. Dit betekent dat u uw baby in warmere omgevingstemperaturen kunt dragen zonder dat het zweet uitbreekt. Natuurlijk is een 3-lagige draagdoek wat dikker dan een pasgeborene-draagdoek die aan de zijkanten open is. Dus als je voortdurend actief bent en zweet, is het beter om voor de Embrace draagzak te gaan. Ook als u de draagzak vaak met meerdere personen wilt verwisselen, is dit meer in het voordeel van de Embrace, omdat het gewoon tijd bespaart.

Aangezien beide draagzakken gemaakt zijn door Ergobaby, zijn ze natuurlijk even ergonomisch en comfortabel voor ouders en kind, zacht en knus zonder oververhitting (kies a.u.b. op basis van uw temperatuurgevoeligheid), gemakkelijk en snel aan te trekken, groeien met uw kind mee en zijn licht en compact. Dus je kunt ze overal mee naartoe nemen. Wat je ook kiest, je baby zal het geweldig vinden.

Het is echter altijd belangrijk om er correct mee om te gaan.

Uw baby in een draagdoek plaatsen of de draagdoek correct knopen vergt in het begin wat oefening en geduld. Maar na een paar keer proberen voor de spiegel, past alles perfect en zijn jullie allebei blij! Dus probeer het gewoon en baan je een weg door onze draagzakfamilie. Of het nu een draagzak voor pasgeborenen is of een elastische draagdoek – u zult het snel onder de knie krijgen en het avontuur met uw baby kan beginnen. Als u nog tips nodig heeft voor uw draagzak, bekijk dan onze instructievideo’s op onze website.

En als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze getrainde babywearing adviseurs horen graag van je.

RELATED POSTS