Hoe duurzame draagzakken goed voor iedereen zijn

Omni Breeze Olive Green

We leven in een consumentgerichte maatschappij en gebruiken dagelijks veel natuurlijke hulpbronnen. De manier waarop wij met de natuur omgaan heeft fatale gevolgen en moet veranderen. Iedereen kan en moet zijn steentje bijdragen om onze planeet en het ecosysteem te redden – en uiteindelijk ook onszelf.

Maar hoe? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. We kunnen elke dag, elk uur en zelfs elke minuut een duurzame beslissing nemen en zo het proces in gang zetten. Of deze beslissing nou een duurzaam en eerlijk geproduceerd product kopen is, voor een bedrijf te kiezen die zich inzet voor een duurzamere wereld of onze manier van producten gebruiken en weggooien, veranderen is.

Het belang van duurzaamheid

De officiële definitie van duurzaamheid in de Woorden is: „eigenschap van lang goed te blijven of te blijven bestaan

In 1987 is de definitie verder ontwikkeld door de Brundtland commissie, de Wereldcommissie voor Milieu en Ontwikkeling van de Verenigde Naties, tot het begrip duurzame ontwikkeling: „Duurzame ontwikkeling is een vorm van ontwikkeling die voldoet aan de hedendaagse behoeften, zonder het risico te lopen dat toekomstige generaties niet in hun eigen behoeften kunnen voorzien.“

De drie pijlers van duurzaamheid omvatten ecologische, sociale en economische doelen. Dit betekent dat een duurzaam bedrijf zich concentreert op het verminderen van de impact op het milieu, het beleid door eigen medewerkers, stakeholders en partners wordt gedragen en tegelijkertijd iets terugdoet voor de samenleving. Succesvol ondernemen op een manier die de andere twee pijlers niet verwaarloost of zelfs beschadigt.

In die zin helpt duurzaamheid om onze natuurlijke omgeving, inclusief alle mensen en levende wezens, te beschermen en om het gebruik van hulpbronnen te verminderen – zonder dat mensen niet in hun behoeften en wensen kunnen voorzien. Duurzame bedrijven en producten stimuleren innovatie, zonder dat onze manier van leven, nu en in de toekomst, in gevaar wordt gebracht.

Duurzame producten voor baby’s

Duurzaamheid speelt vanzelfsprekend ook een steeds belangrijkere rol op het gebied van babyproducten. En zo ook bij ons. In principe staan onze draagzakken bekend om het langdurige gebruik. En dan vooral onze Omni en Adapt collecties- ze groeien met jou en de baby vanaf de geboorte (vanaf 3,2 kg) tot de peutertijd (20 kg) mee. Het „one fits all“ principe staat centraal bij deze draagzakken.

Ook bij Ergobaby hechten we steeds meer belang aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Zo wordt onze Aura draagdoek van 100% viscose gemaakt. Deze vezels zijn duurzamer en milieuvriendelijker dan synthetische vezels zoals polyester. Daarnaast wordt viscose steeds vaker volgens het Lycoll proces vervaardigd, waardoor er weinig afval ontstaat.

Het materiaal van de Aerloom, onze nieuwste aanwinst, is gemaakt van polyester, maar nog steeds duurzaam. Hoe dit kan? Omdat we FormaKnit materiaal gebruiken voor deze innovatieve draagzak en dit materiaal bestaat voor 87% uit gerecycled polyester. Per draagzak worden ongeveer 26 plastic flessen gerecycled en vervolgens verwerkt tot garen, die wij gebruiken voor het breien van onze Aerloom.

En omdat we veel belang hechten aan hoge kwaliteit materialen en in de afwerking, zijn onze Ergobaby draagzakken zeer duurzaam in de basis. Een draagzak wordt vaak gebruikt voor alle broertjes en zusjes van het gezin. En zelfs daarna wordt de draagzak meestal niet weggegooid, maar doorgegeven aan vrienden, familie of kennissen die ook weer jaren langer van het product genieten. Deze transmissie heeft nu nog meer mogelijkheden dankzij ons Everlove tweedehands programma. Onze comfortabele draagzakken worden ook gebruikt in pleeggezinnen en sociale instellingen en doen jarenlang goed hun werk.

Mocht er toch een los onderdeel stuk gaan, dan geldt onze ErgoPromise™ Limited Lifetime*-garantie formule. Al onze draagzakken (vanaf 2017) genieten van een tien jaar lange garantie periode tegen materiaal- en fabrieksfouten.

Zoals je ziet, zijn onze draagzakken duurzaam. En dat zijn niet de enige duurzame producten op de babymarkt. Er zijn duurzame houten bedden, wieg matrasjes, lakens en meer beschikbaar. Je kunt milieuvriendelijke luiers, babydoekjes, fopspenen, flessen, accessoires, speelgoed en huidverzorgingsproducten kopen voor je baby. Maar ook biologische spuugdoekjes, babykleertjes, babybedjes, aankleed kussens en nog veel meer. Al deze duurzame babyproducten houden van onze planeet, én van je baby – bijna net zoveel als jij.

RELATED POSTS

css.php