Elastische draagdoek of draagzak voor pasgeborenen?

Draagdoek vs draagzak voor pasgeborenen

Kun je bijna niet wachten om je baby eindelijk in je armen te houden en wil je hem of haar zo vaak mogelijk op je lichaam dragen? Mooi, want dragen heeft veel voordelen. Het is niet alleen het beste voor de ontwikkeling van je baby, maar het bevordert ook je melkstroom en vergemakkelijkt de borstvoeding. Als je in het vierde trimester zo dicht mogelijk bij je baby wilt zijn, is een elastische draagdoek of een ergonomische draagzak misschien iets voor jou. Beide zijn speciaal ontworpen voor de behoeften van baby’s in de eerste levensmaanden en laten zo min mogelijk stof tussen jou en je kind. Maar hoe verschillen ze van elkaar? En welke drager is de juiste voor jou?

Zo comfortabel als een tweede huid – Aura elastische draagdoek

Aura Draagdoek voor pasgeborenen

Elastische draagdoeken zoals onze Ergobaby Aura draagdoek zijn erg populair omdat ze ongelooflijk zacht zijn en niet veel plaats innemen als je onderweg bent. Omdat de draagdoek zo nauwsluitend is, past hij perfect bij je lichaam en dus bij de meeste ouderlijke verhoudingen.

Daarom is er maar één draagdoeklengte voor iedereen.  Hij is zo comfortabel dat je hem de hele dag kunt dragen en je baby er gewoon in kunt doen als het nodig is. Er bestaat echter ook het vooroordeel dat het knopen van draagdoeken ingewikkeld is. Eén ding is duidelijk: het knopen van een draagdoek vergt enige oefening, maar als je hem eenmaal een paar keer voor de spiegel hebt geknoopt, werkt het als een droom.

De Aura draagdoek onderscheidt zich ook in veel opzichten. Het speciale materiaal van acacia- en eucalyptusvezels maakt het zacht, veilig, ademend, ondersteunend en elastisch. In tegenstelling tot een traditionele draagdoek kan hij worden voorgebonden. Bovendien heeft hij een middenmarkering en contrasterend gekleurd stiksel om aan te geven waar je moet voorbinden. Gemakkelijker kan niet! Als je de draagdoek even niet nodig hebt, kun je hem in een handomdraai oprollen en meenemen in de geïntegreerde tas met draaglus of opbergen in je luiertas. Wil je meer weten over de Aura draagdoek? Bekijk dan de vele leuke designs in onze online shop. En je kunt hier zien hoe eenvoudig de draagdoek te knopen is: https://www.youtube.com/watch?v=qz57pvqa7vc

Draagbuideltje voor draagdoek
Aura Draagdoek

En als je geen zin hebt om de draagdoek te knopen, of als de 3-laags draagdoek met baby ondanks het dunne materiaal te warm voor je is, dan is onze Ergobaby draagzak voor pasgeborenen de perfecte keuze!

De gemakkelijke manier om vanaf het begin verbonden te zijn – Embrace Draagzak voor Pasgeborenen  

Draagzak voor pasgeborenen

Als je liever een draagdoek gebruikt in plaats van een draagzak, is de Ergobaby Embrace ook de perfecte keuze. De draagzak voor Pasgeborenen combineert de knuffelfactor van een elastische draagdoek met het gebruiksgemak, de luchtigheid en het comfort van een draagzak. Ja, we zijn misschien bevooroordeeld, maar de Embrace is een van onze favorieten.

Deze zachte en knuffelbare “hybride” kan dankzij de praktische gespen in een paar eenvoudige stappen worden om- en afgezet, en is net zo compact als een draagdoek – zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Zo wordt de dagelijkse nabijheid met je pasgeboren kind kinderspel en het maakt niet uit of oma, opa, mama of papa draagt, deze draagzak past zich aan bijna alle verhoudingen aan. Een groot voordeel in de zomer, in een goed verwarmde flat of als je zelf veel zweet: je baby wordt zachtjes ingepakt en ondersteund door het materiaal, maar de open zijkanten laten veel lucht circuleren.

Draagzak

Bovendien is de Embrace draagzak verkrijgbaar in twee verschillende stofvarianten (mesh en jersey) en verschillende kleuren. De mesh versie biedt een extra portie luchtcirculatie. De optimale ondersteuning voor je pasgeborene in het eerste jaar. Kijk eens hoe gemakkelijk hij aan te trekken is: https://www.youtube.com/watch?v=yYGrXtbBMXI

Elastische draagdoek vs. draagzak voor pasgeborenen: alle feiten in directe vergelijking

Ergobaby Aura Draagdoek

ErgoBaby Embrace Draagzak

Embrace Soft Olive draagzak
StijlElastische draagdoekDraagzak voor pasgeborenen
Materiaal100 % viscose van natuurlijke vezelsLicht jersey materiaal/mesh
LeeftijdsgeschiktheidOngeveer 0-9 maanden0-9 maanden
GewichtsbereikVan ca. 3,6 kg tot ca. 11,3 kgVan ca. 3,2 kg tot ca. 11,3 kg
Hoe om doen?Eenvoudige wikkeltechniek in 3 lagen met handige markeringen op de draagdoekComfortabele draagzak met tailleband, gekruiste, uitwaaierende schouderbanden en gespen

Vanaf een leeftijd van ongeveer 6 maanden kun je zien of je wat meer ondersteuning voor je rug en flexibiliteit nodig hebt door meer draaghoudingen. Dan kun je overstappen op een van onze Omni of Adapt comfortdragers. Deze bieden tot vier ergonomische draagposities, comfortabele lendensteun en hoogwaardige gevoerde schouderbanden. Uiterlijk bij een gewicht van 11,3 kg is het tijd om je geliefde elastische draagdoek of newborn draagdoek in te ruilen voor een ergonomische draagzak geschikt tot 20,4 kg.

RELATED POSTS