Ergobaby Original: Een klassieker als een blijvende favoriet

Ergobaby Original

19 jaar! Zo lang geleden ontwierp Ergobaby-oprichtster Karin Frost de allereerste Ergobaby comfortdraagzak, uit de wens om actief en productief te blijven ondanks de fysieke nabijheid van haar kind. Haar naam: Original Ergobaby Comfort Carrier. Misschien kennen sommigen van jullie deze eerste draagzak nog of gebruiken ze hem zelfs nog? Wij zijn er immers van overtuigd dat onze draagzakken vele levens hebben en garanderen dit met onze ErgoPromise™ Limited Lifetime Warranty.

Toen, vanaf 2002, sierde ons oude, kleurrijke Ergobaby logo nog de draagzak. Er was één model en het was gemaakt van 100% katoen. Maar de oorspronkelijke draagzak was al ergonomisch en comfortabel voor baby en drager. Het is immers ontwikkeld in overleg met ouders, orthopedisten, verloskundigen en babywearingconsulenten. In de loop der jaren werd de Ergobaby Original steeds populairder en succesvoller en Karin Frost ontwikkelde verdere collecties voor verschillende behoeften. Maar de Original bleef een populaire blijvende favoriet. Zelfs onder degenen die de comfortdraagzak vanaf de geboorte wilden gebruiken. Met het optionele inzetstuk voor pasgeborenen kan de Original meegroeien met de baby.

Tot op de dag van vandaag kun je ze hier en daar op straat zien, en we zijn altijd blij om te zien dat deze allereerste Ergobaby nog steeds kinderen en hun ouders goede tijden bezorgt. Toch hebben we het origineel de afgelopen 19 jaar een kleine update gegeven. In 2017 was het zover en kreeg onze classic – net als alle andere draagzakken – een heupgordel met lendensteun. Dit geeft de rug nog meer steun bij het dragen en vermindert het risico op rugpijn. Dit werd ook bevestigd door de vereniging Aktion Gesunder Rücken (Actie voor gezonde ruggen), die het “opgepimpte” origineel haar AGR-zegel toekende.

Kun je je de brancard nog herinneren? Of heb je er nog een rondslingeren, maar weet je niet zeker aan wie je hem zou kunnen doorgeven? Kijk dan eens naar ons EverlovebyErgobaby programma. Via onze Ergobaby winkel kunt u uw oude draagzakken opsturen, wij maken ze weer mooi, repareren ze indien nodig en bieden ze tegen een gereduceerde prijs aan andere ouders aan. In ruil daarvoor ontvangt u een waardebon of kunt u een donatie achterlaten voor een goed doel voor kinderen. We hebben hier in de blog al uitgelegd hoe de hele zaak werkt. Indien u echter vragen heeft, zal onze klantendienst u uiteraard graag helpen en adviseren. Wees dus niet verbaasd als u binnenkort nog meer klassiekers in het straatbeeld ziet rondlopen – Everlove maakt het mogelijk.

RELATED POSTS