Hand in Hand voor een betere wereld: donatieoverzicht 2021

Omni Cool Air Mesh Chambray

Wauw, weer een bewogen jaar loopt ten einde. En we weten nog steeds niet echt wat we in 2022 kunnen verwachten. Maar één ding is ons duidelijk: we kunnen deze situatie alleen samen dragen! Waren we begin 2020 nog zeer geroerd door de plotselinge bereidheid om elkaar te helpen en vooral ten aanzien van kwetsbare of bijzonder belaste medemensen, nu zijn we nog meer geschokt als we kijken naar steeds meer onzekerheid, psychische stress, vernietigde bestaansmiddelen en de toenemende tweedeling van onze samenleving.

Het doel van de producten van Ergobaby is om vanaf het allereerste begin een gevoel van verbondenheid en nabijheid te bevorderen en zo een gezond basisvertrouwen te vormen. We weten hoe belangrijk dit is voor een gezonde ontwikkeling, de vorming van stresstolerantie, maar ook voor het omgaan met crises. Onze Ergobaby draagzakken laten immers geen kloof ontstaan tussen mama/papa en baby! Daarom hebben we ons ook dit jaar weer ingezet om de band en het oervertrouwen te versterken waar dat het hardst nodig is, met productdonaties en babywearingprojecten.

Maar voordat we u een klein overzicht geven van onze donaties vanaf 2021, willen we ons richten tot alle aanstaande of huidige moeders, vaders, oma’s, opa’s, tantes, ooms, vrienden met een wens: Laten we hand in hand het nieuwe jaar 2022 ingaan en er een beter jaar van maken. Het is al erg genoeg dat “hand in hand” ons nu direct doet denken aan ontsmettingsmiddelen. Misschien kunnen we niet de hele wereld veranderen, maar iedereen kan een beetje meer vrede in zijn eigen kleine wereld creëren. Meer met elkaar en voor elkaar, in plaats van tegen elkaar. Met verdraagzaamheid, open oren en harten luisteren naar de angsten en noden van onze medemensen en beseffen dat we uiteindelijk allemaal hetzelfde willen: een gezonde en veilige wereld vol vertrouwen, mededogen, vrijheid en vreugde – niet alleen voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen. Doe je met ons mee?

Maar nu dan eindelijk onze donaties 2021. We moeten eerlijk zijn: omdat we steeds afwisselden tussen kantoor en thuiskantoor, zijn we zelfs een beetje het overzicht kwijtgeraakt van al onze productdonaties en het sjouwen van projecten in de tussentijd. Er stonden altijd wel ergens dozen. Niemand telde echt het aantal dragers dat de deur uit ging, maar het motto was altijd duidelijk: Alles voor een goed doel!

Dus dit jaar hebben we vanuit ons kantoor in Hamburg de volgende organisaties gesteund met honderden Ergobaby donatieproducten:

In de EU en het VK :

Daarnaast waren wij in 2021 volop bezig met de volgende acties:

LAUFMAMALAUF #gemeinsamstark – een inzamelingsactie voor het zo belangrijke Mütter-Genesungswerk, dat uitgeputte moeders helpt.

World Cleanup Day aan de Alster – hier hebben we onze mouwen opgestroopt rond de Alster in Hamburg, de locatie van ons EU-hoofdkwartier, en vuilniszakken gevuld tijdens onze opruimactie.

En last but not least, lanceerden we in 2021 ons eigen duurzaamheidsproject met Ergobaby Everlove. Iedereen die een oude, gebruikte Ergobaby draagzak in de kast heeft staan die niet meer nodig is, kan die nu naar ons opsturen. We poetsen hem op, maken hem schoon, repareren ontbrekende knopen of gespen en geven hem een nieuw leven in onze Everlove Shop. Als u niet per se een gloednieuwe draagzak wilt kopen en een paar euro wilt besparen, kunt u hier op veiligheid geteste en gereviseerde Ergobaby draagzakken met één jaar garantie krijgen.

Wat krijg je voor je oude draagzak? U kunt ofwel een waardebon van 50 euro krijgen voor de Ergobaby online shop, een waardebon van 20 euro voor het Rewards Genius-platform of we zullen in uw naam 30 euro doneren aan Save the Children. Het is zo makkelijk om goed te doen!

Met dit in gedachten: wees aardig voor elkaar – we zien u graag in 2022!

RELATED POSTS